W
Wilson
Guest
Persze, Borsodnádasdon épült meg a gyár fél éve, de pssszt. Még titok. Várnak a bejelentéssel.
Most miért kellett elmondani így hiába vették meg drága pénzen a wakandai álcázó technológiát a gyár álcázása miatt

Persze, Borsodnádasdon épült meg a gyár fél éve, de pssszt. Még titok. Várnak a bejelentéssel.

Err, no.
Konkretan 4:50-nel kerdezimeg a mv, hogy "Cserelni kell?", amire Benko azt mondja, hogy "Mindenesetre modernebb es korszerubb kell" majd gyorsan hozzateszi, hogy "ez nem jelenti azt, hogy mi nem szamolunk a Gripppppenekkel a jovoben, de hogy nem ezzel"... itt megtantorodik, majd "a tipussal, az biztos."
Utana elszolja magat a 2026 utani "Gripen vasarlas" kapcsan is...
Ennel egyertelmubben nem lehetett volna megmondani, hogy E/F van tervben, legalabbis a jelenlegi allas szerint.
Igazabol mi mas lehetne? F 35 hoz koran lenne. De ha szerzunk be ef gripent es eleg nagy szamban lessz ketulleses. Az kesobb f35 osre valo atkepzesen jol johet. /nem csak nekunk./Err, no.
Konkretan 4:50-nel kerdezimeg a mv, hogy "Cserelni kell?", amire Benko azt mondja, hogy "Mindenesetre modernebb es korszerubb kell" majd gyorsan hozzateszi, hogy "ez nem jelenti azt, hogy mi nem szamolunk a Gripppppenekkel a jovoben, de hogy nem ezzel"... itt megtantorodik, majd "a tipussal, az biztos."
Utana elszolja magat a 2026 utani "Gripen vasarlas" kapcsan is...
Ennel egyertelmubben nem lehetett volna megmondani, hogy E/F van tervben, legalabbis a jelenlegi allas szerint.
Szerintem ha'22-ben ismét a FIDESZ alakít kormányt, és megindul felfelé a gazdaság a COVID után, akkor '23-'24-ben jönni fog a bejelentés, és nem sokkal '26 után az új gépek is.Lehetséges. Benne van az E/F, de benne van más is. Nem teljesen világos. Az egyetlen, ami világos, hogy 26 után valami mással képzelik el a jövőt mint a jelenlegi gripeneink (mármint, nem közvetlen 26-tól azonnal).
Én abból indulok ki hogy ha a cseh-(magyar) gyár ha a későbbiekben tudna beszállítani bármilyen szinten kicsiről indulva és így tovább..... akkor igen esélyesnek látom a "brazil gyártású" Gripen E/F.Nyilvánvalóan tervben van. Túl sok típus közül nem lehet válogatni.
Én abból indulok ki hogy ha a cseh-(magyar) gyár ha a későbbiekben tudna beszállítani bármilyen szinten kicsiről indulva és így tovább..... akkor igen esélyesnek látom a "brazil gyártású" Gripen E/F.
Én egyébként értelmetlennek látom a mostani gripen helyett egy akár újabb, meg többet tudó gripent is. Ha váltunk, nincs értelme 5. gen. alatti típust választani. Igen, abból még kisebb a választék, tudom.
Én egyébként értelmetlennek látom a mostani gripen helyett egy akár újabb, meg többet tudó gripent is. Ha váltunk, nincs értelme 5. gen. alatti típust választani. Igen, abból még kisebb a választék, tudom.
Pedig ha belegondolsz logikus a dolog meg van hozzá a kiépített infrastruktúra a képzés stb az elkövetkező min 10 v 15 évben senki sem fog 5 gen gépet rendszerben tartani a lengyeleken kívül,mondjuk azt nem tudom,hogy mennyi egy Gripen E ára és fenntartása,de biztos olcsóbb mint egy 5 gen gépé,és 2026 után min 15 évig a
Gripen E még mindig egyenrangú ellenfele lenne a környékbeli országokban rendszeresített gépeknek és leghamarabb 2040 körül pedig nyugodtan kiválaszthatjuk a Gripen utódját.
Néha az az érzésem, hogy Benkőnek Gátvéderből, Szalacsiból, meg Pártvéderből áll a kommunikációs tréner csapata.

Pedig ha belegondolsz logikus a dolog meg van hozzá a kiépített infrastruktúra a képzés stb az elkövetkező min 10 v 15 évben senki sem fog 5 gen gépet rendszerben tartani a lengyeleken kívül,mondjuk azt nem tudom,hogy mennyi egy Gripen E ára és fenntartása,de biztos olcsóbb mint egy 5 gen gépé,és 2026 után min 15 évig a
Gripen E még mindig egyenrangú ellenfele lenne a környékbeli országokban rendszeresített gépeknek és leghamarabb 2040 körül pedig nyugodtan kiválaszthatjuk a Gripen utódját.
De hat ezzel elegge egyedul vagy, mert ezen kb 100x vegigmentunk, miert is teljesen ertelmetlen ez a "5th gen" orulet, ahogy a valasztek teljes hianyat, az elmeroggyant koltsegeit es teljesen limitalt tulajdonosi jogokrol, total zero tehcnologiai transzfert nezzuk.
Ha valaminek semmi ertelme nincs, az az, hogy 3x dragabban probaljunk uzemeltetni feleannyiu vagy kevesebb olyan gepet, amiben egy csavart is alig engednek magunknak kicserelni, a remote serverre torteno idoszakos bejelentkezest mar nem is emlitve.
Ugy-ugy. Majd amikor a Tempest ill FCAS materializalodik, akkor erdemes next-gen dolgokat nezegetni. Az F-35 egy kozbulso lepcso, baromi dragan, szamunkra gyakorlatilag semmikeppen sem erne meg akkora osszeget kib@szarintani egy ilyen operettszazadra.
Katonaként sem tudott egy értelmes beszédet összehozni, sosem volt az erőssége.
Csak egy katonatiszt aki világ életében katonásan beszélt, és most csak botladozik a pc beszédmód és nemondjakeltúlsokat ingoványos talján, aztán ez és így sikerül neki. Rossznak nem rossz, óvatos katonás, de persze a jó nem ilyen. Nincs neki kommunikációs tréner csapata.
Mert minek is. Arra vannak a szóvivők. Lassan de biztosan kellene a honvédségnek is egy jó!
De látod, mivel máshol sincs 5 gen. így nálunk sincs indoka egyáltalán akkor a váltásnak. Inkább ki kell használni a gripenben lévő lehetőségeket, amit nem teszünk.
Ha váltani akarnak, akkor viszont csak az 5. gennek van értelme.
De nem én döntök, szóval tökmindegy, mit gondolok erről.
https://www.portfolio.hu/global/202...katonai-jarmuvet-szerez-be-a-honvedseg-462752
Na amúgy nagyjából 2 hónapja itt vannak a gépek, csak eddig végszerelésen voltak a hazai rendszerekkel.

Szép kövér szám ez a 300 darab, nem? 180-200 darabról ment a találgatás ha jól rémlik. Nagyrészük megy Tatára?
Katonaként sem tudott egy értelmes beszédet összehozni, sosem volt az erőssége.

Riporter: - Gripen? ... Cserélni kell?
Benkő T. - ...korszerűbb és modernebb az kell. Nem azt jelenti, hogy nem számolunk a Gripenekkel, de hogy nem ezzel a típussal, az biztos, ...de még itt a piackutatások folyamatban vannak.
...
Riporter: - Mennyi pénzt fognak elkölteni?...
Benkő T.: - ... a Gripenek vásárlása is 2026 után várható. ...
Egyébként Grippennél picit összezavart mikor azt mondja nem ezzel a típussal terveznek. Mert, hogy elvileg 2026 után a mi tulajdonunk. Szóval akkor mi lesz velük? De lehet csak belezavarodott... Vagy én nem tudtam követni. Benkő-höz kéne egy tolmács néha az érzésem.
Mondjuk nem ő a legtájékozottabb...
Lesz még Stockholm magyar falu![]()
Jól tud helyezkedni.Félve kérdezem, hogy mi az erőssége?![]()
Jól tud helyezkedni.
.Az az életben egy hasznos tulajdonság egy bizonyos határon belül,a labdarúgóknál ez egy nagyon hasznos tulajdonság és ugye ő O.V csapatában játszik.
Jól tud helyezkedni.
Szerintem meg mára egész jól kitanulta, hogyan kell percekig beszélni a semmiről úgy, hogy az emberek azt higyjék mondott is valamit. Ha azt hiszed ez könnyű, hát nem. Papír nélkül is lenyomja...ezt becsülöm benne. Vele ebben a pozícióban csak nyertek.
De nekünk nem őrá kell figyelni, hanem Maróth papára![]()
Szerintem meg mára egész jól kitanulta, hogyan kell percekig beszélni a semmiről úgy, hogy az emberek azt higyjék mondott is valamit. Ha azt hiszed ez könnyű, hát nem. Papír nélkül is lenyomja...ezt becsülöm benne. Vele ebben a pozícióban csak nyertek.Katonaként sem tudott egy értelmes beszédet összehozni, sosem volt az erőssége.

Akkor igaz?Jól tud helyezkedni.
Latjatok ez a durva...Akkor igaz?
Szájer és Benkő találkoznak Orbán gyomrában. Kérdezi Szájer:
- Téged is lenyelt keresztben?
- Nem, én alulról küzdöttem fel magam....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..