A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szóval megadott paraméterek alapján lövedékballisztikát számol ami alapján végül kiírja, hogy mit csavargass milyen irányba a távcsövön?
Tehát nem dedikáltan csak ballisztikai számítások elvégzésére alkalmas, ez lenne a probléma?
Nem hanem én kissé nagyzolásnak érzem az elnevezést ez a személyes véleményem. A kivagyiskodást meg rohadtul utálom.

• Tetszik
Reactions: Pogány and kaktusz
De nem külön ballisztikai számítógép. Van rajta egy applikáció amibe ha beírod a meteorlógia mérő adatait, illetve a célpont távolságát kiírja, hogy mennyit tekerj a távcsövön a pontos találathoz.
Hat, ballisztikai szamitogep = szamitogep, ami ballisztikat szamol = szamitogep. :) Mar vagy 40-50 eve nemigen vannak celgepek, csak altalanos celu szamitogepek, meg a speci tervezesu SoC rendszerek is alapvetoen mar elterjedt CPUkra epulnek (meg ha nem is feltetlenul general-purpose platformok, inkabb RISC architeckturak etc.)

Nem hanem én kissé nagyzolásnak érzem az elnevezést ez a személyes véleményem. A kivagyiskodást meg rohadtul utálom.

Itt szerintem felreerted, egyszeruen a magyar igy nevezi, a jelentese nemikepp arnyalodott az elmult 40 ev alatt, ennyi az egesz - igen, szerintem egy telefon vagy egy tablet lesz az egesz.
Amugy logikusan a kovetkezo lepcso az lesz, amikor visszafele is megy, tehat a rendszer be is allit mindent, ahogy egy legvedelemnel ez mar mukodik, csak ez kezifegyvernel nem tul lenyeges.

Szóval megadott paraméterek alapján lövedékballisztikát számol ami alapján végül kiírja, hogy mit csavargass milyen irányba a távcsövön?
Tehát nem dedikáltan csak ballisztikai számítások elvégzésére alkalmas, ez lenne a probléma?
Bárki megveheti 60.000 ftért a quickloadot. Abban megadod a csőhosszt, a huzagemelkedést, a lőszer pontos típusát, vagy töltött lőszer esetén a lőpor fajtáját, mennyiségét, lövedék fajtáját, tömegét.
Nagyon nagy pontossággal kiszámolja a ballisztikai görbédet. Ezek alapján ki tudod számolni, hogy a te optikádon mennyit kell klikkelni az adott távolságon.
Utána persze leellenőrzöd a helyességét a gyakorlatban.
Ehhez hozzá jönnek még a szél, páratartalom, hőmérséklet, tengerszint feletti magasság, mirázs.
Sokat kell gyakorolni a legváltozatosabb körülmények közt, ami sok-sok pénz és idő.
Sajnos a legjobb műszer sem fogja neked megmondani, hogy 500 méterre is akkora e a szél mint ahol mérsz, esetleg ott keresztbe fúj.
Szóval vagy lesz találat, vagy nem.
De a harctéren tudsz korrigálni, és kell is. Szerencsére az nem hollywood. Ja, van veled egy szpotter, szóval te csak az általa közölt adatok alapján dolgozol. A sok mérő cucc is nála van.
Ha pedig túszdrámás akciófilmeket néz az ember, akkor jobb ha tudja ott sem kockáztatnak a mesterlövészek. A lehető legeslegközelebbről adnak csak le lövést.

Bárki megveheti 60.000 ftért a quickloadot. Abban megadod a csőhosszt, a huzagemelkedést, a lőszer pontos típusát, vagy töltött lőszer esetén a lőpor fajtáját, mennyiségét, lövedék fajtáját, tömegét.
Nagyon nagy pontossággal kiszámolja a ballisztikai görbédet. Ezek alapján ki tudod számolni, hogy a te optikádon mennyit kell klikkelni az adott távolságon.
Utána persze leellenőrzöd a helyességét a gyakorlatban.
Ehhez hozzá jönnek még a szél, páratartalom, hőmérséklet, tengerszint feletti magasság, mirázs.
Sokat kell gyakorolni a legváltozatosabb körülmények közt, ami sok-sok pénz és idő.
Sajnos a legjobb műszer sem fogja neked megmondani, hogy 500 méterre is akkora e a szél mint ahol mérsz, esetleg ott keresztbe fúj.
Szóval vagy lesz találat, vagy nem.
De a harctéren tudsz korrigálni, és kell is. Szerencsére az nem hollywood. Ja, van veled egy szpotter, szóval te csak az általa közölt adatok alapján dolgozol. A sok mérő cucc is nála van.
Ha pedig túszdrámás akciófilmeket néz az ember, akkor jobb ha tudja ott sem kockáztatnak a mesterlövészek. A lehető legeslegközelebbről adnak csak le lövést.
Nagyszerű, ennek mi köze van ahhoz amit írtam?

De nem külön ballisztikai számítógép. Van rajta egy applikáció amibe ha beírod a meteorlógia mérő adatait, illetve a célpont távolságát kiírja, hogy mennyit tekerj a távcsövön a pontos találathoz.

Mitadisten! Az FN pont most mutatta be a fegyverre INTEGRÁLT balisztikai komputert az IDEX-en. :)
A miskulancia neve Elity.

herstal-idex.jpg

• Tetszik
Reactions: Hummen23 and krisss
Azért ez megoldható lenne.
A kép jobb felső sarkát tessék nézni.
Az erdőben.
Legalábbis 20 éve az volt az úgynevezett "bombaraktár"
Leírom utoljára. Ne a műholdas térképet és a történelem könyveket tanulmányozd, hanem a területrendezéssel kapcsolatos jogszabályokat. Valószínűleg tisztábban fogsz látni, arról, hogy milyen építményt hova lehet engedélyeztetni. Részemről ezt befejeztem.

Leírom utoljára. Ne a műholdas térképet és a történelem könyveket tanulmányozd, hanem a területrendezéssel kapcsolatos jogszabályokat. Valószínűleg tisztábban fogsz látni, arról, hogy milyen építményt hova lehet engedélyeztetni. Részemről ezt befejeztem.
Te ezt írtad
Miféle bunkereket tetszik emlegetni? Mégegyszer felteszem a kérdést. Lőszer és robbanóanyag tárolók létesítésének ismered a kritériumait? Hova építkeznél kecsón? A szállítóinknak építenek hangárokat, veszünk még repcsiket, ezután a parancsnoki épület tetejére is raknál valamit?
Én erre válaszoltam!

Nem műholdas képek meg történelemkönyvek? alapján.

Hanem, hogy ott voltam soros, és így egyértelmű, hogy egy lőszerraktárat nem a papírhangárok mellé építenek.
Régen sem ezt tették.
Most sem fogják, ha felmerülne.

Szóval milyen repcsiket veszünk?

Lehetőség van személyesen három kérdés föltevésére Főni-1 szinten, téma: "Magyar hadiipar fejlesztése, kihívások"
1.
2.
3.
???
1. Lesz-e a jelenleg használt T-72-eseknek nagyjavítása, hogy az átmeneti időszakban ne úgy nézzenek ki, mintha a római birodalom idejéből kerültek volna elő egy ásatáson.
2. Lesznek-e a Pzh-kon kívül tüzérségi eszközeink?
3. Lesz-e rendszeresítve a légvédelem viszonylatában rakétákat elfogó rakétakomplexum?

1. Lesz-e a jelenleg használt T-72-eseknek nagyjavítása, hogy az átmeneti időszakban ne úgy nézzenek ki, mintha a római birodalom idejéből kerültek volna elő egy ásatáson.
3. Lesz-e rendszeresítve a légvédelem viszonylatában rakétákat elfogó rakétakomplexum?

"Magyar hadiipar fejlesztése" a témakör, amiben kérdezni lehet ...

Elvileg a karbantartásuk le lett már lezsírozva közbeszerzésen de hogy ez mit fog magába foglalni, az x.

• Tetszik
Reactions: hunemperor

Te ezt írtad

Én erre válaszoltam!

Nem műholdas képek meg történelemkönyvek? alapján.

Hanem, hogy ott voltam soros, és így egyértelmű, hogy egy lőszerraktárat nem a papírhangárok mellé építenek.
Régen sem ezt tették.
Most sem fogják, ha felmerülne.

Szóval milyen repcsiket veszünk?
A közel húsz éves információid nem mérvadók. Akkoriban sem képezték a sorállományt a területrendezési jogszabályok ismeretére. NINCS HELY, illetve, sem szándék. ha nem hiszed, járj utána.

nem
igen
igen