[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
5 969
8 694
113 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
14 028
12 196
113
Valaki tud közelebbit az izraeli légicsapásról?
Olyan helyszínt bombáztak amit korábban is, már nem egyszer. "Rakétagyártási helyszín."
Egy kommentelő ezt írta: annyira nem hülyék a szírek se, hogy mindig ugyanott gyártják a rakétákat, amit már többször is lebombáztak.
Valami újabb mese kéne. :(
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
1 879
2 492
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/2021...z-iszlam-allam-jelentkezett-elkovetokent.html
"Az Iszlám Állam jelentkezett a kelet-szíriai Deir-Ez-Zórban a héten végrehajtott támadás elkövetőjeként, amelyben egy busz több tucat utasa halt meg - jelentette be helyi idő szerint csütörtökön a terrorista kommunikációt weblapokon nyomon követő amerikai SITE hírszerzési csoport (SITE Intelligence Group) a dzsihadisták Aamak nevű "hírügynökségére" hivatkozva."
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
7 461
13 963
113
A tudomásom szerint a Kaszta 2M lokátor az osztott antennájú ! Ezt miért hívják szintén kasztának ?

Bár abszolút nem vagyok otthon az orosz elnevezések logikájában de én arra tippelnék ,hogy mivel ez a radar is az alacsonyan repülő légicélok felderítésére szolgál elsősorban, szerintem szimplán tovább vitték az "elődök" elnevezését.De hátha erre jár valaki aki nálam sokkal jobban benne van a "kasztos" témában:).