A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K

kamm

Guest
Melyiket? Volt egypár.

A legutobbit, belinkeltem a Rheinmetall HUngary tema legelejen.

Bocsánat a Gipen a világ lejobb gépe már rájöttem...!

Errol szo nincs, no meg meg hadrendben sincs sehol. De nekunk biztosan a legjobb megoldas az E/F, ezt most mar harmadik oldalon probaljuk elmagyarazni neked, miutan te egy kifuto tipussal erolkodtel (F-16), majd amikor ez kiderult, akkor az F-35-re lovagoltal (ami meg maskeppen nem jo.)

Tegyuk ez felre, pls.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 303
113
2 ev azert eleg hosszu ido meg az is lehet hogy kilatasba kerul valami alternativa. Vagy megrendeles bovules vagy visszamondas miatt az ar is sokat valtozhat...
/de eggyenlore a tervezett f16 os menmyiseguk toredeke sincs meg./

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 290
100 596
113
Melyiket? Volt egypár.
Sztem arra gondol, hohgy Maróth említette, hogy jövőre alakítja ki a Honvédség a vadászgépek jövőjével kapcsolatos terveket és utána indul a piackutatás.

Ezzel szemben én azt gondolom, a terv már kész és ez a nyilatkozat nem más, mint tárgyalástechnika. Ne érezze nyeregbe magát a Saab.

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
905
2 918
93
Valahogy így, de a gripeneket ha akarnánk cserélni 2026-után akkor az már most eldöntött lenne típussal, Benkő pedig azt nyilatkozta, hogy számolnak velük 26-után is. 26-ig (de inkább 30-ig) semmiképp nem lesz sem további gripen beszerzés, sem pedig csere.
ez így szinkronban áll ezzel?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 534
17 163
113
Mondod te, aki lathatoan ott tart, hogy az F-25 lathatatlan a hataron keresztul. :D
Menj vissza National INterestet olvasgatni, ez kabe az a szinvonal, ahol "ongyogyito, organikus" bevonatokat vizionalnak az uj gepre es hasonloak (nem vicc, uj cikk, a szemem befordult a koponyamba, mar a cime lattan is...)

Na azt pont nem olvasom, ami ki akarja kapcsoltani az Adblockert, az nem izgat. Amúgy a kínai grafén páncélos helikopter nekem jobban bejön :D

Jajaj, itt jon az autoskartya-erv! :D Elkezdjem neked linkelgetni a RAND war games sorozatat? Russia and China win evek ota, es ezt a RAND mondja, F-35-tel, mindennel.

És hogy jön ide who win? Itt az egy adott típus alkalmazhatóságán megy a vita, nem az USA gadzaságának és haderejénen képességeiről háború esetén... simán veszíthetsz el háborút úgy, hogy a pilótáid 20:1 kill ratiot hoznak....

• Tetszik
Reactions: fitom
K

kamm

Guest
Erre forrás? Mert az sosem kapunk, csak valami leugatást :D

Marmint azon kivul, amit mindenki tud, hogy az amerikaiak mostanaban jutottak el oda, hogy beszelnek egymashoz a kotelekben repulo gepek - tudod, ahol a svedek a 60-as evekben voltak, amikor a Viggenek VHF data linken kommunikaltak, eloszor foldi bazisok halozataval, majd egymast kozott is?
Erted, egy arva szo nelkul (=nincs mit lehallgatni a radion), 50-60 evvel ezelott mar kepesek voltak az egesz ezer gepes (!) sved legiero fightereinek tracking es target infot atadni? Sot, a foldi iranyitok meg a radart is tudtak kontrollalni a Viggenen. :)

Ugyan Molni teli szajjal tiltakozik, de igaz, tobb tucat SR-71 elfogast jegyeztek fel a svedek pontosan emiatt, mert a Stril halot hasznalva kepesek voltak ugy pozicionalni a gepeiket, amikor eszleltek a bejovo, iszonyu gyors Blackbirdot, hogy successful firing pozicioba keruljenek.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 303
113
Egy biztos f 35 ost szerintem azert nem kell egyenlore vizioalni idehaza...
Lessz ido majd amikor szerintem tenderezik majd nallunk.
De az nem a kozeljovoben varhato.

Hogy van e eselye hogy nem + gripen vasarlas lessz a jovobe ha lessz koztes beszerzes az 5 genes elott. Mas kerdes.

Ha a svedek jo ajanlatot tudnak adni uj vagy hasznalt gripenre. /1 es 2 ulleses gepekre./ amik kesobb alapjat kepezhetnek egy f 35 retorteno atkepzesnek./ es a jelenlegi gepallomamyunk sem hanyagolodna tulsagosan. A gripen bovites megerne /hisz 35 erkezesevel oktato es air polici szerepre tokeletesen megfelelnek majd tovabbra is./ olcso igas.

De ha a saab ned ad normalis ajanlatot. Nincs ra feltetlenszuksegunk. A romanok balfaszkodasa miatt a legi dominanciank tovabbra is meglessz...

Ha meg nem. Vehetunk par db 2 ulleses f 16 ost is. /megcsak nem is kell fudefull valtozat./

De meg a szlovak gepekbolis atvehetnenk...
Vagy az osztrakoktol ef et.

Parhuzamos uzemeltetes lenne az utobbi par esshetoseg de a saab szamara szerintem nem ketseges hogy mi lenne a kifutogep szamunkra....

Nem akarnak ok elvesziteninminket... Jol jonne nekik a gripen mint f35 re kikepzogep...

K

kamm

Guest
Amikor lehozták az újságok az F-35-öt pár hónapja akkoriban tényleg volt vele házalás, de komolyabban nem ment sehova.

Erdekes, koszi a megerositest. Az sejtheto volt, hogy valami miatt feldobtak az ujsagok, de sosem tudtam eldonteni, hogy valoban szoba jott-e, nemcsak valaki elhallott valamit... szoval igen, de nem kertunk belole. Nagyon helyes. :)

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 066
135 498
113
Erdekes, koszi a megerositest. Az sejtheto volt, hogy valami miatt feldobtak az ujsagok, de sosem tudtam eldonteni, hogy valoban szoba jott-e, nemcsak valaki elhallott valamit... szoval igen, de nem kertunk belole. Nagyon helyes. :)
Amúgy a házalás folyamatos mindenfélével mindenhonnal, de ez érdekes volt a sajtósoknak aztán felkapták.

• Tetszik
Reactions: kamm

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 278
5 605
113
Abban a pillanatban belekerülnénk ugyan abba a fiókba, mint amibe a törökök manőverezték magukat.
Pont azért nem engednék az F-35-öt a J-20-szal együtt gyakorlatozni egy békeidős gyakorlaton full képességekkel, mert az simán összeporszívózná az adatokat a kínaiaknak...

Hát én a törökök esetén nem látok igazán nagy balhét.

Az adat összeporszívózás meg kölcsönös sőt inkább a NATO-nak fontos. De természetesen én se gondolom hogy Mo valaha venne. Ennél sokkal okosabbak vagyunk.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 986
5 315
113
elég gyerekes besértődős válasz de fogd már fel hogy senki sem mondta hogy a grif a világ legjobb vasa, abba kötöttem/kötöttünk bele hogy Te F16-al akarnád cserélni
Nem nem az F-35 -nél is jobb ki lett mondva...! De ha esteleg mégis F-35 öt veszünk kiugrotok az ablakon a 10.-ik ről úgy hogy én is lássam...?A pénzt úgy is vissza kell adni a saab-nak akkor meg már mind1 nem??:)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 066
135 498
113
Nem nem az F-35 -nél is jobb ki lett mondva...! De ha esteleg mégis F-35 öt veszünk kiugrotok az ablakon a 10.-ik ről úgy hogy én is lássam...?
Vehetünk F-35-öt de nem az elkövetkezendő egypár évben (26-ig) lesz róla döntés. Később a gazdasági helyzet, a fenyegetések meg az amerikai hozzáállás függvénye.

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 875
7 166
113
Fedett mókus like- olta ezt pedig az ő monitora nem ismeri az F-35 karaktereket....!Csak akkor nemtudom mit értett ebből!
ezt az undorító szőröstalpú taktikát hanyagold már hogy nem láttam az F35-öt, azzal semmi bajom de TE F16-ot emlegettél mint váltótípus ,nesze:
Én azért elszakadnék a Svédektől!Jó lesz nekünk a legújabb F-16 -os is!:)
lehet magyarázni ezt sok mindenhogy de azt ne játszuk már hogy mondunk A-t majd amikor rájövünk hogy idióták vagyunk akkor gyerekesen besértődünk és mindegy hogy hogyan de a másik a f@sz , mindenki téved, megesik de elég annyit mondani hogy akkor inkább F35 vagy valami
Nem nem az F-35 -nél is jobb ki lett mondva...! De ha esteleg mégis F-35 öt veszünk kiugrotok az ablakon a 10.-ik ről úgy hogy én is lássam...?A pénzt úgy is vissza kell adni a saab-nak akkor meg már mind1 nem??:)
és ki mondta ki? milyen pénzt kell visszaadni a saabnak? mivan? tüske jó volt?

• Tetszik
Reactions: Törölt tag