Aki nem tanul a múltból, az kénytelen megismételni azt. Volt, amikor a nácik is offenzívában voltak, és nem látszot, hogy valaki megállíthatná oket. Majd buktak egy nagyt és titeket magukkal rántottak. Azelot a világ egyik legkulturáltabb nemzetének voltak tartva. Erdogan pont olyan pusztító felsobrediségu ideológiával felvértezet bortonviselt elvetmult gazember, mind Hitler volt. Mindketten, amint szabadultak a bortonbol, megjátsottág a szeriózus politikus szerepét, hogy hatalomra jussanak, majd csak ost megmutatták a foguk fehérjét.
Ugyan! Nem feltétlenül húz le a mocsok.
Vegyük a Szlovák Köztársaság példáját, ami dicsön, gyözelemmel jött ki a nácik elleni háborúból (is). Lehet ezt így is.
Még a Gyözelem napja is munkaszüneti nap (ellentétben a ‘kollaboráns’ (sic!) Csehországgal).

Számukra nyilván inkább boszantó, hogy a Szovjetek a Szlovák Nemzeti Felkelésnek feleslegesen nágy áldozatok árrán is siettek a segétségére (pedig ennek hadászatilag a keleti szlovák hadoszályok lefegyverése után nem volt sok értelme), míg a Varsói Felkelést cinikussan hagyták kivérezni.
 Számukra nyilván inkább boszantó, hogy a Szovjetek a Szlovák Nemzeti Felkelésnek feleslegesen nágy áldozatok árrán is siettek a segétségére (pedig ennek hadászatilag a keleti szlovák hadoszályok lefegyverése után nem volt sok értelme), míg a Varsói Felkelést cinikussan hagyták kivérezni. Azért ezeket vállasztottam, mert tolunk észákról nagyon leszakadónak tuntek, hozzánk képest, mind gazdaságilag, úgy társadalmilag. Tudom, saját magatokat nagyon nagyra tartsátok, sot dicsó jovorol, akár hegemóniárol is szerettek fantáziálni, de ehez reálisan túl szegények, túl kevesen és túl megosztottak vagytok. Szúkebb térségunkbe mindig is Bécsnek lesz legnagyobb súlya.
 Azért ezeket vállasztottam, mert tolunk észákról nagyon leszakadónak tuntek, hozzánk képest, mind gazdaságilag, úgy társadalmilag. Tudom, saját magatokat nagyon nagyra tartsátok, sot dicsó jovorol, akár hegemóniárol is szerettek fantáziálni, de ehez reálisan túl szegények, túl kevesen és túl megosztottak vagytok. Szúkebb térségunkbe mindig is Bécsnek lesz legnagyobb súlya.