A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

82ede18bd6c2d8a852322a217db9a846.jpg

Nincs képszerkesztőm, ennyit tudtam. :D Bocs a T-72-ért. :D :D :D Remélem Maróth is elnézi. :D
Hát igen nem a T-72 -őt kellett volna középre rakni, de amúgy nagyon jó!:)

• Tetszik
Reactions: Pogány
Magyarország légvédelme topicból áthozva (bocs telefonon elcsesztem az átmozgatást, és nem akartam újraírni):
@dudi
Szerintem ezt csak azért csinálják így, mert mindenki így szokta meg.
De ahogy a csajkákat kulacsokat le lehetett cserélni műanyagra, úgy a lőszeresdobozokat is le lehetne.
Hja meg már meg is csinálták! :p:D
Íme.
Szerintem drasztikus súlycsökkenést (ezáltal logisztikai igény csökkenést) lehetne elérni a logisztikai csomagolások modernizálásával. A kínaiak különben ennek nagy úttörői!
Át is hoztam a fejlesztési irányok topicba, ha esetleg vesznek innen is ötleteket a fejlesztésekért felelős felelősök. (Hogy sikerült a bejgli Maróth úr? :rolleyes:)

Szóval az egész világ begyepesedett gondolkodású ezen a téren.Mutass már olyan műanyagot ami ugyanúgy védi a lőszert a mechanikus hatásoktól mint ezek a fém ládák/konzervek.De nem lehet sem vastagabb a fala sem nehezebb.Jah és 50 év múlva sem változhatnak a jellemzői.

• Tetszik
Reactions: blogen and Pogány
A Rabas temarol mikorra varunk valamit...? Januar?
Ev elejere már van a helikopteres fejlesztes meg egy dronfejleszteses igeretunk a Mikulastol, azt se feledjuk. :)
Igen, jó lenne a győri projektről hallani valamit. RMMV teherautók legalább. Az ST Engineeringről azóta se hallottunk semmit.

Ez fém ládában van ami egy fa ládaban van,és ha kinyitod akkor papírdoboz van benne és abban a lőszer.Van még kérdesed?

Én nem tudom ma hogy csomagolják pld., a karabélylőszert. De amikor, én még katona lehettem, ( de rég volt,) emlékeim szerint így történt... A lőszer alapban egy papírdobozban volt. Az egy fém dobozban ,amolyan konzerv doboz szerűségben, nem kerek, nem négyszög, inkább tégla kinézetben. Az meg faládában. Valami konzervnyitó művelettel lehetett nyitni a fémdobozt. Hú de rég volt, talán jól emlékezem. Aktív katonák javítsanak, ha hülyeséget írtam...