Cseh haderőfejlesztési program (2035) és hadiipar

Az nem lehet, hogy a csehek a román AH-1 rendelésre és a román gyártásra/összeszerelésre is számítottak, amikor így döntöttek? Azaz hogy nem csak nekik lesz ilyen típusuk egyedül Európában.

Nem tudom, de szerintem a romanokat tutira rabeszelik a sokkal dragabb es macerasabb Apachera az amcsik, ha odakerul a sor. :D

A románokra szerintem inkább majd az abramset sózzák mivel “harci helit” a szőrösök is össze tudnak heggeszteni H215-ből

Azt mar kitargyaltuk, hogy az a gyar total bukott investment volt a franciaknak, semmit nem rendeltek azota sem es most mar nyilvanosan a kozepbel korul jarnak az amerikaiak hatso feleben a romanok, azt veszenk, amit csak rajuk soz Uncle Sam.

Igen, ez várható volt. Ők ha jól tudom, ezeket a Mi-171S-eket alig 15 éve vették.
Mondjuk ennek tükrében sem értem a 8+4 gépes amerikai rendelést...:)

Nem tudom. A heten biztos lesz errol egy reszletesebb cikk. Amugy beszeltek meg ezekhez plusz egy 4+8-as csomagrol meg Covid elott, de hogy most ez csak vagyalom volt vagy realis terv azt nem tudom.

Ha a romikra értetted a tengeralattjárót akkor igazad van, az egyetlen Kilo osztályú cuccuk már évek óta bevethetetlen, sajnos az amiktól nem szerezhetnek már be, mert ők már tudtommal csak nukleáris meghajtásút csinálnak azt meg nem hiszem, hogy eladnák pont romániának. Viszont a német delfinekből vehetnének, 3-4 jól mutatna konstancában. :D
Elég ha az amik a tengón csak a reaktort teszik működőképessé. Mehetne róla Konstanca éjszakai világítása. Csak jó drága legyen.:D

Ez a 136 milliard HUF elvonás jelentős tétel!!! Ezzel elúszott a Lynx vagy melyik projektet kukázzák, halasztják? Mik a következmények.??

Így járnak azok a liberálisok, Babis, akik kommunistákkal szövetkeznek. A komcsik ( most ez nem a szociáldemokraták komcsizása, ezek tényleg azok, annak tartják maguk) tuti orosz befolyásra fúrták meg a büdzsét, bárki, bármit mondjon. Túl feltűnő, hogy ezt kérték.

Sőt ha jól értem, kormánybuktatásig vitték volna a vitát. Az ellenzék a haderőfejlesztés kivéreztetéséhez asszisztált, nem segítette ki Babist. Így muszáj volt belemennie.

A védelmi miniszter lemondást ígért. Ez megtörtént?

A védelmi miniszter lemondást ígért. Ez megtörtént?
Kutya fulét mond az le:
https://www.armadninoviny.cz/komentar-vlada-a-komuniste-okradli-armadu-cr.html
Lubomír Metnar hadügyminiszter, akinek elsődleges küldetése a minisztérium érdekeinek megalkuvás nélküli "nyomása", szó szerint tragikomikus benyomást tett a költségvetési megszorítások tárgyalásakor. A tájékoztatón elmondott beszédének fő gondolata azonban az volt, hogy kijelentse, hogy örül a költségvetés jóváhagyásának. Azt is mondta, hogy nincs oka lemondani.

Hahaha, atirattak az eredeti kommunistazo szalagcimet! :D

image.png

image.png

A link persze maradt, az elarulja: https://www.armadninoviny.cz/komentar-vlada-a-komuniste-okradli-armadu-cr.html