A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Persze, de mondjuk anno a fel Alfoldet munkaval latta el a konnyuipar, foleg a ruhazat, cipogyartas, textilek. keletebbre meg a elelmiszer- ill. konzervipar stb.
Ha mondjuk 5-10 evnyi rendelesben biztos lenne valaki es az mar eltartja, akkor viszont mar megerhetne befektetni valamelyik NER-lovagnak, mert kozben van ideje civil piacot is talalni - nem ez a fideszes indoklas a mesterseges "tokesosztaly-teremtes" mogott...?
Hogy a hazai tokes, szemben az atkos nyugatival, otthon fektet be ujra (marmint azt, amit nem adriai yachtra csapott el ill nem vitte luxemburgi, maltai avagy panamai offshore szamlakra, ugye)...?
Bocs, de az könnyűipar olyan is volt...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 540
46 526
113
Szerintem az olaszoknak akarjak eladni vagy valami olasz erdekszferaba tartozonak /esetleg meg a romanok is szobajohetnek a szamitasaikba ok ivecot fognak osszeszerelni a hadsereguknek tgk gyanant bar mar szerintem megtanultak a nemetek hogy roman igenyre szamitani nem lehet mert csak fejlesztrtnek de mire rendelesre kerulne a sor finanszirozasi problemakra hivatkozva kitancolnak.../
Olasz cuccra hogy voltak képesek rátenni :)
Hát mióta a RM és a KMW nem annyira bírja egymást, azóta a KMW tüntetőleg az IVECO-val biznicel/fejleszt. A KMW GFF4/ IVECO MPV is már jóval korábbi fejlesztés. Az már magától értetődik, hogy az AGM-et az Iveco 8x8-ra teszik fel, és nem MAN-ra...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 683
55 474
113
Van egy csomó balkormányos is, MAN-ok is, de van ott annyi Unimog balkormánnyal, hogy akár a tartalékosoknak jutna minden járásba. De van rengeteg Hagglund BV206 gumihevederes gép is, még eü-s változatban is. Addig, mire sikerül egyáltalán feltölteni, meg mire az itthoni gyártásból a tartalékosoknak jutna valami, addig akár teljesen megfelelnének ezek a gépek . Már ha a néhány Land Roveren kívül terveznek nekik bármit is.
Ezt meg külön @papajoe -nak :p :D
279_pink_case.jpg
Jól àll neki ez a szín. Olyan férfias...:D:D:D
 
H

Hummen23

Guest
Gondolom a Rheinmetall Hungary-s Gidrán rendesen alá vághat a Nurol Ejder eladásainak. Nem is írnak róla egy szót sem a saját oldalaikon. Egyedül az NMS-t mutogatják magyar színekben.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 953
18 448
113
Gondolom a Rheinmetall Hungary-s Gidrán rendesen alá vághat a Nurol Ejder eladásainak. Nem is írnak róla egy szót sem a saját oldalaikon. Egyedül az NMS-t mutogatják magyar színekben.

Nem tudhatjuk a törökök hogy adták el a gyártást. Lehet eladott darbonként, őket is illeti valami összeg.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 913
91 537
113
Az az átépített, ami többe kerül, mint a koreai új, az milyen eszköz akar lenni?




Ez a 6x6/8x8 egészen biztos, hogy valami APC/IFV lesz? Nem lehet, hogy valami jóval kisebb méretű távirányítású (és valamilyen szinten autonóm) eszköz?
Pontosan. A mostani hirekhez is egy UGV képeit vágták be. Sztem ettől függetlenül lesz még APC, akár Terrex.
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 303
93
Csak mivel unatkozok kicsit,és nagyon tetszik... És irigylem is tőlük,nekem a nagy medve gyártotta Vityaz sorozat tetszik.. :cool: Abból is a legnagyobb a 30-as,nekünk elég lenne a 10-es is,lásd alább! Egy elpusztíthatatlan szörnyeteg,nincs olyan amin nem megy át. Nagyon innovatív a hidraulika rendszere is. Persze most csak álmodozok,de ennek a sorozatnak kellene megvenni a teljes Know how-ját. Rendben,fegyvereket nem,de ezeket még be lehetne szerezni licenc formájában.

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 270
73 989
113

Akkor legyen még egy ugyanolyan hír ugyanarról... :)

"A Rheinmetall hadiipari beruházása mintegy 300 új munkahelyet fog teremteni Kaposváron valamint a kormány támogatja új ipari park kialakítását is városunkban - erről számolt be Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a BM Heros üzemében..."



(Mintha ez még nem lett volna.)
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 215
27 736
113
Akkor legyen még egy ugyanolyan hír ugyanarról... :)

"A Rheinmetall hadiipari beruházása mintegy 300 új munkahelyet fog teremteni Kaposváron valamint a kormány támogatja új ipari park kialakítását is városunkban - erről számolt be Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a BM Heros üzemében..."



(Mintha ez még nem lett volna.)
Érdekes, hogy itt viszont a Boxert mutatták