T
Törölt tag
Guest
Már megint másokkal foglalkozol?Fedett mókus like- olta ezt pedig az ő monitora nem ismeri az F-35 karaktereket....!Csak akkor nemtudom mit értett ebből!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már megint másokkal foglalkozol?Fedett mókus like- olta ezt pedig az ő monitora nem ismeri az F-35 karaktereket....!Csak akkor nemtudom mit értett ebből!
Miért itt kivel kellene foglalkozni ha nem másokkal?Neked velem kell foglalkoznod??Hmm???Már megint másokkal foglalkozol?
ezt az undorító szőröstalpú taktikát hanyagold már hogy nem láttam az F35-öt, azzal semmi bajom de TE F16-ot emlegettél mint váltótípus ,nesze:Fedett mókus like- olta ezt pedig az ő monitora nem ismeri az F-35 karaktereket....!Csak akkor nemtudom mit értett ebből!
lehet magyarázni ezt sok mindenhogy de azt ne játszuk már hogy mondunk A-t majd amikor rájövünk hogy idióták vagyunk akkor gyerekesen besértődünk és mindegy hogy hogyan de a másik a f@sz , mindenki téved, megesik de elég annyit mondani hogy akkor inkább F35 vagy valamiÉn azért elszakadnék a Svédektől!Jó lesz nekünk a legújabb F-16 -os is!![]()
és ki mondta ki? milyen pénzt kell visszaadni a saabnak? mivan? tüske jó volt?Nem nem az F-35 -nél is jobb ki lett mondva...! De ha esteleg mégis F-35 öt veszünk kiugrotok az ablakon a 10.-ik ről úgy hogy én is lássam...?A pénzt úgy is vissza kell adni a saab-nak akkor meg már mind1 nem??![]()
Muszáj trollkodni?Nekem csak két naív kérdésem van a Gripen vs. F35 kérdéshez.
Hány légigyőzelmet arattak az elmúlt 30 évben a svéd és az amerikai vadászgépek éles helyzetben?
Hány háborúban vett részt a svéd és amerikai hadsereg az elmúlt 200 évben?
![]()
Nekem csak két naív kérdésem van a Gripen vs. F35 kérdéshez.
Hány légigyőzelmet arattak az elmúlt 30 évben a svéd és az amerikai vadászgépek éles helyzetben?
![]()
Az nem kérdés, hogy az F-35 jobb-e mint gripen, a kérdés az, hogy katonailag-politikailag és gazdasági viszonyításokat összevetve, mikor fogja nekünk megérni egy generációváltás. Szerintem nem az elkövetkezendő 15 évben, ez a fenyegetettség mértékétől, az amerikai külpolitikai irányvonalain át a gazdasági válságból való kilábaláson keresztül marha sok tényezős kérdés amiben egypár év alatt is nagy változások következhetnek be.Nekem csak két naív kérdésem van a Gripen vs. F35 kérdéshez.
![]()
ezt az undorító szőröstalpú taktikát hanyagold már hogy nem láttam az F35-öt, azzal semmi bajom de TE F16-ot emlegettél mint váltótípus ,nesze:
lehet magyarázni ezt sok mindenhogy de azt ne játszuk már hogy mondunk A-t majd amikor rájövünk hogy idióták vagyunk akkor gyerekesen besértődünk és mindegy hogy hogyan de a másik a f@sz , mindenki téved, megesik de elég annyit mondani hogy akkor inkább F35 vagy valami
és ki mondta ki? milyen pénzt kell visszaadni a saabnak? mivan? tüske jó volt?
Egyetértek. A gripen egyelőre még bőven továbbfejleszthető és üzemeltethető jó ár érték arányban nem kell sietni a cserével amíg nem lesznek kedvezőbbek a viszonyok.Csak egy apróság amit sokan hallottak, de talán mégsem foglalkoztak vele igazán.
Sokan egy közép európai konfliktust, 15-20 évre várnak. Mi van akkor, ha ez 8-10 éven belül következik be?
Inkább 24 gripen 2028-ban mint F 35 2035-ben.
2035-ben??A Lengyeleknek 2025-től jönnek meg...!Csak egy apróság amit sokan hallottak, de talán mégsem foglalkoztak vele igazán.
Sokan egy közép európai konfliktust, 15-20 évre várnak. Mi van akkor, ha ez 8-10 éven belül következik be?
Inkább 24 gripen 2028-ban mint F 35 2035-ben.
Csak azért kérdeztem, mert egyesek szerint a Gripen jobb gép mint az F35.Muszáj trollkodni?
A lengyelek jelenleg nem az ellenségeink, ők nem hiszem, hogy a Tiszáig akarnak terjeszkedni.2035-ben??A Lengyeleknek 2025-től jönnek meg...!
26-ig tuti marad a gripen, tegyük fel, hogy 21-22-ben lezaljalank a tárgyalások 24-ig leszellítják a századunkat, az alap üzemeltetési képességet illetve a kiképzést talán elérjük 26-ig, hogy legalább egy KESZIT ki lehessen adni és akkor a részleges és teljes műveleti képesség elérése a 28-30 közt van, amiben már van CAS meg egypár komolyabb dolog. És ez egy roppant optimista feltételezés akkor ha úgy döntünk hogy nem kívánjuk sokáig együtt üzemeltetni a két típust vagy megtarjuk. Ha lassabb ütemezést választanánk vagy úgy lenne pénz akkor 2032 körül.2035-ben??A Lengyeleknek 2025-től jönnek meg...!
Nem tudhatod mi lesz (kinek mennyi pénze lesz rá) 6-8-10 év múlva!És Magyarország itt áll egy 4. generációs géppel!A jelenlegi beszerzések, MH jövőkép sokkal inkább megfelel egy ilyen forgatókönyvnek, mint bármilyen F-35 lázálom. Ha a lengyelek, akik tavaly rendelték az F-35-öseket, csak 2025-30 között kapják, ki lesz az aki ezután rendel (Románia) és olyan gyorsan megkapja – és kifizeti – ezeket a gépeket, hogy hadrafogató legyen?
Senki.
Szóval az európai 4. generációs (Grippen) vadászoknak milyen ellenfeleik lesznek a közel jövőben?
Persze csak írtam hogy azért nem 2035 az!A lengyelek jelenleg nem az ellenségeink, ők nem hiszem, hogy a Tiszáig akarnak terjeszkedni.
Nekem csak két naív kérdésem van a Gripen vs. F35 kérdéshez.
![]()
Ebben igazad van.Nekem csak két naív kérdésem van a Gripen vs. F35 kérdéshez.
![]()
A görögök most tárgyalnak F35 beszerzésről, és 2021-ban szeretnék megkapni. De lehet hogy a gépek egy része használt lesz. Nekik most sürgős.A jelenlegi beszerzések, MH jövőkép sokkal inkább megfelel egy ilyen forgatókönyvnek, mint bármilyen F-35 lázálom. Ha a lengyelek, akik tavaly rendelték az F-35-öseket, csak 2025-30 között kapják, ki lesz az aki ezután rendel (Románia) és olyan gyorsan megkapja – és kifizeti – ezeket a gépeket, hogy hadrafogató legyen?
Senki.
Szóval az európai 4. generációs (Grippen) vadászoknak milyen ellenfeleik lesznek a közel jövőben?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..