[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 691
34 319
113
"Idlibi mészárlás": Az orosz különleges erők megrémítik a törökbarát bandákat. A törökbarát Jaysh al-Nasr csoport erõit az orosz különleges erõk megsemmisítették 2020. január 11-én reggel a szíriai Al-Gab völgyben, az idlibi eszkalációmentes övezetben. Török média és ellenzéki források azt állítják, hogy a Győzelmi Hadsereg illegális fegyveres csoportját "kivágták" az orosz különleges műveleti erők. Jaysh al-Nasr közzétett 11 megölt fegyveres fényképét. A török média a bandák vezetőire hivatkozva állítja, hogy először a különítményt állítólag UAV támadta meg, az állásokon gyújtóbombák robbantak fel, majd mesterlövészek tüzet nyitottak az iszlamisták ellen. „Az orosz különleges erők nem hagyják abba a kísérleteket, hogy behatoljanak a fegyveres ellenzék és a Bassár el-Aszad rezsim ellen fellépő csoportok mögé - írja az Anadolu legnagyobb török hírügynökség az Ankara által létrehozott úgynevezett„ Szíriai Nemzeti Hadsereg ”parancsnokságára hivatkozva. "Január 11-én éjjel az idlibi eszkalálódás-mentesítési zóna déli régióiban rögzítettek egy újabb kísérletet egy különleges erők támadására az érintkezési vonal közelében" - áll a cikkben. Erdogan vezető médiája azt állítja, "az orosz különleges erők akcióinak célja a a törökbarát iszlámista alakulatok védelmi vonalának gyengítése". „„ Az orosz hadsereg megpróbált behatolni a Hama tartománybeli Gab-völgy területére, a csata során veszteségek vannak az ellenzéki erők soraiban. Az első szakaszban sokkoló UAV-kat és gyújtóbombákat használnak. Aztán mesterlövészek játszanak szerepet "- írta az Anadulu.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 691
34 319
113
Tovább folytatódnak az orosz csapatok érkeztek Észak-Szíriába. Miután a törökpárti iszlámisták már több hét óta támadjákaz SDF állásait Tel Tamránál és Ain -Issánál, amivel megsértik a tüzszüneti megállapodásokat és az orosz-török egyezményt. Oroszok ezért küldik a csapatokat és haditechnikát, hogy megállítsák a terroristák és a törökök esetleges előrenyomulását. Már kb 800 orosz katona érkezett. Ebből 500 lesz Ein-Issa és Tel Tamra közelében, 300 pedig Hasaka tartományban fog járőrözni.


 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
8 030
15 371
113

Irányított 9M133FM-3 rakéták Szíriában

A közelmúltban a szíriai kormányerők az Al-Gab-völgy területén, Hama és Idlib tartomány találkozásánál meglehetősen aktívan használják az új, irányított rakétákat, amelyek , 9M133FM-3 termobarikus robbanófejjel rendelkeznek és így a Kornet ATGM hatótávolsága 10 km-re nőtt.