[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 498
5 573
113
Elvileg Libanon felett fotózott izraeli F-35. 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 956
35 104
113
Úgy tűnik, hogy Oroszország elkezdte aktívan használni Szíriában az Orion támadó drónt.

A szíriai Al-Bab városától nem messze ismeretlen pilóta nélküli repülőgépek (UAV) támadást intéztek törökbarát harci egységekre Tarhin régióban Nyilvánvaló, hogy az orosz Légi-Kozmikus Erők megkezdték az első támadó UAV-jaik, az Orion aktív felhasználását.
A törökbarát erők képviselőinek korábbi nyilatkozatai szerint az oroszok már korábban elkezdték használni az Orion drónt Szíriában. Így az üzemanyag-teherautókra irányuló célzott dróncsapásokkal az oroszok hatékonyan gátolják a szíriai olaj Törökországba történő csempészését.
"A dróntámadások az éjszaka folyamán történnek, a repülőgépet pedig álcázzák. Az Orion felszállási súlya 1000 kg, a hasznos teher 200 kg, a drón hatótávolsága eléri a 250 km-t (felderítő UAV-ként kb. 300 km). Az orosz UAV akár 24 órán át is képes a levegőben tartózkodni, 120 km / h utazási sebességgel 7500 m magasságban repül.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
6 734
15 407
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
8 680
11 209
113
"A #Syria #SAA hadsereg folytatja működését Deir Ezzor sivatagában, és képes volt megszüntetni egy 3 terroristából álló terrorista csoportot, megsemmisíteni egy MG-vel felszerelt négykerék-meghajtású járművet, és megtalálni az egyik terrorista rejtekhelyet. Ezek a csoportok a közelmúltban támadtak SAA-t és civileket."

 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 956
35 104
113
Mostanában vált ismertté, hogy az orosz légierő gépei hatalmas csapást mértek az Ajnad al-Kavkaz csecsen terrorista csoport táborára, több tucat fegyverest megölve. A támadást Roman Filipov Szu-25 pilóta hősi halálának évfordulóján hajtották végre Ajnad al-Kavkaz fegyvereseinek kiképző központja Idlibtől 17 kilométerre északnyugatra, az Armanaz régióban volt. A vahabitáknak több hónapos felkészülés után állítólag "diploma" lett. Az orosz VKSz-erők Szu-24M front bombázói 500 kilogrammos FAB-500 romboló bombákkal ütöttek rajta a központra, a laktanyában és az illegális fegyveres csoportok járművein. A légitámadás során több tucat fegyvert, egy csoport észak-kaukázusi oktatócsoportot, egy lőszerraktárt és a csoport katonai felszerelését semmisítették meg. "Kaukázus katonái" Ajnad al-Kavkaz (a Kaukázus katonái), Észak-Szíriában működő csecsen vezetésű iszlamista terrorista csoport különösen aktív a hegyvidéki régióban, Latakia és Idlib tartomány határán. A bandita formációt a "Kaukázusi Emirátus" * fegyveresei hozták létre, de azonnal önállóan kezdtek el cselekedni, majd teljesen megszakították a kapcsolatokat a Kaukázusi Emirátussal. 2016 nyár végére Ajnad al-Kavkaz Szíria legnagyobb iszlamista csoportjává vált, amely a volt Szovjetunióból érkezett bevándorlókból állt.