[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Az 5 éves évforduló alkalmából Szergej Sojgu elmondta- összegezte a beavatkozás eredményeit.

Szíriában 133 000 terroristát-benne 865 parancsnok- semmisítettek meg, abbóll 4500 FÁK-os terrorista(Oo és a többi volt szovjet tagköztársaság)
A légi csapások és a robotrepülők 133542 terrorista objektumot semmisítettek meg, benne 400 illegális olajfeldolgozó üzemet és 4100 üzemanyag szállítót (kamiont).

https://russian.rt.com/world/news/787995-shoigu-boeviki-siriya
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Aki érti, érti :)

120291935_738693666860573_3794376274056058306_n.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Szergej Sojgu cikke szerint a szíriai fegyveres erők az orosz légierő támogatásával 1024 lakott települést szabadítottak fel a terroristák megszállása alól és az ország területének 88 százalékát vonták ellenőrzésük alá.

Harci tapasztalatot szereztek Szíriában a katonai körzetek parancsnokai, a szárazföldi erők, a légierő és a légvédelmi hadseregparancsnokai, valamint a hadosztály-, dandár- és ezredparancsnokok.

Tapasztalatot szerzett a katonai rendészeti egységek személyi állományának 98 százaléka.

A pilóták 90 százaléka, a műszaki csapatok 78 százaléka, a légvédelem szakembereinek több mint fele. Valamint az orosz haditengerészet katonáinak több mint 60 százaléka.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113
Oroszország katonai művelete szükséges volt Sziriában, segített legyőzni az IS-t - védelmi miniszter
https://tass.com/world/1206679
"Légitámadások és cirkálórakéták következtében 133 542 terrorista létesítmény megsemmisült, köztük 400 illegális olajfinomító és 4100 üzemanyagtöltő. Összesen 865 terrorista hadvezér és több mint 133 000 fegyveres meghalt, köztük 4500 fegyveres az Orosz Föderációból és a FÁK-országokból. "
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Bassár el-Ászád szíriai elnök a Közel-Keleten, illetve annak közvetlen térségében zajló eseményeket, így az orosz katonai segítségnyújtást, az iszlamista terror elleni közös harcot, Washington sokszor terrorisztikus módszereit, a török katonai beavatkozást, valamint Irán szíriai jelenlétét értékelő, illetve az Izraellel való esetleges béketárgyalások szíriai föltételét ismertető interjút adott a Rosszija Szegodnya (Oroszország Ma) orosz tévének Damaszkuszban. Az interjú videóját a SANA szíriai állami hírügynökség is elérhetővé tette.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/219084/
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu
W

Wilson

Guest
Az izraeli különleges erők műveletet hajtottak végre a szír csapatok ellen




A múlt héten az izraeli különleges erők katonai műveletet hajtottak végre Szíria területén, az izraeli határ közelében, megsemmisítve a szír kormányerő két előőrsét. Ez október 13-n, kedden vált ismertté.



Izrael szerint a művelet célja, hogy figyelmeztesse a szíriai felet, amely megszegi az izraeli és szíriai erők szétválasztásáról szóló 1974. évi megállapodást. A megállapodás magában foglalja a két állam közötti pufferzóna létezését, amelyet szükség esetén az ENSZ különleges erői elfoglalhatnak. De a szíriai erők nemrégiben betörtek a Golan-fennsík területére, és csapataikat szétszórva a határhoz telepítették. Ez arra késztette az IDF-t,hogy ezt megfelelően megtorlja.

Az izraeliek rajtaütésében a Nahal dandár különleges erőinek katonái és az ellenséges kommunikáció megsemmisítésére, valamint katonai felszereléseinek megsemmisítésére szakosodott hadmérnöki egység, a Yaaloma kommandója vett részt .

A "Yaalom" parancsnoka információt osztott meg arról, hogy az egység célja az volt, hogy némán behatoljon két ellenséges előőrsbe, az ellenséges katonai felszerelésekre robbanóanyagokat helyezzen, majd azokat felrobbantsa. Tal Goritski, az IDF alezredese megjegyezte, hogy tisztában vannak a szírek és a Hezbollah libanoni terrorszervezet együttműködésével.
 
W

Wilson

Guest
Nocsak ezek szerint az Irániaknak csak sikerült rakétákat telepíteni Damaszkuszba.

Válasz Izraelnek: az orosz S-300 analógjai lezárták az eget Damaszkusz felett




Az izraeli légierő ellen Irán saját légvédelmi rendszereit telepítette Szíriában. 2020. október 15-én az iráni fegyveres erők képviselője, Abu Fadl Shikaraji elmondta, hogy ez válasz Tel-Aviv szíriai szüntelen légitámadásai miatt.

Számos légvédelmi / rakétavédelmi rendszert telepítettünk Szíriába Damaszkusz (hivatalos) kérésére

A gazdasági körülmények nem engedik, hogy mindent ingyen biztosítsunk szövetségeseinknek. Tehát néha fizetniük kell érte

A jelentések szerint Teherán Bavar-373, Khordad-15, Khordad-3 és Mersad légvédelmi rendszereket telepített Szíria területén, valamint radarokatt és egyéb felszerelést a légi célpontok elleni harcra. Most a damaszkuszi légteret az orosz S-300 analógjai védik

A Bavar-373 az S-300 légvédelmi rendszer egyik iráni változata. 2019 augusztusában rendszeresítették.

https://www.armyrecognition.com/wea..._iranian-made_air_defense_missile_system.html


A Khordad-15-t 2019 júniusában mutatták be.

https://www.deagel.com/Artillery Systems/Khordad 15/a003890


A Khordad-3 2012-n mutatták be. 2019 júniusában a Khordad-3-l lőtték le az amerikai légierő drónját a Perzsa-öbölben.

https://www.globalsecurity.org/military/world/iran/raad.htm


A Mersadot 2011-n az amerikai Hawk légvédelmi rendszerek alapján fejlesztették ki, amelyeket Teherán az 1979-s forradalom előtt szerzett be.

https://www.armyrecognition.com/ira...heet_specifications_description_pictures.html

Korábban a francia média számolt be róla,hogy "az oroszok tétlensége" miatt Teherán úgy döntött, hogy Damaszkusznak segít a szíriai légvédelmi rendszer megerősítésében Állítólag ennek az az oka, hogy Oroszország nem akadályozza Izraelt abban, hogy rakéta- és bombatámadásokat hajtson végre Szíria területén, Damaszkusz pedig Moszkva beleegyezése nélkül nem tudja felhasználni a rendelkezésére álló S-300-t.