A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Értem.
De hiszen a korábbi "ismerkedés" alatt csak demó gépeket kaptak, nem végleges konfig.-ot. Azért szerintem 3 hónap alatt elég komolyan fel lehet mérni a járművek képességeit. Ok, tartóssági tesztet nehezen lehet így letudni, meg mondjuk az extrém klímás teszteket is. Gondolom a csehek sem nagyon fogják az IFVket elvinni Afrikába.

Ugy ertettem hogy a politikamar reg eldontotte hogy melyik lesz(pl. legujabb verebekre valo lovoldozo kepesseg). Kell a nepnek egy kis szinjatek hogy teszteltuk, aztan johet az Ascod.

Ugy ertettem hogy a politikamar reg eldontotte hogy melyik lesz(pl. legujabb verebekre valo lovoldozo kepesseg). Kell a nepnek egy kis szinjatek hogy teszteltuk, aztan johet az Ascod.
Túl meta volt ez most nekem...:oops::D
Tudom, hogy követed a cseh dolgokat, már csak lokalizációd miatt is. És igen nekem is nagyon nagy és nagyon pozitív meglepetés lenne ha a Lynx nyerne...:cool:
Igazság szerint, ha az összeszerelés náluk csak a toronyra szorítkozna, akkor mindenképpen profitálnánk az ottani RM sikerből.

Túl meta volt ez most nekem...:oops::D
Tudom, hogy követed a cseh dolgokat, már csak lokalizációd miatt is. És igen nekem is nagyon nagy és nagyon pozitív meglepetés lenne ha a Lynx nyerne...:cool:
Igazság szerint, ha az összeszerelés náluk csak a toronyra szorítkozna, akkor mindenképpen profitálnánk az ottani RM sikerből.

Verebeket nem ertetted? Azon ment a diskurzus hogy melyik agyuja hany fokban tud dronokra lovoldozni(Ascod tudta amit elvartak :)).

Onnan indulunk hogy az iden lesz 500 milliard korona hiany(ettol tobb lesz persze), jovore terveznek egy "optimista" 320-at meg 10% korulre varjak a munkanelkuliek aranyat(covid elott a legjobb vagy a masodik legjobb helyzetben voltak az EU-ban). Jah meg mellesleg jovore valasztas- oktober korul(szerintem ez elott mar nemigen lesz bejelentes, tul "kozel" a valasztashoz ez kellemetlen tema). :)

A tarsadalom nagy resze a sereget ugy veszi hogy "jatszanak a fiuk". Minden politikus tudja hogy azzal hogy 2 milliard el lesz tapsolva IFV-re, a tarsadalom nagy reszet folkurjak. A Lynx-el nem technikai a problema eredete. hanem hogy nemet :)Teljesen mashogy tekint a ket nemzet a nemetekre.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Én úgy ertettem Maróth nem beszerzésre, hanem hadiipari bejelentésre gondolt.
Szerintem is több beszerzés lesz még bejelentve (ezért is írtam több tippet), a 3 az csak a hadiipari beruházásokra vonatkozik.
Ha tisztán csak hadiipari beruházást kellene 3-at mondani idénre, akkor:
- kézifegyverek
- rakéták
- és esetleg a szingapúri jármű gyártás.

• Tetszik
Reactions: hunemperor
Szerintem is több beszerzés lesz még bejelentve (ezért is írtam több tippet), a 3 az csak a hadiipari beruházásokra vonatkozik.
Ha tisztán csak hadiipari beruházást kellene 3-at mondani idénre, akkor:
- kézifegyverek
- rakéták
- és esetleg a szingapúri jármű gyártás.
Kézifegyverek? Mire gondolsz a CZ mellett? FN? Unique Alpine?

Egy barátom Japánban van.
Erről eszembe jutott, rálesek milyen hardverrel rendelkeznek távoli (talán) rokonaink.
Hmm
Ha csak a japán autókból indulok ki.. igaz nem mai darabok.. de én elfogadnám a kerekes járműveiket úgy cakompakk, minden tervdokuval együtt.
Vagyis bótolnék a Komatsuval.
De ez csak a hozzánemértésem. :-O

Egy barátom Japánban van.
Erről eszembe jutott, rálesek milyen hardverrel rendelkeznek távoli (talán) rokonaink.
Hmm
Ha csak a japán autókból indulok ki.. igaz nem mai darabok.. de én elfogadnám a kerekes járműveiket úgy cakompakk, minden tervdokuval együtt.
Vagyis bótolnék a Komatsuval.
De ez csak a hozzánemértésem. :-O
Aztán gyártás közben még a csarnok is zokog a tűréseiktől.

• Tetszik
Reactions: Wilson and zeal