Maradjunk annyiban, hogy a linkelt cikk az a Blikk/Nők Lapja/Kertészeti tippek szaklapok szintű írás.
FYI nem véletlenül tettem be a nagyon is színvonalas Bloomberget is, januarrol, ami maga konzervatív modjan, de ugyanezt irja, raadasul ok annak a komoly scoopnak az eredete, mert lathatoan valaki megmutatta a Bloombergnek a majusban varhato jelentes draftjat.
Nem nehez osszerakni, hogy légierős fonok is az erkezo lesujtonak kinezo jelentes miatt mert nyilvanosan ilyen elesen fogalmazni, ezt azért felteteleztem, hogy mindenki megerti...
Persze, szórakoztató, de nem egy ilyen szintű írásból kell levonni következtetést egy katonai projektről.
Pontosan arra akartam ramutatni ezekkel a cikkekkel, hogy az F-35 jovoje erosen ketseges es pont a legiero mar nyiltan kilepett mögüle,mint univerzalis tipus mogul (szemben az itteni aranyos, iszonyu lelkes dicsergetesevel.)
Az, hogy itt egyesek ilyesmit erzelmi alapon fognak fel es infantilis-primitiv, nagyon tipikus magyar (megcsak nem is kelet-európai, mert pl oroszok nem csinaljak) személyeskedesbe kezdenek, engem kulonosebben nem zavar, az oket minositi (nem tul meglepo modon egyelore szakember meg sem szolalt.)
A lenyeg viszont, es ezt meglepő modon egyedül rudi kapisgalja itt rajtad meg Terminatoron kivul, hogy ezek nem újságírók agyszulemenyei, hanem elég világosan látszik, hogy a katonai vezetés ki akarja szorítani az F-35-os lobbit, mert egyszerűen felti a kepessegeiket. (Ti. azzal tisztaban vannak, hogy a military-industrial complex legyőzhetetlen, erősebb, de ők a megrendelők, ezt simán megtehetik, ha olyan helyzetbe hozzak a törvényhozást, hogy ne tudják őket ignoralni.)
Reichet is azert linkeltem, hogy abrazoljam, ott vannak azok a politikai erők is, akik azonnal felhozzak a sokkal égetőbb társadalmi problémákat is, ha elindul egy ilyen vita, az további nyomast gyakorol a kongresszusi folyamatokra.
Bármennyire is szereti
@comandante sározni különböző orosz eredetű propaganda írásokkal a típust, attól még nem fogják a programot leállítani.
A volument csökkenthetik, de a program NATO szintű. Itt nincs olyan, hogy lehúzzák a rolót, mint az F-22-nél.
Mindenesetre a Lockheedre ráfér pár hónap átizzadott rémálmos éjszaka!
Nem akarlak elkeseriteni, de ez az amerikai torvenyhozast nagyon nem erdekli, marmint az orosz propaganda.
Szerintem leallitasrol szo nincs, viszont elég nyiltan egy jobb, kevesbe stealth, de sokkal hasznalhatobb, sokoldalubb fightert akar a légierő, OLCSOBBAN, ami az uj igaslo lesz a kovetkezo 30-40 évre - mert az már egyértelmű, hogy az F-35 semmiképpen sem lesz az, az a gep elment.
Erről szól ez az egész történet.