Gyakorló hímsovinisztaként, azt javasolnám a hölgyeknek, maradjanak otthon, elég, ha katonának való fiúkat szülnek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sztem van helyük, csak nem harcoló alakulatnál az első vonalban.Gyakorló hímsovinisztaként, azt javasolnám a hölgyeknek, maradjanak otthon, elég, ha katonának való fiúkat szülnek.
Akkor egyet értünk.Sztem van helyük, csak nem harcoló alakulatnál az első vonalban.
"Honvédség 2016 végén beszerzett Hiluxai remekül vizsgáztak az elmúlt négy évben
2016 végén érkezett be hozzánk (MH) közel 200 darab Hilux, amelyek 90%-ban határvédelmi feladatba vannak bevonva. 4 évesek, van, amelyik meghaladta a 200 ezer km-t, ezt pedig úgy, hogy élete döntő részét a két kerítés között tette meg 1-es és 2-es fokozatban, naponta minimum 2 különböző vezetővel. Mivel katonaként autókat üzemeltetek, közútit és tehert egyformán, nyugodtan írhatom le, hogy ez idő alatt nem volt motorhibás, sőt, olyanról sem tudunk, hogy megállt volna bármelyik. Nálunk a rozsda sem ütötte fel a fejét. Elképesztő jó döntés volt akkoriban, hogy ezeket vették meg és nem a beidegződött VW-csoportos autókat -mivel azt is üzemeltetünk- az egy külön mail lenne, ahogyan az is, mennyire belekapaszkodik az importőr a legkisebb szalmaszálba, hogy ne kelljen gariban javítani bármit is. Nem igazán hallottam negatív véleményt ezekkel a Hiluxokkal kapcsolatban munkahelyemen, ha pedig van, megemlítem: ha a közel-keleten jó volt harcolni ez az autó, nekünk is tökéletes. Legalábbis sehol nem láttam Ford Rangert, Amarokot géppuskával felszerelve, ne adj isten, gránátvetővel."
Érzékenyebbek nagy általánosságban, de gondolom katonának nem az érzékenyebbje megy.
Már nem tudom, hol olvastam, de azt írták egy elemzésben, hogy konfliktus helyzetben ugyanúgy megállták a helyüket a nők, a probléma inkább az volt, ha egy nő megsebesült, a férfi harcostársak sokkal rosszabbul viselték, mint egy férfi sebesülését. Egyesek elvesztették az önüralmukat, ilyesmi..
DettóEgyrészt szituban általában megálják a helyük.
Biztos hülyén hangzik de én azt vettem észre a nőknek ilyenkor az arcuk is megváltozik.
Megfeszül.
Hiába marad nyugodt, feszültséget sugároz. Sokkal jobban mint a férfiaknak.
Az ember minden percben azt várja mikor robban ki belőlük.
Ez ha beérnek biztonságos, helyre szinte mindíg látványosan kijön belőlük. Sírás, vita, hiszti. És ők nehezebben lépnek túl. Sokszor pörgetik magukat az eseményeken,még akkor is ha nem voltak ott!
Amit írtál azzal van egy személyes tapasztalatom.
Egyszer Boszniában konvolyban felborult egy uralun.
Egy srác vezette, egy hölgy volt a pk.
Az oldalán állt meg.
Odaszaladtunk, felmásztunk rá de az ajtó zárva volt.
A srác csöndben várt, a hölgy sikítozott(már elötte a rádióba is).
Az egyik srác ezt látva, hogy biztos baja van, ököllel akarta a szélvédőt betörni.
Majdnem sikerült.
Pedig nem volt köztük semmi.
Másrészt a magyar Honvédség én nemtudom erre milyen szabájzók vannak, de ha egy helyen szolgál egy pár, és ott az egyikkel lesz valami, akkor ott a másikat is elveszti az egység.
Ehezképest külszolgálatba is mennek ki párok, vagy ott alakulnak ki.
Más
@tomcat1 vagy @Mackensen az értesítések még mindíg nem működnek rendesen.
Nekem az előző hozzászólásomra érkezett első 3 reakciót jelezte, a többi asszem 7et nem.![]()
Hogy felejthettem ezt el?úgy tudom vadai a szakértő
A feleségeken ezt jól lehet látni.
a hátországban, a "rekreációs" részlegen.Sztem van helyük, csak nem harcoló alakulatnál az első vonalban.
Ugyan az mint nálunk.A nyugati hadseregekben ez hogy van? Ott már régebb óta vannak nők harcoló alakulatoknál. Végbement ott valamilyen fejlődés ezen a téren?
A nyugati hadseregekben ez hogy van? Ott már régebb óta vannak nők harcoló alakulatoknál. Végbement ott valamilyen fejlődés ezen a téren?
Oroszok?![]()
FEOL - „Tízezer katona jöhet Fehérvárra”
Puska József az általános iskola elvégzése után képzőművésznek akart tanulni egy budapesti iskolában, ahova nem sikerült bejutnia. Nem tombolt örömében, amikor kiderült, „csak” a fehérvári Jákyba vették fel, magasépítő szakra.www.feol.hu
Erről ki mit tud?
![]()
FEOL - „Tízezer katona jöhet Fehérvárra”
Puska József az általános iskola elvégzése után képzőművésznek akart tanulni egy budapesti iskolában, ahova nem sikerült bejutnia. Nem tombolt örömében, amikor kiderült, „csak” a fehérvári Jákyba vették fel, magasépítő szakra.www.feol.hu
Erről ki mit tud?
Ez nem hímsovinisztaság hanem alpári bunkóság, hogy nevén nevezzük a dolgot - amit vagy az önértékelési zavarok, a társadalomtól leszakadás -aka redneck- vagy a kulturköri szocializáció mint Toldinál (paraszt vagy fiam, az is maratál...) szokott elsősorban okozni ... Érdekes hogy itt a magát machonak hívő keménymag gond nélkül lekurvázza etc a nőket, persze nem vállalva szó szerint, csak pld " szórakoztatintézménybe "valónak tarja a hölgyeket. Magánemberként sajnálom is a hozzátartozókat.Gyakorló hímsovinisztaként, azt javasolnám a hölgyeknek, maradjanak otthon, elég, ha katonának való fiúkat szülnek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..