[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
TASS_39350425_1.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
Hírek szerint El-Bab körzetében egy olajtároló volt támadva, több tíz olajszállító is megsemmisült. Állítólag az orosz Hmejmim bázis közeléből indítottak rakétát 20 perccel a robbanás előtt.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Ez valami válaszcsapás lehetett. Nem értem pontosan, de korábban 1, vagy több támadás volt?

" A harcos koordináták megerősítik a két vezető, "Abu Talha al-Hadidi", az Al-Fateh brigádok parancsnoka és "Hamoud Sahara" parancsnok, az Al-Nusrához tartozó Aleppo-szektor emírje, valamint tíz vezető és más tisztviselő és fegyveres elemek meggyilkolását"


"Ismeretlen dróncsapás egy dzsihadista találkozót ért el #Salqin , #Idlib . Hay'at Tahrir al-Sham Firs vezetőinek több dzsihadistája meggyilkolt és megsebesült"



Továbbá

"Helyszíni források: Az orosz hosszú hatótávolságú rakéták elpusztították a török támogatott erők úgynevezett dízelpiacát Jarablus közelében, Aleppo északi vidékén."

 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
A terrorista parancsnokok találkozóját egy amerikai drónról indított rakéta fejezte be.
Én csak 1 műkedvelő vagyok. Ami Szíriában történ az elmúlt év alatt, az nagyon fáj, mert egy ütközőállamot hoztak létre, nagyon sok kisember kárára. Működött, mint Líbian is, csak hát ...

Iranian-Oil-Tanker-Samah-to-Syria-with-Russian-Navy.jpg


Az alábbi linken vannak még képek, de én nem akarom eldönteni, hogy naprakész-e. :(

https://news.usni.org/2020/10/21/russian-navy-seen-escorting-iranian-tankers-bound-for-syria
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
W

Wilson

Guest
Hírek szerint El-Bab körzetében egy olajtároló volt támadva, több tíz olajszállító is megsemmisült. Állítólag az orosz Hmejmim bázis közeléből indítottak rakétát 20 perccel a robbanás előtt.

Ehhez kapcsolódik ez az orosz cikk.

2020. október 23-án este hatalmas robbanások rázták meg Jub al-Qusa városát, amely a törökbarát fegyveresek irányítása alatt áll.Jub al-Qusa Jerablus és Manbij között található az észak-szíriai Aleppo (Aleppo) tartományban, és ez a régió legnagyobb olaj- és kőolajtermék-piaca. Innen küldték Törökországba a nyersanyagokat és a feldolgozott termékeket.

A robbanások után fotók és videók jelentek meg az interneten a tárolókban tomboló tüzekről . Ezt követően a felhasználók azon tűnődtek, ki léphetett meg egy ilyen barátságtalan lépést Recep Tayyip Erdogan török elnökkel szemben, akinek családja a szíriai polgárháború kezdete óta irányítja ezt az üzletet.

A történteknek két fő változata van. Az első szerint a források azt állítják, hogy a támadást az amerikai légierő repülőgépei hajtották végre. Az előző napon amerikai drónokat észleltek a környéken. A második szerint a támadást az oroszok hajtották végre. Állítólag valamivel azelőtt, hogy a robbanások bekövetkeztek a Khmeimim légibázis területén,a helyi lakosok Iskander-M rakéták kilövését rögzítették

A szóban forgó területet a török fegyveres erők foglalták el Euphrates Shield művelete során 2016 augusztusában - 2017 márciusában. Ezután az SAA az orosz erők segítségével felszabadította Aleppo városát , és észak felé kezdett haladni. A terület megszállását az indokolta,hogy a törökök nem engedhették meg, hogy ez a fontos olaj- és olajtermék csempész-piac Damaszkusz kezébe kerüljön.