Könnyű támadógép, nem oktató.Kepes vagy ertheto mondatokban fogalmazni vagy inkabb hagyjuk, majd mas elmagyarazza normalisan?
Könnyű támadógép, nem oktató.Kepes vagy ertheto mondatokban fogalmazni vagy inkabb hagyjuk, majd mas elmagyarazza normalisan?
En ezt nem is ertem - valaki elmagyarazna?
Nem ugyanazt tudja a Zlin meg a ST? Vagy igy lepne feljebb a kepzesben a pilota, Zlin->Tucano->LN39->ketuleses Gripen...?
messze nem tudja a Zlin ugyanazt, sőt...
Lényegében mondhatjuk,hogy mind a kettő légcsavaros kiképző gép(illetve az ST könnyű támadó is),de nagyjából úgy viszonyulnak egymáshoz,mint pl. az Albatros a T50 Golden Eagle-höz. Viszont itthonra sok értelmét nem látom.En ezt nem is ertem - valaki elmagyarazna?
Nem ugyanazt tudja a Zlin meg a ST? Vagy igy lepne feljebb a kepzesben a pilota, Zlin->Tucano->LN39->ketuleses Gripen...?
Na ebben a témakörben nem szeretnék kérdezni, mert szerintem már így is túlvállaltuk magunkat.
pont lehozott a honvedelem.hu a Zlinről egy írást, össze lehet hasonlítani a ST-val. https://honvedelem.hu/hirek/nyolcan...uFZXz7116rzBgjEiCt4fvkC_cikjeq4XvavxPSDcKrVUo
2015-óta modernebb anyagokkal újra gyártadban van.
kösz. én is arra gondoltam, a vásznat cserélik modernre. Masszív bevált szerkezet.2015-óta modernebb anyagokkal újra gyártadban van.
VótmáRheinmetall Air Defence unveils its Skyranger 30
![]()
Rheinmetall Air Defence unveils its Skyranger 30 (upgraded) - EDR Magazine
By Paolo Valpolini “The Nagorno Karabakh conflict has shown a series of gaps in air defence assets,” Fabian Ochsner, Rheinmetallwww.edrmagazine.eu
külön topikja is van.Rheinmetall Air Defence unveils its Skyranger 30
![]()
Rheinmetall Air Defence unveils its Skyranger 30 (upgraded) - EDR Magazine
By Paolo Valpolini “The Nagorno Karabakh conflict has shown a series of gaps in air defence assets,” Fabian Ochsner, Rheinmetallwww.edrmagazine.eu
A brazil oldalak is csak ennyit tudnak:
https://www.cavok.com.br/hungria-demonstra-interesse-no-super-tucano
Most úgy is lesz némi F-35 felesleg!Hát, én még reménykedem a Zlin - Tucano - Master kiképzési láncban!

Főleg, hogy turboprop!A Super Tucano dugattyús motorosban talán a legkomoylabb cucc, van fedélzeti nehézgéppuskája, hordozhat akár Hydra, Maverick rakétákat, Sidewinder/Python rakétákat vagyakár 227kg-os irányított bombákat is.

????az kb mint Formula kategóriás cuccal a rutinpályán oktatni...
Lehetőség van személyesen három kérdés föltevésére Főni-1 szinten, téma: "Magyar hadiipar fejlesztése, kihívások"
1.
2.
3.
???
Erre azért nem vennék mérget.Hibridháború manifesztálódhat terror/gerilla hadviselésben is,és nem lehet kizárni a turbulens határvidék kialakulását sem.COIN plane meg főleg nem kell ide.
Lehetőség van személyesen három kérdés föltevésére Főni-1 szinten, téma: "Magyar hadiipar fejlesztése, kihívások"
1.
2.
3.
???
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..