[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 240
67 197
113
Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük
Forrás: https://kuruc.info/r/4/221109/

Íme egy tanár vagy egy orvos... azazhogy nem, ő a nizzai templomban lefejezést gyakorló túlképzett Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos a stratégia bemutatásakor közölte, mivel a sikeres integráció és befogadás elengedhetetlen része a jól irányított és hatékony migrációs és menekültügyi politikának, valamint elengedhetetlen a társadalmi kohézió és a dinamikus gazdaság szempontjából is, a cselekvési terv egyebek mellett oktatási és foglalkoztatási tervet vázol fel, illetve az egészségügyi szolgáltatások és a lakhatás biztosításához kíván hozzájárulni. Túlképzett orvosok, ápolók, tanárok... Kiemelte, a befogadás az európai életforma megtestesülése, az integrációs és befogadási politikák létfontosságúak az újonnan érkezők és a helyi közösségek számára, továbbá hozzájárulnak az összetartó társadalom és az erős gazdaság kialakításához.

"Mindenkinek, akinek joga van ahhoz, hogy Európában tartózkodjon, hozzá kell férnie azokhoz az eszközökhöz, amelyek szükségesek ahhoz, hogy teljes mértékben kibontakoztathassa a képességeit, valamint vállalni tudja az Európai Unióban irányadó jogokat és kötelezettségeket" - fogalmazott az uniós biztos. Azoknak, akik "a migránsokban veszélyt látnak", kérdésre válaszolva azt közölte, az unió nem tartja veszélyesnek azt a szíriai orvost, aki Európában taxisofőrként dolgozik, sem pedig azokat a migráns vagy migráns hátterű ápolókat és tanárokat, akik túlképzettek ahhoz a munkához, amelyet Európában végezni kénytelenek. "Még több migránsra lesz szükség" Ylva Johansson belügyi biztos azt hazudta, a migránsok már most az európai társadalom részét képezik. További befogadásuk és integrációjuk minden fél számára előnyös helyzetet, egy ellenállóbb társadalomba való gazdasági szempontú befektetést jelent. Sok migráns van Európában, a következő években azonban még több migránsra lesz szükség, ugyanis az európai egy öregedő társadalom, amelynek hamarosan munkaerőre lesz szüksége. A társadalom minden tagjának, köztük a társadalom szerves részét képező migránsoknak fontos szerepük van az összetartó és virágzó társadalmak megteremtésében - állította.

A cselekvési tervet bemutatva az uniós biztos közölte, a szöveg célzott támogatást javasol, figyelembe véve az olyan egyedi jellemzőket, mint például a nemi hovatartozás vagy a vallási háttér, amelyek "sajátos kihívásokat jelenthetnek" a migráns háttérrel rendelkezők számára. Befogadó oktatást és képzést kíván biztosítani a kisgyermekkortól a felsőoktatásig, amelynek középpontjában a képesítések elismerésének megkönnyítése áll. A foglalkoztatási lehetőségek és a készségek elismerésének javítását célozza, javítani kívánja a migráns háttérrel rendelkezők egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését, valamint biztosítani, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak jogaikról. Meg akarja szüntetni a velük szemben jelentkező "kirekesztést, hátrányos megkülönböztetést és a rasszizmust". Továbbá uniós alapok támogatásával kívánja lehetővé tenni a megfelelő és megfizethető lakhatáshoz való hozzáférésüket - közölte az uniós biztos. (MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/221109/


Azt a rohadt!!
 
T

Törölt tag 008

Guest

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 696
55 553
113
Berlin úgy döntött, hogy a haderő meleg tagjainak ( beleertve a volt NVA-t is) szimbolikus jóvátetelt fizet az elszenvedett hátrányos megkûlönböztetésért. A szimbolikus kártérités összege Eur 3000. :)
( Most leestem a szèkről a nevetéstől!).
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 240
67 197
113
Belehajtott egy autó a berlini kancellári hivatal zárt főkapujába Belehajtott egy autó szerdán Berlinben a kancellári hivatal zárt főkapujába. Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának - közölte a német főváros rendőrsége. A Bild című lap beszámolója szerint politikai indíttatású támadás történhetett. Erre utal, hogy az autó egyik oldalán az "Átkozott gyermek- és idősgyilkosok", a másik oldalán pedig a "Le a globalizációs politikával!" felirat olvasható. A lap szerint ugyanezzel a sötét kombival 2014-ben is nekihajtottak a kancellári hivatalán főkapujának. Akkor az egyik oldalon a "Le a gyilkos klímaváltozással!", a másikon a "Szeretlek, Nicole" felirat állt.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/221134/
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 240
67 197
113
Berlin úgy döntött, hogy a haderő meleg tagjainak ( beleertve a volt NVA-t is) szimbolikus jóvátetelt fizet az elszenvedett hátrányos megkûlönböztetésért. A szimbolikus kártérités összege Eur 3000. :)
( Most leestem a szèkről a nevetéstől!).

Ezek a bohózatok egy stand up esten okésak lennének, de ez ma Európa politikája. Pfejjj...
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 524
15 053
113
Nem is tudom. Szerintetek hogyan lenne lehetséges a magyar társadalomban elfogadtatni egy 2020-as választások utáni esetleges Huxit ötletét. Még mindig, minden negatívum ellenére igen nagy többségben vannak a maradni akarók.
Tulajdonképpen én is - minden sz@r ellenére - a maradásra voksolnék....de egyre jobban izgat a távozás gondolata. EZ már nem AZ, amihez csatlakoztunk anno...
Az a pár misi Euro megér egy nemzethalált?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 341
113
Nem is tudom. Szerintetek hogyan lenne lehetséges a magyar társadalomban elfogadtatni egy 2020-as választások utáni esetleges Huxit ötletét. Még mindig, minden negatívum ellenére igen nagy többségben vannak a maradni akarók.
Tulajdonképpen én is - minden sz@r ellenére - a maradásra voksolnék....de egyre jobban izgat a távozás gondolata. EZ már nem AZ, amihez csatlakoztunk anno...
Az a pár misi Euro megér egy nemzethalált?

Kétségtelenül megindult az EU rothadása. A 2020-as Brexit is egyértelmű indikátora ennek, illetve az, hogy ebből Brüsszel nem hogy tanulna, hanem láthatóan még tovább erősíti a teljesen értelmetlen ideológiai zsarolást, lásd "jogállamisági mechanizmus" néven egyes tagállamok (Kormányok) permanens baszogatása. Ami egyébként teljesen ellentétes az eredeti demokrácia-felfogással.
..
"A kétsebességes Európai Unió modellje lehet a megoldás az ellen, hogy az értékrendszeri viták miatt újabb tagállamok lépjenek ki az EU-ból, követve az Egyesült Királyságot – hangsúlyozta az EU soros elnökségét 2021 első felében ellátó Portugália miniszterelnöke, Antonio Costa a lisszaboni Katolikus Egyetemen elmondott beszédében."
..
"Mindez azért érdekes és fontos üzenet, mert a jogállamisági vitákból eredő múlt heti magyar és lengyel politikai vétó miatt mind itthon, mind a lengyeleknél felélénkült a közbeszéd az esetleges EU-kilépésről. Ennek lehetőségére a szlovén miniszterelnök is figyelmeztetett, aki egyébként 2021 második felében lesz az EU soros elnökségét vivő ország vezetője. Lengyelországban odáig erősödött ez a kilépési vita az elmúlt napokra, hogy e hét hétfőn már Facebook-bejegyzésben kellett csillapítania az indulatokat Mateusz Morawieczki kormányfőnek. Ő azt hangsúlyozta, hogy "hangos igent" mond Lengyelország az EU-tagságra, de "hangosan elutasítja" az ideológiai zsarolásra lehetőséget adó jogállami kritériumrendszert."
https://www.portfolio.hu/unios-forr...egoldas-az-ujabb-unios-kilepesek-ellen-458974
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 981
19 308
113
Nem is tudom. Szerintetek hogyan lenne lehetséges a magyar társadalomban elfogadtatni egy 2020-as választások utáni esetleges Huxit ötletét. Még mindig, minden negatívum ellenére igen nagy többségben vannak a maradni akarók.
Tulajdonképpen én is - minden sz@r ellenére - a maradásra voksolnék....de egyre jobban izgat a távozás gondolata. EZ már nem AZ, amihez csatlakoztunk anno...
Az a pár misi Euro megér egy nemzethalált?
Itt nem csak a pármilla € a tét. Nagyon a német iparba beszállításra van ráállva a gazdaságunk, és kicsinálnának minket bosszúból akkor azzal, hogy ellehetlenítenék a kereskedelmet. Jobb bent lenni, és húzni-halasztani, és az általuk adományként beállított amúgy bőven visszacsurgatott pénzeket elbukni, mint az ipari termelés nagyját, rengeteg munkahelyet is elbukni.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 696
55 553
113
Gazdaságilag még legalább egy évtizedig nem reális egy Hungxit. Bennt kell maradni ès belülről bomlasztani az EU-t. Adjunk Istennek hálát, hogy nem vezettük be az eurót. Az lenne a vegünk, teljesen kiszolgáltatva Brüsszelnek. Járna a szánk és máris nem jönne pénz az ATM-ből. Làsd Görögország.....
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 963
91 774
113
Gazdaságilag még legalább egy évtizedig nem reális egy Hungxit. Bennt kell maradni ès belülről bomlasztani az EU-t. Adjunk Istennek hálát, hogy nem vezettük be az eurót. Az lenne a vegünk, teljesen kiszolgáltatva Brüsszelnek. Járna a szánk és máris nem jönne pénz az ATM-ből. Làsd Görögország.....
A portugál min. elnök szoci létére meglepően értelmes. Lásd a fenti cikket. Ez lesz az EU jövője. Két vagy többsebességes unió. Mi csak gazdasági uniót akarunk politikait nem. Aki olyat akar csináljon magának.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Itt nem csak a pármilla € a tét. Nagyon a német iparba beszállításra van ráállva a gazdaságunk, és kicsinálnának minket bosszúból akkor azzal, hogy ellehetlenítenék a kereskedelmet. Jobb bent lenni, és húzni-halasztani, és az általuk adományként beállított amúgy bőven visszacsurgatott pénzeket elbukni, mint az ipari termelés nagyját, rengeteg munkahelyet is elbukni.

Pontosan, és őrültségnek hangzik merkel azokkal a marhaságaival, (vezetőségbeli női kvóta, és ki tudja mi jön még.) amikkel a német cégeket gáncsolja segíthet is nekünk, mert ha ügyesen kihasználjuk, akkor a német cégek közül jó párat át lehet csábítani, úgy, hogy a fő székhelyük is ide kerüljön, ahol még segítik is őket nem csak vegzálják. Ezáltal mintegy ipart lophatunk magunknak hosszabb távon.
Addig meg ki kell bekkelni, és ha netán jobbra fordul és tényleg észhez tér az EU (nem úgy tűnik) akkor sem vesztettünk semmit azzal, hogy inkább ide húznak bizonyos cégek.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nem is tudom. Szerintetek hogyan lenne lehetséges a magyar társadalomban elfogadtatni egy 2020-as választások utáni esetleges Huxit ötletét. Még mindig, minden negatívum ellenére igen nagy többségben vannak a maradni akarók.
Tulajdonképpen én is - minden sz@r ellenére - a maradásra voksolnék....de egyre jobban izgat a távozás gondolata. EZ már nem AZ, amihez csatlakoztunk anno...
Az a pár misi Euro megér egy nemzethalált?

Lehet, hogy nem kell majd "elfogadtatni". Amilyen tempóban jönnek a nem várt események, akár még magától is befordulhat a társadalom az új irányba.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
A portugál min. elnök szoci létére meglepően értelmes. Lásd a fenti cikket. Ez lesz az EU jövője. Két vagy többsebességes unió. Mi csak gazdasági uniót akarunk politikait nem. Aki olyat akar csináljon magának.

Ezt a kétsebességes uniót azok sem gondolják komolyan, akik kitalálták (és korábban zsarolni próbáltak vele minket is, többek között).
Ennek azért nincs realitása, mert akkor ugrik az ajrópaiegybesültállamok projekt.
Már pedig a tervezőknek nagyon viszket a segge, hogy ezt minél előbb létre kell hozni. A migránsok európára szabadítása lenne az első lépés, ugyanis az általuk okozott válság megoldására kínálnák fel az európai egyesült államok létrehozását. Csak hát mi és a lengyelek akadékoskodunk.
Kíváncsi vagyok, hogy mivel állnak elő. Mert, hogy a kohézios alapból nem lehet csak úgy kizárni egy olyan országot, aminek a csatlakozási szerződés szerint jár ez a pénz, az biztos. Csak a csatlakozási szerződés újratárgyalásával lehetne ezt megtenni. Ha e nélkül teszik meg, akkor mi is megtehetjük, hogy az abban foglaltakat felrugjuk és nem teszünk eleget a vállalt kötelezettségeinknek (például az éves szintű befizetési kötelezettségünknek, ami közel 1.5 milliárd euró).
Jól belefaroltatta ezt az EU-s töketlen vízfejet a mutti a kutyaszorítóba (vagy ők a muttit:D).
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 210
2 689
113
Most nagyon sok fog attol fuggeni mit akarnak Bidenek. Trump tamogatta volna az Intermariumot. A lengyelek is, mivel vezeto szerepet ereznenek maguknak benne. Kerdes mit tervez a regioval az US a beiktatas utan.

Az ipar levallasatol en annyira nem rettegnek. Ami hasznos nekik, azt meg akarnak tartani es az, hogy ide vannak telepulve a gyaraik nekik haszon. Inkabb olyasmi is lehet a hatterben amit pont pedzegetnek most a portugal nyilatkozatokkal. A jogallamisaggal is lehet, hogy egyes koroknek az a celjuk, hogy talan katalizatorkent hasznaljak KKE egy csomagban torteno levalasztasara:

- meg akarjak sporolni a kohezios alapok kifizeteset
- meg akarjak tartani az aruk idefele torteno aramlasat
- meg akarjak tartani az orvosok stb. elvandorlasat Ny-ra
- akarjak az itteni olcsobb munkaerot az idetelepotett gyaraikba

Na most, ha pl. NY-EU-ban kitalaljak az egyseges minimalbert, az nem jonne nekik rosszul, ha a ketsebesseges K-EU-ra ez nem lenne ervenyes, mert akkor a nemet cegeknek nem kene aggodni a lehetseges termelesi koltsegnovekedesek miatt.

En azt latom celnak, hogy maximalizalni akarjak a profitot, ezert az elert nekik elonyos infrastrukturalis, gazdasagi osszefonodasokat megtartva el akarnak valasztani minket a kozponti koltsegvetesrol.
Ezt majd ketsebesseges EU-nak, vagy intermariumnak vagy barminek hivjak. Az majd attol fugg ki fogja az uj formacioban politikailag meghatarozni a "szelet".

Ez nagyon sokszereplos jatszma, ahol sokan latnak maguknak lehetseges hasznot, de bukni is fognak rajta sokan szerintem.

Kerdes pl. mi lesz a szlovakokkal(nekunk kellenenek a V4 miatt), meg a baltiakkal (a lengyeleknek kellenek a befolyasi ovezetuk miatt) akiknek eurojuk van...

P.S.: A levallasi vitak vegen meg olyan "kompromisszumot" is el tudok majd kepzelni, hogy a mostani kifizetesek felet majd egy "csomagban" utaljak az egesz regionak, hogy azt bovitsuk a sajat befizetesekkel es osszuk ujra szet/veszekedjunk rajta magunk kozt. . .
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember