A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

most komolyan... és akkor mi van ha nem úszik?
Ez is egy képesség. Ezzel csak arra utaltam, hogy egy folyami átkelésnél a BTR átúszik a túloldalra. A Lynx meg várja a sorát a túloldalon míg megépül a pontonhíd. A VSZ doktrínájában fontos volt, hogy az IFV-k és az APC-k minél gyorsabban, egymást támogatva is átkelhessenek a folyami akadályokon...

Ez is egy képesség. Ezzel csak arra utaltam, hogy egy folyami átkelésnél a BTR átúszik a túloldalra. A Lynx meg várja a sorát a túloldalon míg megépül a pontonhíd. A VSZ doktrínájában fontos volt, hogy az IFV-k és az APC-k minél gyorsabban, egymást támogatva is átkelhessenek a folyami akadályokon...
És az utódnál most is fontos, sőt, a 2S25-tel harckocifegyverzetű járművek is mennek velük.

Azért én inkább kimondom, hogy a BTR-eknek még jó darabig át kell majd úszniuk a túloldalra, mert nincs más helyettük, csak egy jó nagy KAMU! Az is x darabszámban y időpontra.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter videóüzenete

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.