Most kicsit én is utána mentem, és azt találtam, hogy a RM mindentől függetlenül (vagy a cseh felet erősen presszionáló képpen) már élesíti a cseh Lance 2-es torony gyárát.
Állitólag már tavaly év végén elkezdték a toborzást. Ebbe cikkben pedig azt is leírták, hogy ahhoz, hogy meglegyen a 40%-os beszállítói érték, valószínüleg nem lesz elég csak a torony, meg némi kábelezés:
https://www.czdefence.com/article/w...es-rheinmetall-recruits-hundreds-of-employees
De korábban a cseh tenderrel kapcsolatban a PSM CEO-ja elmondta (amikor még a PUMA is versenyben volt), hogy nekik sem jelent gondot ha összeszerelő üzemmel kell előállniuk, mint a többieknel.
A cikkeket most végigolvasva finomodott az elképzelésem a lehetséges feladatmegosztásról.
Igazság szerint, már nem is vagyok olyan nagyon biztos hogy a cseheknél akkor is maradna a torony gyártás, ha nem vennék meg a Lynxet.
Mert az ausztrál sajtóban pont, hogy minket neveztek meg, mint lehetséges Lance 2 torony gyártót.
Abban viszont igazatok lehet, hogy maga a végszerelés valóban lehet csak nálunk is.
Mert én korábban összeszerelő üzemről olvastam, de az tulajdonképpen lehet a torony összeszerelő gyár is.
Már csak a VOP szerepét nem ért, mert a RM saját cseh cége csinálja majd a tornyot, de a VOP-pal szerződtek a tender sikerességétől függően. A VOP meg kimondottam az összeszerelést csinálja otthon.