Mondtam már...
Én szó szerint semmit nem találok ki azokbol,mit irok.Mindent magyar katonatisztek irásaibol plagizálok (oké,nem csak magyarokébol).Max régebbieket kicsit a mai teknyikai lehetőségekhez igazitva irók le-de ahoz meg nem kell különösebben nagy tehetség.A módszertan kidolgozásához kell a tudás és a szakértelem.Azt meg nem én csináltam.Csak vettem magamnak a fáradságot,és elolvastam.Van amit többszür is,mert elsóre nem sikerűlt megérteni.Sót,van amit most sem értek.(elég sok ilyen van)
A hadseregfejlesztésnek is van módszertana.Nem én találtam ki a dolgot,kitalálták azt már régen.Már Sun Tsu is öreg hadvezérektöl tanulta el kezdő kiscsikó korában.
Az első,hogy mi a cél.Ugyanazon körülmények között más jellegű hadszervezet jön ki ugyanabbol az erőforrásbol,a hadszervezet célja szerint.
Ha megvan a cél,jön a módszertan megvállasztás,hogy hogyan érjük el a célt.Mert a klasszikus hh-s módszertan modern eszközökkel kivitelezve se jó már nekünk.Nem ugyanazok már a körülmények,és az erőforrásaink sincsenek meg hozzá.Air-land battle elmélet nekünk használhatatlan módszertan-egyszerűen nincs rá pénzünk.Manstein sarlóvágását se fogjuk megcsinálni,mert nincs rá pénzünk.Nem ennek az istennek az idején lesz nekünk pénzünk páncéloshadtestekre.(
@LMzek 2.0 után szabadon-1 zl Leo diszszemlére sok,páncélos hadviseléshez kevés.De majd 500 éve ezt Ferdinánd küldte csapatokra mondát-Ha követségbe jöttek,sokan vannak,ha háborúba,kevesen...)
Ez a kis HIMARSos agygyűrés,ami különben még csak kicsikét volt kibontva,arra jó,hogy talán rádöbbentsen pár embert a hadviselés bonyolult voltára.Hogy egy lebecsült kis beszerzés méregdrága fejlesztéseket tud teljesen értéktelenné amortizálni.Hogy egy méregdrága és látványos csúcsfegyver valójában semmit nem ér,ha a támogató eszközök nem mégjobbak-akkor is,ha azok nem látványosak,sokszor valójában fontosabbak.Hogy ami az egyik országnak körülményei között szuper,az a másik ország viszonyai között értéktelen,vagy akár káros pénzkidobás.És baromira nem egyszerűen annyi az egész,hogy vegyünk mindenböl a legjobbat.Hova és kinek a legjobb,az a legjobb?
Stb,etc,itakdalse,unsowieter...