Szerintem inkább annak kellene szurkolni, hogy a csehek ne a Lynx-et válasszák, különben 10 év alatt sem készül el a saját 218 darab. Nem valószínű, hogy még egy gyárat építene a RM Közép-Európában. Nálunk gyártanák a csehek 210 darabját is. 3 év mire felépítik a gyárat, az első évben talán ha 10-et le fognak gyártani mire felpörögnek évi 45 darabra. 2028-ra talán legyártják a MH által megrendelt mennyiséget és akkor még arról nem beszéltünk, hogy lehet, hogy rendelünk még Lynxet (szerintem biztos) és valószínű a Boxer hazai gyártása is, nyilván szintén a hazai RM gyárban. (ez a Terrex/Bronco gyártás teljesen komolytalan, ha valóban lenne ilyen terv akkor nem mondta volna el ilyen nyíltan Szíjjártó. Ez tényleg csak a Boxer árának csökkentéséről szól.) Millió mindenre szükség lenne, nem hiszem, hogy ez a Vietnam feeling Bronco lenne a legfontosabb. Pl. önjáró löveget mindenképpen be kell még szerezni, 24 darab az jelképes mennyiség. A Skyranger hazai esélyei az utóbbi hetekben biztos, hogy nőttek, de ugyanez a helyzet a felfegyverzett drónnal. Szintén nagyon fontos lenne a kiképzés modernizációja: a németeknek kitönő kiképzési programjuk van (még oroszok is meg akarták venni), adná magát a BHK modernizációja. ATGM szerintem biztos, hogy Spike lesz. Valószínű megvárjuk a következő generációt, hogy ne ugyanaz legyen, mint a kedves szomszédnak. A HIMARS ütegeiket pedig néhány izraeli LORA-val lehetne ellensúlyozni.