Valamilyen Diehl gyár már van itthon azt hiszem.A Rafael licensze alapján, merthogy ez bizony az ő termékük. Ahogy a lengyel Mesko is licensz alapján gyártja.
https://www.rafael.co.il/worlds/land/spike-5th-gen-precision-guided-tactical-missiles/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valamilyen Diehl gyár már van itthon azt hiszem.A Rafael licensze alapján, merthogy ez bizony az ő termékük. Ahogy a lengyel Mesko is licensz alapján gyártja.
https://www.rafael.co.il/worlds/land/spike-5th-gen-precision-guided-tactical-missiles/
Így van, a Diehl Aviation Hungary.Valamilyen Diehl gyár már van itthon azt hiszem.
A Rafael licensze alapján, merthogy ez bizony az ő termékük. Ahogy a lengyel Mesko is licensz alapján gyártja.
Ha veszünk, szerintem német gyártásút veszünk, de lehet itt is, az Rgw mellettAkkor nálunk már nem lesz Spike gyár...
Próbáljuk meg összegyűjteni, kivel nem tudtak üzletet kötni a lengyelek és a románok a hazai gyártásról... úgy tűnik azok jönnek Magyarországra. (Airbus, Rheinmetall, Dynamit Nobel Defence, ...)
Figyelj, mert beugratós kérdést tettem fel!1. Nyugoggyámánle, jól írtam:
"Meghosszabbította a kormány a Védelmi Beszerzési Ügynökség tulajdonosi jogait gyakorló kormánybiztos, Maróth Gáspár megbízatását – olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben. A rendelet szerint a kormány július 17-től Maróth Gáspárt a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki, aki a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. tulajdonosi jogait gyakorolja."
2. Van nagyobb bajom: ma nem olvastam még semmilyen bejelentést.
ezt a kiválló ötletedet jegyezd fel!Ahhoz inkább a Diehl defence-vel kellene közösködnünk szerintem, mert ők gyártják az eurospike-ot
Meghallgattam. Nah még pár érdekesség, ami eddig kimaradt.Tegnap éjszaka végighallgattam. A nemzetközi közösséggel arra célzott, hogy a DND eredetileg svéd, most Németországban van, izraeli tulajdonban.
A Leopard üzlettel kapcsolatban (nem emlékszem pontosan mit foglalt bele, sorry) úgy fogalmazott, meg fogja közelíteni a Lynx üzletet anyagi ráfordításban.
Raytheon ügyben egyértelművé vált, hogy a rakéta rész van aláírva, a másik fele még lóg.
Szerintem inkább annak kellene szurkolni, hogy a csehek ne a Lynx-et válasszák, különben 10 év alatt sem készül el a saját 218 darab. Nem valószínű, hogy még egy gyárat építene a RM Közép-Európában. Nálunk gyártanák a csehek 210 darabját is. 3 év mire felépítik a gyárat, az első évben talán ha 10-et le fognak gyártani mire felpörögnek évi 45 darabra. 2028-ra talán legyártják a MH által megrendelt mennyiséget és akkor még arról nem beszéltünk, hogy lehet, hogy rendelünk még Lynxet (szerintem biztos) és valószínű a Boxer hazai gyártása is, nyilván szintén a hazai RM gyárban. (ez a Terrex/Bronco gyártás teljesen komolytalan, ha valóban lenne ilyen terv akkor nem mondta volna el ilyen nyíltan Szíjjártó. Ez tényleg csak a Boxer árának csökkentéséről szól.) Millió mindenre szükség lenne, nem hiszem, hogy ez a Vietnam feeling Bronco lenne a legfontosabb. Pl. önjáró löveget mindenképpen be kell még szerezni, 24 darab az jelképes mennyiség. A Skyranger hazai esélyei az utóbbi hetekben biztos, hogy nőttek, de ugyanez a helyzet a felfegyverzett drónnal. Szintén nagyon fontos lenne a kiképzés modernizációja: a németeknek kitönő kiképzési programjuk van (még oroszok is meg akarták venni), adná magát a BHK modernizációja. ATGM szerintem biztos, hogy Spike lesz. Valószínű megvárjuk a következő generációt, hogy ne ugyanaz legyen, mint a kedves szomszédnak. A HIMARS ütegeiket pedig néhány izraeli LORA-val lehetne ellensúlyozni.Akkor semmi, ha az egyiket gyárthatjuk, a másikat meg megvehetjük.
A Hiúz lehet V2 projekt, ha a csehek nem tökörésznek.
Egyébként a Bren közös, az Aero is majdnem.
Ha megvan a gyártótósor, és a beszállítók köre, valamint csak a termelés felgyorsítása a cél, mert mondjuk beesett egy nagyobb rendelés, azért fel lehet azt futtatni a kezdeti első darabok után. Nyilván nem a végtelenségig, de ezzel elég jó előre szoktak tudni tervezni.Szerintem inkább annak kellene szurkolni, hogy a csehek ne a Lynx-et válasszák, különben 10 év alatt sem készül el a saját 218 darab. Nem valószínű, hogy még egy gyárat építene a RM Közép-Európában. Nálunk gyártanák a csehek 210 darabját is. 3 év mire felépítik a gyárat, az első évben talán ha 10-et le fognak gyártani mire felpörögnek évi 45 darabra. 2028-ra talán legyártják a MH által megrendelt mennyiséget és akkor még arról nem beszéltünk, hogy lehet, hogy rendelünk még Lynxet (szerintem biztos) és valószínű a Boxer hazai gyártása is, nyilván szintén a hazai RM gyárban. (ez a Terrex/Bronco gyártás teljesen komolytalan, ha valóban lenne ilyen terv akkor nem mondta volna el ilyen nyíltan Szíjjártó. Ez tényleg csak a Boxer árának csökkentéséről szól.) Millió mindenre szükség lenne, nem hiszem, hogy ez a Vietnam feeling Bronco lenne a legfontosabb. Pl. önjáró löveget mindenképpen be kell még szerezni, 24 darab az jelképes mennyiség. A Skyranger hazai esélyei az utóbbi hetekben biztos, hogy nőttek, de ugyanez a helyzet a felfegyverzett drónnal. Szintén nagyon fontos lenne a kiképzés modernizációja: a németeknek kitönő kiképzési programjuk van (még oroszok is meg akarták venni), adná magát a BHK modernizációja. ATGM szerintem biztos, hogy Spike lesz. Valószínű megvárjuk a következő generációt, hogy ne ugyanaz legyen, mint a kedves szomszédnak. A HIMARS ütegeiket pedig néhány izraeli LORA-val lehetne ellensúlyozni.
A gyártás volumene nem lesz probléma, eleve számítunk exportra. Arra kell vigyáznunk, hogy ne keveredjünk bele közös bizniszbe a csehekkel, ahol ők közbeszerzéssel operálnak! Azt láthatóan nem tudják menedzselni.Szerintem inkább annak kellene szurkolni, hogy a csehek ne a Lynx-et válasszák, különben 10 év alatt sem készül el a saját 218 darab. Nem valószínű, hogy még egy gyárat építene a RM Közép-Európában. Nálunk gyártanák a csehek 210 darabját is. 3 év mire felépítik a gyárat, az első évben talán ha 10-et le fognak gyártani mire felpörögnek évi 45 darabra. 2028-ra talán legyártják a MH által megrendelt mennyiséget és akkor még arról nem beszéltünk, hogy lehet, hogy rendelünk még Lynxet (szerintem biztos) és valószínű a Boxer hazai gyártása is, nyilván szintén a hazai RM gyárban. (ez a Terrex/Bronco gyártás teljesen komolytalan, ha valóban lenne ilyen terv akkor nem mondta volna el ilyen nyíltan Szíjjártó. Ez tényleg csak a Boxer árának csökkentéséről szól.) Millió mindenre szükség lenne, nem hiszem, hogy ez a Vietnam feeling Bronco lenne a legfontosabb. Pl. önjáró löveget mindenképpen be kell még szerezni, 24 darab az jelképes mennyiség. A Skyranger hazai esélyei az utóbbi hetekben biztos, hogy nőttek, de ugyanez a helyzet a felfegyverzett drónnal. Szintén nagyon fontos lenne a kiképzés modernizációja: a németeknek kitönő kiképzési programjuk van (még oroszok is meg akarták venni), adná magát a BHK modernizációja. ATGM szerintem biztos, hogy Spike lesz. Valószínű megvárjuk a következő generációt, hogy ne ugyanaz legyen, mint a kedves szomszédnak. A HIMARS ütegeiket pedig néhány izraeli LORA-val lehetne ellensúlyozni.
Ne felejtsd el, hogy valószínűleg nálunk csak a lehetséges cseh megrendelés gépeinek testét kell csak legyártani. A csehek is maguk akarják majd készre szerelni a járműveket. Valószínűleg a végszerelés több időt vesz igénybe, mint az egyes részelemek legyártása.Szerintem inkább annak kellene szurkolni, hogy a csehek ne a Lynx-et válasszák, különben 10 év alatt sem készül el a saját 218 darab. Nem valószínű, hogy még egy gyárat építene a RM Közép-Európában. Nálunk gyártanák a csehek 210 darabját is. 3 év mire felépítik a gyárat, az első évben talán ha 10-et le fognak gyártani mire felpörögnek évi 45 darabra. 2028-ra talán legyártják a MH által megrendelt mennyiséget és akkor még arról nem beszéltünk, hogy lehet, hogy rendelünk még Lynxet (szerintem biztos) és valószínű a Boxer hazai gyártása is, nyilván szintén a hazai RM gyárban.
Ne felejtsd el, hogy valószínűleg nálunk csak a lehetséges cseh megrendelés gépeinek testét kell csak legyártani. A csehek is maguk akarják majd készre szerelni a járműveket. Valószínűleg a végszerelés több időt vesz igénybe, mint az egyes részelemek legyártása.
Nem-nem.Az iparban, azért nem teljesen így megy. Minden országban a termék eladásának kedvéért nem fog a RM gyárat felhúzni, pláne ha kis, szomszédos országokról van szó. A gyár nálunk lesz, ha Közép Európában Lynx kell még, az feltehetően nálunk készül majd, illetve a németeknél.
Cseheknél csak az van beígérve, hogy a megrendelt összeg 40%-át a cseh hadiiparba teszik. Közép-európába kétlem, hogy lesz még egy összererelő üzem, hamar végezne mindenki a sajátjábal aztán állna üresen mind a kettő.A cseheknél is saját gyár van beigérve a tender csomagban. Alapvetően náluk most is van már RM beszállítás.
Ha a cseheknél nem a Lynx nyer akkor mi is elesünk egy export lehetőségtől... Én jobban örülnék, ha a Lynx nyerne...Szerintem minel hamarabb jelentik be a cseheknel hogy nem a Lynx nyert hanem valamelyik mas tipus, annal jobb. Tokoles vilagbajnokaival atnevezhetnenk Z2056 -ra is a programot.
A cseheknél öt év múlva hirdetnek győztest, szokásaik szerint.Ha a cseheknél nem a Lynx nyer akkor mi is elesünk egy export lehetőségtől... Én jobban örülnék, ha a Lynx nyerne...
Legalább addigra a mieink kész lesznekA cseheknél öt év múlva hirdetnek győztest, szokásaik szerint.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..