A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nem figyeltél! :cool:
Mi mást válthatna? Jelenleg minden lövész alegységben (és máshol is) az van alapjárműnek rendszeresítve.
Mi mást válthatna? Az Uralokat? :rolleyes:
Meg az a helyzet, hogy Tibibácsinak fogalmazásgátló van felírva állandó gyógyszerként és emiatt nem mindig egyértelmű mit beszél.

Ha már RM. Most cserélnek a németek ezt is.
Rheinmetall_to_supply_German_army_Bundeswehr_with_new_combat_helmet.jpg

Mondjuk én úgy értettem, hogy Lynx-el váltanák a BTR-et, s nem lesz 8x8... Az nem is volt beharangozva hogy lesz 8x8, csak hogy a BTR-ek megértek a cserére...
Ne értsd úgy egyelőre, majd idővel kiderül. 218 az 1 dandárnyi erő, dandár viszont 2-van. Még ha pl a vegyisugár felderítő verziókat, illetve a műszaki mentő verziókat meg hasonlókat a BTR-ből átpakoljuk kebabra akkor is kevés.
Szóval vagy utánrendelés vagy pedig egy költséghatékonyabb típus még kell.

Ne értsd úgy egyelőre, majd idővel kiderül. 218 az 1 dandárnyi erő, dandár viszont 2-van. Még ha pl a vegyisugár felderítő verziókat, illetve a műszaki mentő verziókat meg hasonlókat a BTR-ből átpakoljuk kebabra akkor is kevés.
Szóval vagy utánrendelés vagy pedig egy költséghatékonyabb típus még kell.
Nem is 218 db-ra gondoltam, hanem még legalább ennyire, a nehéz dandáron túl... Benkő tényleg nagyon semmilyen módon beszélt a BTR-ek cseréjéről...

Lassan visszatérnek a stahlhelm formavilágához, egyszer kitalálták, bevált csak kidobták mert túlságosan szégyellik.
Láttad te a sisakjukat az elmúlt 25 évben? Konkrétan a a nyugati sisakok jórészt a stalhhelm formavilágot követik, már amelyiknek nincs lecsípve a fülrésze. Az angolok használtak egy darabig ilyen golyó forma retteneteket, de őkis áttértek a Virtus rendszerrel erre a formára.
2_4882_1.jpg

229_bw_sisak_01.jpg
helm2.jpg