A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Max ami lejártként van kint kiképzési anyagnak, az menne a kukába. Ami szabatos az biztos nem, kissé kurvára luxus lenne. (mondjuk a lejárt is jobb mint az acél attól függ milyen régi)
Igen csak amit kinyomsz csapathoz ugye annak elobb lejar a szavideje. Bontott csomagolas miatt..

En ugy tudom ugyan az a helyzet mint a vedobetetek esetebe. Bontott csomagolas x ido utan hatasfok romolhat. /nemtudom ennek mennyi ertelme van ha igy van./ de lehet van valami bevizsgalas amivel ranyomjak az oket...
8-10 évig szabatosak gyártástól számítva. (utána is jó még kb 5-6 ig de tovább már veszít a védelmi szintből)

Igen csak amit kinyomsz csapathoz ugye annak elobb lejar a szavideje. Bontott csomagolas miatt..
Nem jár le gyorsabban. Főleg nem a szövethuzatos illetve az újabb lakkozottaké (régebbi meg már nincs is szabatosban) hát évente X ezer darab van belőle vásárolva folyamat.

A határon több ezer embernek való van belőle, mellényestül. Meg rottyig van kurva hörcsög kaposvár is...
Ahogy beszerzésre kerülnek nagy számban az acélkockán tesztelt sisakok (hál istennek erre nem kell soká várni) a jelenleg tárolásban lévő Mich 2000 készletek ki lesznek forgatva az alakulatokhoz használatra.

Szerintem bekebe nem mindenkinek kell kevlar. /persze amikor eleg lejart szavideju kikerul a harcoloktol azt ki lehetne osztani harcbiztositoknak stb... Csak akkor meg azlenne hogy alibiznek meg lejart szavideju szart kaptak.../nem tudnad megmagyarazni hogy ez csak bekeidoszakos felszereles ahogy az acelt sem nagyon lehet mint latszik./

Ma meg nem jart le de egy ido utan ami ma nem jart le az lefog jarni... Nemhiszem hogy acelt hanem uj kevlart /tarcsisoknak lehet nem lenne szukseges ./

Azt írtad rögtön kuka amint kitör egy konfliktus. :rolleyes:

Remélem nem haragszol meg, de itt az első mondatod aranyköpés gyanús. :D

De miért dobnád ki?
En nem akarom csak munkavedelmi eloiras lehet ra szerintem... Kikepzesre szerintem tokeletes... De abba is biztos vagyok hogy menne a duma hogy lejart szavidossel akarnak a haboruba kuldeni katonakat.... /szerintem meg te is irnad :D /

Szerintem bekebe nem mindenkinek kell kevlar. /persze amikor eleg lejart szavideju kikerul a harcoloktol azt ki lehetne osztani harcbiztositoknak stb... Csak akkor meg azlenne hogy alibiznek meg lejart szavideju szart kaptak.../nem tudnad megmagyarazni hogy ez csak bekeidoszakos felszereles ahogy az acelt sem nagyon lehet mint latszik./
Az acéllal az a baj, hogy ergonómiailag okádék és mindenkinek megszólal a fejében az Amuri Partizánok ha felveszi..

En sem szeretem az acelt. De oszinten inkabb egy biztos vedelmet nyuljto acelba mennek mint egy ketseges /lejart./ kevlarba....
Igazabol a legjobb megoldas egy normalis acel kifejlesztese lenne. Vagy kevlar hazai gyartasa /csak ez valoszinuleg nem lenne gazdasagos.../tehat nem lenne olcso.../

Lehet. De csokkent erteku vedoeszkozt eles helyzetbe alkalmazni bizony per gyanus... Beosztottak egeszsegenek veszelyyeztetese

Miért lenne csökkent értékű???

Ha kimész külszolgálatban sokszor azt veszed föl amit évek óta hordanak.
Ha nem járt le a szavatossága/nem sérült miért kukáznád?
Kimosod a huzatot azt had szóljon.

Ezzel az erővel havonta dobhatnád ki a sisakokat mert nem zsír újjak. :eek:

A neked kiosztott acél 2020-ban az veszélyezteti az egészséged. :(

De ha pl a 8 évéből van még 4 hátra akkor az nem számít csökkentettnek. A gyártó folyamatos használat mellett 8 évig garantálja a ballisztikai védelmet.
Jo de ezt vonalkoddal vagy szamozassal tudnad nyomonkovetni.... Akkor a nyomonkovethetosegi rendszert kellene megteremteni es nem csak db ra szamolni /tudom van a matrica csak ugye nincs vonalkod leolvaso amugy meg jonagy szopas az ellatosnak.../