[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Veled ellentétben én nem vagyok szélsőségesen liberális. A társadalmi szerződés úgy működik, hogy valamit, valamiért. A polgárok jogokat kapnak, a közösség pedig a polgárok erőfeszítéseiből részesül. Igen, parazitizmus az, hogy ingyen tanulhat minden magyar állampolgár, függetlenül attól, hogy bármit ad e cserébe (a döntő többség nem ad semmit).

A társadalmi kötelezettségek teljesítése lehet önkéntes vagy kötelező. Önként választhatod, hogy teszel valamit a társadalomért és cserébe a társadalom köteles valamit adni vagy nem teszel semmit és cserébe semmit nem köteles neked se biztosítani! Ennyi. Ha nem tetszik, akkor irány Portland!
Bocs, a társadalmi szerződés úgy működik, hogy a "polgárok" lemondanak bizonyos jogaikról és pénzeszközeik egy részéről, cserébe az állam biztosít számukra, védelmet, és szervezeti struktúrát a polgárok jogi, orvosi, stb. ellatására. Az alapvető jog a polgáré.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 098
26 705
113
Egyetértek. Én a szavazati jogot is hozzákötném a sorkatonai szolgálathoz. Csak az szóljon bele a haza irányításába, aki vállalja is, hogy megvédi azt amit irányítani akar. Ha valaki vallási, vagy egészségügyi okokból felmentést kér akkor pedig neki ajánljanak fel valamilyen egyéb békés, akár polgári vonalon társadalmi munkát.
Szavazati jog = adófizetés, a katonai szolgálatot a választhatósági joghoz lehetne kötni. Tehát a politikusok ne semmirekellők közül kerüljenek toborzásra, hanem olyanok közül, akik önként vállalták a haza szolgálatát katonaként! Tehát nagyobb felelősséget vállalnak az átlagpolgárnál.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 307
120 192
113
Sztem ép Jakab fog felkapaszkodni azon a szemétdombon.
Az a baj fidesszel hogy nem képes váltani. Nem volt képes mostanra új arcokat kinevelni. Olyanokat akiket a part vonalon kívül is elfogadnak. Pl bizonytalanok. Nem a mostani Gulyás féle csapatra gondolok. Ahogy telik az idő a fidesz elitje is egyre jobban fog öregedni. Hiába a vasmarok ha az idő vasfoga kikezdi. Jakab már lesz annyira rutinos hogy részben ezt a vonalat is kihasználja. Igaz felette is ketyeg az idő. Max 5-10 éve van arra hogy ne lépjen bele a fidesz mostani hibájába.
Hiába erős a fidesz sajnos ahhoz hogy megmaradjon ezen a szinten és ne morzsolodjon le apránként évek alatt változásra lenne szükség a párton belül. Blogen ezt jól látja.
Azt hozzá lehet még tenni, hogy felnő egy generáció aki már nem "élt" effektíve kinyílt értelemmel a Gyurcsány korszakban így hiába riogatod őket vele, szóval aki jobbat és többet vár ebből a generációból azt nem tudod azzal lehurrogni hogy bezzeggyurcsányidejében. A mérce az utóbbi 12 év ezt kell megugrani.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 098
26 705
113
d5a5c24399001fb4fc46fd314fc63489.jpg
A film inkább vicces, ironikus volt (máshogy már nehéz lehetett volna eladni a kortárs közönségnek), de a Heinlein könyv egészen alaposan körüljárja a témát és jól érvelnek benne!
vs.
"A toborzóállomás az épület kupolájában, egy hosszú pult mögött kapott helyet. Az asztal mögött egy díszegyenruhát viselő rohamosztagos őrmester ült. Öltözéke ezernyi színben pompázott, mellét valósággal elborították a kitüntetések csíkjai, amelyeknek jelentését nem ismertem. Jobb karját közvetlenül a válla alatt amputálták, így a zubbonyának sem volt ujja… Amikor pedig odaértünk az asztalhoz, láthattuk, hogy lába sincs.
Úgy tűnt, nem zavarja a dolog.
– Jó reggelt kívánok – mondta Carl. – Be akarok állni önkéntesnek.
– Én szintén – tettem hozzá.
Az őrmester ránk sem nézett. Ültében könnyedén meghajolt, és azt mondta:
– Jó reggelt, kisasszony, mit tehetek önért?
– Én is a fegyveres erők tagja kívánok lenni.
Az őrmester elmosolyodott.
– Remek. Ha lenne olyan kedves, és elfáradna a 201. szobába. Keresse, ott Rojas őrnagyot! Majd ő foglalkozik önnel.
Tetőtől talpig végigmérte a lányt.
– Pilóta?
– Ha alkalmasnak találnak…
– Úgy néz ki, mint egy született pilóta. Menjen, és beszéljen Ms. Rojasszal!
Carmen köszönt az őrmesternek, nekünk pedig intett, és már el is ment. Az őrmester végre hajlandó volt tudomásul venni a létezésünket. Egy hűvös pillantást vetett ránk. Viselkedésében nyoma sem maradt annak a kedvességnek, amellyel az előbb a kis Carment kezelte.
– Na, mi van? – kérdezte. – Hát hová? Konyhai munkára?
– Dehogyis! – feleltem. – Pilóta akarok lenni.
Rám meredt, azután Carlra pillantott.
– És te?
– Engem a Kutató és Fejlesztő Stáb érdekel – felelte Carl. – Különösen az elektronikai részleg. Úgy hallottam, hogy elég jók az esélyek, ha valaki oda jelentkezik.
– Jók is, ha alkalmas vagy – felelte komoran az őrmester. – És kutya kemények, ha nem felelsz meg az elvárásoknak. Mit gondoltok fickók, miért ültettek ide engem, emögé az asztal mögé?
Nem értettem a kérdést.
– Miért? – kérdezte Carl.
– Mert a kormány nagy ívben leszarja, hogy jelentkeztek-e, vagy sem. Mivel mostanában bizonyos alakoknál valósággal divattá vált beállni a hadseregbe, hogy választójogot szerezzenek maguknak. Túl sokan vannak. Leszerelés után meg a gallérjukban viselik a kitüntetés szalagját, és veteránnak érzik magukat, pedig lehet, hogy egyetlen éles bevetésben sem vettek részt. Ha pedig ti a fejetekbe vettétek, hogy beléptek a seregbe, és én nem tudlak lebeszélni a dologról, akkor el kell fogadnunk a jelentkezéseteket, mert ez alapvető polgárjogotok. Az Alkotmány minden egyes polgár számára – legyen az férfi vagy nő – születésétől kezdve garantálja a jogot, hogy eleget tehessen honvédelmi kötelezettségének, és ezzel megszerezze a maga számára a teljes körű polgárjogot. Valójában azonban igencsak gondban vagyunk, ha olyan elfoglaltságot akarunk nyújtani a számtalan önkéntesnek, amiben több az értelem, mint a dicsőséges krumplipucolásban. Nem lehet mindenki igazi katona. Nincs is szükségünk ilyen sok emberre. A legtöbb önkéntesből amúgy sem lehet első osztályú katonát faragni. Van legalább valami halvány sejtelmetek arról, hogy kiből lesz a jó katona?
– Nincs – ismertem be.
– A legtöbb ember azt hiszi, hogy egy katonának elég, ha van két keze, két lába, meg egy nagy, buta feje. Az ilyen alakból csak ágyútöltelék lehet. Ezekkel az adottságokkal utoljára talán Július Caesar idejében lehetett menni valamire. Napjaink kiképzett katonája egy olyan specialista, aki magas képzettsége révén bármilyen más szakmában mesternek számítana. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az idiótákkal foglalkozzunk. Éppen ezért arra kényszerülünk, hogy azoknak, akik mindenképpen le akarják szolgálni a katonaidejüket, de nem rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amire szükségük van, és amit meg kell követelni – nos, ezeknek a fickóknak összeállítottuk a mocskos, kellemetlen és veszélyes feladatok egész listáját. Ez majd megtöri, és arra kényszeríti őket, hogy fülüket, farkukat behúzva félbehagyják a szolgálatot, és hazaszaladjanak. A másik lehetőség pedig az, ha életre szólóan a fejükbe véssük, milyen értékes dolog a teljes körű polgárjog. Kőkeményen megdolgoztatjuk őket ezért a privilégiumért. Nézzük meg például ezt az ifjú hölgyet, aki most érkezett. Űrpilóta szeretne lenni, és én remélem is, hogy sikerül neki. Jó pilótákra mindig szükség van, állandó emberhiánnyal küszködünk. Talán menni fog a dolog. De ha nem képes megfelelni a követelményeknek, akkor talán bevágják az Antarktiszra. A mesterséges fénytől előbb-utóbb karikás lesz a kedves szeme, a keze pedig bütykös a legmocskosabb munkáktól.
Felvilágosíthattam volna arról, hogy Carmencitából még a mélyűri megfigyelők számítógép-programozója is lehet. Ez a lány egy matekzseni. Az őrmester azonban nem hagyott szóhoz jutni.
– Szóval, azért ültettek ide, emögé az asztal mögé, hogy letörjem a szarvatokat, fickók. Jól nézzetek meg!
Hátratolta a székét, úgyhogy meggyőződhettünk arról, hogy tényleg nincs lába.
– Tegyük fel, hogy a nem megfelelő képzettségetek miatt mégsem kerültök fel árokásónak a Holdra, vagy nem csinálnak belőletek kísérleti nyulakat, amiken kipróbálhatják az új, biológiai ellenanyagokat. Ismétlem: tegyük fel, hogy sikerül igazi katonát faragni belőletek. Akkor vessetek rám egy pillantást! A dolog veletek is megtörténhet… Feltéve, ha nem haraptok azonnal a fűbe, mert akkor csak egy hivatalos együttérző táviratot hagyhattok emlékül a szüleitekre. Ennek egyre nagyobb a valószínűsége, mivel manapság a kiképzési idő alatt, vagy a harctéri bevetések során már nem igazán sebesülnek meg az emberek. Ha nincs szerencsétek, akkor koporsóban tértek haza. Nekem szerencsém volt. A kevés kivétel egyike vagyok. Bár azt hiszem, hogy nem mindenki tekintené szerencsének az állapotomat."
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 096
113
Bármilyen alapjog egy tollvonással megvonható. Törvénymódosítás kell hozzá és nincs többé. A parazitizmus nem lehet alapjog, márpedig az ingyenes felsőoktatás anélkül, hogy a diák bármit adna cserébe csak sima parazitizmus. Számos irányból meg lehet közelíteni a parazitizmus felszámolását. Például elvárhatjuk az orvosi karon tanulótól, hogy utána X évtizedig nálunk dolgozzon. Ugyanígy elvárhatjuk az összes felsőoktatásban tanulótól, hogy előtte önkéntes katonai szolgálatot teljesítsen és utána X évtizedig tartalékos legyen!

Az elvárás jogos, egy nagy pofonnal kell betömni azoknak a pofáját, akik nekik kötelességek teljesítése nélkül járó jogokról pampognak!
Nekem ettől áll fel a hátamon a szőr és kezdek el vicsorogni. Teljesen mindegy, hogy az ország melyik másik homo sapiensébe veted a bizalmadat vagy az ellentéted csinálja ezt, ez nyersen, primitíven, egyszerűen undorító. Amikor velőből kezdesz mindenki zsebében turkálni, teszem hozzá ugyanilyen patkányság folyik a másik oldalon is sokszor, ott is egyből el akarnak még venni valamit ha nem tetsző folyamat van. Szeretném ha kicsit emberibb szintre lépnétek mind akik ilyenek vagytok mert ez hányinger alja szint.

Emberek vagyunk a földgolyón. A generációk folytán attól, hogy többen lettünk, nem változott meg a státuszunk a bolygón. Semmi más nem nyomorította egyikünk jogát sem, csak másik emberek, tekintve, hogy jelen ismereteink szerint mi vagyunk az egyetlen olyan gondolkodó kény az univerzumban, aki képes ennek a kifejezésére technológiát megvalósítva is kommunikálni, kifejteni az akaratát az elemekkel szemben, ösztönszinten felül is az utódaira hagyni az addig felgyűlt tapasztalatait. A nagyobbrendűnek tekintett entitások, szervezetek, államok nem léteznek nélkülünk, emberek nélkül. Ebből fakad aztán az az egyszerű, csak a te léptékedben elfelejtett alapvetés, hogy nem mi vagyunk az adott szervezetért, államért elsősorban, hanem az értünk. Az állam nem eszik, nem használ gázt, nem vág ki fát, nem fázik, nem nyaral a Balaton partján. Mi emberek tesszük ezt benne. Mi emberek tanulunk a nekünk és nem az államnak létrehozott iskolákban. Nem nekem kell hálásnak lennem, amiért az állam aminek a területére születtem állampolgárságot ad, nyilvántart, megfigyel, személyi igazolványt ad, kényszerít videlkedési formákra, etc, etc, etc, etc, hanem az ezt önmagukról állító és ezáltal az erőszakkal az államot képviselő embereknek kell némelyest hálásnak lennie valamennyire, hogy nem szervezek a destabilizálásra másik embercsoportot, hogy a saját elméleteim és hatalomvágyam kifejezésre juttassam a szerintük megfelelő életmódon kívül. És ez nem csak rám igaz, mindenkire.

Azért nem akarok ilyet tenni, mert még elviselhető egy bizonyos szinten belül ez az összes jogfosztottság, azért még és azért bizonyos szinten belül, mert, a ködös lázálmaiddal ellentétben az állam nevű emberszervezet nem jogokat ad, hanem az összes engem és téged és a többi homo sapiens-t is illető jogból vesz el annyira sokat, hogy a maradékért a jelenlegi fizetnivaló is vérlázító. Ugyanakkor mivel nagy emberszerveződés nélkül a másik nagy emberszerveződések ellenében nem lennénk képesek még a látszat fenntartására sem, elfogadom a szükségességét, illetve a benne felhalmozott hagyomány és tudás nagyságát. Rühellem azt a megalkuvó kutya mentalitást, amivel nyálcsorgatva imádnak emberisteneket hívő szavazók, és pont ez az a kutyaság, amit a magukat nagyon államnak és nagyon magasabbrendű embernek tekintő rendőrök, bírók, ügyészek, ügyvédek, végrehajtók és egyéb szervezetileg szükséges, de számomra a létükkel sértő szervezetek nap mint nap lefetyelve kiviteleznek. Tekintve, hogy az állam embercsoportok szerint elkülöníti magát emberszerveződések egyéb jogrend alá sorolásával, míg neked, nekem a szerveződés tiltása melletti csicska jogrend jut, holott kitalálták, hogy ez az egyenlőség legjobb rendszere, két választás lehetséges.

Együttműködsz, mert feltételezed, tekintve, hogy az összes csoportot és azokban az összes embert nem ismerve ez az egész mégis érted, mint emberért létezik és képes vagy felfogni a belőle fakadó előnyöket is, vagy megtámadhatod. Irreális ertedményeket tud okozni a jelen szisztémában élés, hiszen aki benne mozogva támadja meg, az kénytelen azt mantrázni, ami ellen lázadna. A demokrácia, blablablabla. A nyeréshez szükség van szavazatokra, szavazatokat szerezni csak akkor lehet, ha az ellenkezőjét propagálod mint aki épp hatalmon levő embercsoport. Namármost a másik embercsoport, akik nem az éppen mostaniak, elmebetegebbek, mint ami van. Ami van, az megtanulta azt a gátlástalanságot ami a másikakat jellemezte mindig. Ez van. Amit tehetsz, az az, hogy együttműködsz, vagy megtámadod. Rendszeren belül, vagy kívül.

De emiatt fröcsögve rátámadni a kevés értelemszerűen a saját szerveződés fiatal, tehát formálható, kitölthető egyedeinek járó a közösség számontartásával amúgy is túlszabályozott maradék jogára, na az olyan mélység, amin el kellene gondolkodnod, hogy neked, vagy bárki másnak le kell-e ide alacsonyodni?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 098
26 705
113
Amikor velőből kezdesz mindenki zsebében turkálni
Ez itt úgy kezdődött, hogy volt egy érdemtelen jogosztogatás anno, ami felborította a társadalmi szerződés kényes rendjét és az azóta is csak borul. Ezeket a túlzásokat, mint az ellenszolgáltatás nélküli ingyenes oktatás le kell nyesegetni! Az EÜ-ben első körben TB fizetéshez kötni az ellátást, aztán egészséges életmód (dohányzók, elhízottak többet fizetnek) alapján meghatározni a TB összegét. Az oktatásnál a felsőoktatást mindenképp fizetőssé tenni, csak annak legyen ingyenes, aki valami szolgálatot vállal a nemzetért. A legtöbbnél ez a katonai lehet, de az orvosoknál például a hazai szerződés meghatározott időre, stb. Nem úgy van az, hogy csak jár, csak jár, csak jár és mégtöbb jár cserébe meg semmi. Egyensúly kell, mert eleve ez az egyensúly neveli a polgárt, aki már fiatal korában megtanulja a kötelességeit megbecsülni, mert azok teljesítéséért cserébe kap juttatásokat és jogokat!
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 2822

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Nekem ettől áll fel a hátamon a szőr és kezdek el vicsorogni. Teljesen mindegy, hogy az ország melyik másik homo sapiensébe veted a bizalmadat vagy az ellentéted csinálja ezt, ez nyersen, primitíven, egyszerűen undorító. Amikor velőből kezdesz mindenki zsebében turkálni, teszem hozzá ugyanilyen patkányság folyik a másik oldalon is sokszor, ott is egyből el akarnak még venni valamit ha nem tetsző folyamat van. Szeretném ha kicsit emberibb szintre lépnétek mind akik ilyenek vagytok mert ez hányinger alja szint.

Emberek vagyunk a földgolyón. A generációk folytán attól, hogy többen lettünk, nem változott meg a státuszunk a bolygón. Semmi más nem nyomorította egyikünk jogát sem, csak másik emberek, tekintve, hogy jelen ismereteink szerint mi vagyunk az egyetlen olyan gondolkodó kény az univerzumban, aki képes ennek a kifejezésére technológiát megvalósítva is kommunikálni, kifejteni az akaratát az elemekkel szemben, ösztönszinten felül is az utódaira hagyni az addig felgyűlt tapasztalatait. A nagyobbrendűnek tekintett entitások, szervezetek, államok nem léteznek nélkülünk, emberek nélkül. Ebből fakad aztán az az egyszerű, csak a te léptékedben elfelejtett alapvetés, hogy nem mi vagyunk az adott szervezetért, államért elsősorban, hanem az értünk. Az állam nem eszik, nem használ gázt, nem vág ki fát, nem fázik, nem nyaral a Balaton partján. Mi emberek tesszük ezt benne. Mi emberek tanulunk a nekünk és nem az államnak létrehozott iskolákban. Nem nekem kell hálásnak lennem, amiért az állam aminek a területére születtem állampolgárságot ad, nyilvántart, megfigyel, személyi igazolványt ad, kényszerít videlkedési formákra, etc, etc, etc, etc, hanem az ezt önmagukról állító és ezáltal az erőszakkal az államot képviselő embereknek kell némelyest hálásnak lennie valamennyire, hogy nem szervezek a destabilizálásra másik embercsoportot, hogy a saját elméleteim és hatalomvágyam kifejezésre juttassam a szerintük megfelelő életmódon kívül. És ez nem csak rám igaz, mindenkire.

Azért nem akarok ilyet tenni, mert még elviselhető egy bizonyos szinten belül ez az összes jogfosztottság, azért még és azért bizonyos szinten belül, mert, a ködös lázálmaiddal ellentétben az állam nevű emberszervezet nem jogokat ad, hanem az összes engem és téged és a többi homo sapiens-t is illető jogból vesz el annyira sokat, hogy a maradékért a jelenlegi fizetnivaló is vérlázító. Ugyanakkor mivel nagy emberszerveződés nélkül a másik nagy emberszerveződések ellenében nem lennénk képesek még a látszat fenntartására sem, elfogadom a szükségességét, illetve a benne felhalmozott hagyomány és tudás nagyságát. Rühellem azt a megalkuvó kutya mentalitást, amivel nyálcsorgatva imádnak emberisteneket hívő szavazók, és pont ez az a kutyaság, amit a magukat nagyon államnak és nagyon magasabbrendű embernek tekintő rendőrök, bírók, ügyészek, ügyvédek, végrehajtók és egyéb szervezetileg szükséges, de számomra a létükkel sértő szervezetek nap mint nap lefetyelve kiviteleznek. Tekintve, hogy az állam embercsoportok szerint elkülöníti magát emberszerveződések egyéb jogrend alá sorolásával, míg neked, nekem a szerveződés tiltása melletti csicska jogrend jut, holott kitalálták, hogy ez az egyenlőség legjobb rendszere, két választás lehetséges.

Együttműködsz, mert feltételezed, tekintve, hogy az összes csoportot és azokban az összes embert nem ismerve ez az egész mégis érted, mint emberért létezik és képes vagy felfogni a belőle fakadó előnyöket is, vagy megtámadhatod. Irreális ertedményeket tud okozni a jelen szisztémában élés, hiszen aki benne mozogva támadja meg, az kénytelen azt mantrázni, ami ellen lázadna. A demokrácia, blablablabla. A nyeréshez szükség van szavazatokra, szavazatokat szerezni csak akkor lehet, ha az ellenkezőjét propagálod mint aki épp hatalmon levő embercsoport. Namármost a másik embercsoport, akik nem az éppen mostaniak, elmebetegebbek, mint ami van. Ami van, az megtanulta azt a gátlástalanságot ami a másikakat jellemezte mindig. Ez van. Amit tehetsz, az az, hogy együttműködsz, vagy megtámadod. Rendszeren belül, vagy kívül.

De emiatt fröcsögve rátámadni a kevés értelemszerűen a saját szerveződés fiatal, tehát formálható, kitölthető egyedeinek járó a közösség számontartásával amúgy is túlszabályozott maradék jogára, na az olyan mélység, amin el kellene gondolkodnod, hogy neked, vagy bárki másnak le kell-e ide alacsonyodni?
Ezért írtam azt, a jogot a polgár kölcsönzi az államnak, ahogy az adóját. Ahogy az állam szembefordul a polgárai akaratának, a polgár visszaveheti az állam általuk kikölcsönzött jogosítványait.
Persze ekkor belelógott a bilibe a kezem....
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 098
26 705
113
Ezért írtam azt, a jogot a polgár kölcsönzi az államnak, ahogy az adóját. Ahogy az állam szembefordul a polgárai akaratának, a polgár visszaveheti az állam általuk kikölcsönzött jogosítványait.
Persze ekkor belelógott a bilibe a kezem....
A polgár az állam teremtménye. A polgár még nem is létezik, amikor az állam már létrejön és ez alól csak extrém kivétel van, pár afféle újkori gyarmati telepítvény, amikkel nekünk semmi dolgunk. A mi államunkat egy győztes hadúr alapította a harcos társaival és erre azóta is büszkék vagyunk!
 
  • Vicces
  • Dühítő
Reactions: fip7 and Kim Philby

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 096
113
Ez itt úgy kezdődött, hogy volt egy érdemtelen jogosztogatás anno, ami felborította a társadalmi szerződés kényes rendjét és az azóta is csak borul. Ezeket a túlzásokat, mint az ellenszolgáltatás nélküli ingyenes oktatás le kell nyesegetni! Az EÜ-ben első körben TB fizetéshez kötni az ellátást, aztán egészséges életmód (dohányzók, elhízottak többet fizetnek) alapján meghatározni a TB összegét. Az oktatásnál a felsőoktatást mindenképp fizetőssé tenni, csak annak legyen ingyenes, aki valami szolgálatot vállal a nemzetért. A legtöbbnél ez a katonai lehet, de az orvosoknál például a hazai szerződés meghatározott időre, stb. Nem úgy van az, hogy csak jár, csak jár, csak jár és mégtöbb jár cserébe meg semmi. Egyensúly kell, mert eleve ez az egyensúly neveli a polgárt, aki már fiatal korában megtanulja a kötelességeit megbecsülni, mert azok teljesítéséért cserébe kap juttatásokat és jogokat!
A legtöbb tevékenység pusztán tapasztalati úton elsajátítható lenne, ha nem találta volna ki pont az általad vágyott szabályozásközpontú entitásimádat a mindenféle iskolát. Az oktatás efféle formája az a fizetség, amire te vágysz. Hogy éveket adsz akár értelmetlen elméleti okulásra a megfigyelhető tevékenység valósága nélkül. Ki fizet ezekért az évekért, amire kötelezve vagy? Ki fizet a kötelező időpazarló bürokráciával együttműködésért, az idegért ami benyelsz amikor nem ütöd meg az ügyintézőt aki körömreszelget? Hol az egyensúly? Majdnem kimondottan rabszolga már a jogait tekintve az emberiség legnagyobb része, mit szeretnél, hogy odaadjunk a csúcson levőknek?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 098
26 705
113
A legtöbb tevékenység pusztán tapasztalati úton elsajátítható lenne, ha nem találta volna ki pont az általad vágyott szabályozásközpontú entitásimádat a mindenféle iskolát. Az oktatás efféle formája az a fizetség, amire te vágysz. Hogy éveket adsz akár értelmetlen elméleti okulásra a megfigyelhető tevékenység valósága nélkül. Ki fizet ezekért az évekért, amire kötelezve vagy? Ki fizet a kötelező időpazarló bürokráciával együttműködésért, az idegért ami benyelsz amikor nem ütöd meg az ügyintézőt aki körömreszelget? Hol az egyensúly? Majdnem kimondottan rabszolga már a jogait tekintve az emberiség legnagyobb része, mit szeretnél, hogy odaadjunk a csúcson levőknek?
Ha nem akarod a közösséget szolgálni, akkor a közösség szolgáltatásait, mint az oktatást például fizesd meg! Az ilyen diskurzusokban derül ki, hogy sokan az ide írogatók közül akkora anarcho-liberálisok, hogy a portlandi CHAZ-ban is a szélsőségesek között lennének! Ha egy egér az istállóba születik még nem lesz ló, úgy neked se jár semmi csak azért mert a közösségbe születtél. A közösség szolgálata tesz téged a közösség tagjává és jogosít fel a közösség szolgáltatásainak élvezetére!
 
  • Vicces
Reactions: fip7 and Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
A polgár az állam teremtménye. A polgár még nem is létezik, amikor az állam már létrejön és ez alól csak extrém kivétel van, pár afféle újkori gyarmati telepítvény, amikkel nekünk semmi dolgunk. A mi államunkat egy győztes hadúr alapította a harcos társaival és erre azóta is büszkék vagyunk!
Akit közfelkiálltás és pajzsra emeléssel egybekötött vérszerződéssel iktattak be! Vagyis a vezetését elfogadták, ezért többletjogokkal ruházták fel, mivel vezéri jogaik egy része így Árpádot illette. De! Egészen addig amíg ez a közös akaratot testesíti meg. A polgár meg előbb létezett mint az állam, hiszen a polgárok hozták létre, hívták életre!
 
  • Imádom
Reactions: fip7 and Pogány

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Akit közfelkiálltás és pajzsra emeléssel egybekötött vérszerződéssel iktattak be! Vagyis a vezetését elfogadták, ezért többletjogokkal ruházták fel, mivel vezéri jogaik egy része így Árpádot illette. De! Egészen addig amíg ez a közös akaratot testesíti meg. A polgár meg előbb létezett mint az állam, hiszen a polgárok hozták létre, hívták életre!
De menjünk át máshova.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 096
113
Ha nem akarod a közösséget szolgálni, akkor a közösség szolgáltatásait, mint az oktatást például fizesd meg! Az ilyen diskurzusokban derül ki, hogy sokan az ide írogatók közül akkora anarcho-liberálisok, hogy a portlandi CHAZ-ban is a szélsőségesek között lennének!
Attól, hogy képtelen vagy önmagad másik homo sapiens függvényén kívül értelmezni, nem az én bajom. Szerinted akik meguralják a világot, vagy épp a dicsőéges hadurad, azok kinek a saját akaratát valósítják meg? :rolleyes: Miért is ne tekintenék így a világra mint ők? Ők homo sapiensebbek? :D Az a helyzet tudod, hogyha összeomlana ez az egész, akkor mást csinálnék és ennyi történne, tekintve, hogy a közösségüket nagyon szolgálók egy rossz napon a saját cselekedeteik miatt, a saját meg az ellenség góréinak a bunkerein kívül mindenki mást jól elégethetnek. Te mint függvény, mennyiben szeretnél ehhez jó kutyaként hozzájárulni? Kulcselfordító ember? Parancskiadó ember? Az államszerveződés ajelen pillanatban ezt a baromságot tudta leginkább kifejezésre juttatni és ennek az árnyékában az ettől rettegőket beterelni pont azoknak a hatalma alá, akik ezt csinálják. Kicsiben az egyes államok és szerveződések ezt teszik veled és velem. Egyáltalán nem fogom sajnálni, ha elpusztul ez az egész, de dühíteni fog, amikor megtörténik, mert annyi lépésben hagytuk, hogy másik emberek ezt tegyék. Úgy, hogy miközben mi itt játszottuk a szerveződést, valójában nem értük el még azt sem, hogy ami a csoportunk kiválasztott emberei ellenfél legyenek ebben, de azért ugyanannyira szoros a létünkön a póráz. Én ennél egy emberibbet szeretnék elérni. Ugyanúgy szerveződés, ugyanúgy állam, ahogy a szerinted anarcho-liberális Hét Vezér és a velük alkotmányozó nép azt megálmodta. Ott a szerveződés volt a népért és mielőtt sikítani kezdenél, nem zárja ki ez a mentalitás a modern civilizáció vívmányait. Most csak függvény vagy. És még én is, hiszen csak látom, de vele élek.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Az EÜ-ben első körben TB fizetéshez kötni az ellátást,
Magyarán az elesetteket a busz alá löknéd?!
Pont egy pandémia idején ez szerinted mit okozna? Ha másért nem, hát éppen a fertőző betegségek miatt evidens, hogy az egészségügyi ellátást MINDENKI számára biztosítani kell! A keresőképtelen hajléktalannak is!
aztán egészséges életmód (dohányzók, elhízottak többet fizetnek) alapján meghatározni a TB összegét.
Aha, értelek. És hogyan akarnád a genetikai okoknál fogva elhízásra hajlamosakat kiszűrni? Vagy akkor ők is emelt TB-t fizetnének, amiért gyengébb géneket örököltek a testtömeg-index szempontjából? o_O
Az oktatásnál a felsőoktatást mindenképp fizetőssé tenni,
Mi? :eek:
Hogy még véletlenül se lehessen kiemelkedni? Hogy erősödjön a kontraszelekció? Budai gazdag família henye-léha kölke mindenképp ott lehessen, míg vidéki nyakas magyar parasztgyerek meg ne, vagy csak ha szerencséje van? Hogyan?
..
Ingyenes, mindenki számára elérhető oktatás és egészségügy. Ez alap!
Ezt a mindenkori magyar államnak kötelessége az állami újraelosztás részeként megszerveznie, biztosítania!
Ezeket a területeket nem lehet "szadeszosítani"!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 098
26 705
113
Akit közfelkiálltás és pajzsra emeléssel egybekötött vérszerződéssel iktattak be! Vagyis a vezetését elfogadták, ezért többletjogokkal ruházták fel, mivel vezéri jogaik egy része így Árpádot illette. De! Egészen addig amíg ez a közös akaratot testesíti meg. A polgár meg előbb létezett mint az állam, hiszen a polgárok hozták létre, hívták életre!
Egy zsoldos övezte karddal Szent Istvánt. Árpád selejtes törzsi állama pár generáción belül teljes anarchiába és szeparatizmusba züllött, többek közt a közfelkiáltások miatt mindenki a saját pecsenyéjét sütögette és ha nem jön Géza fejedelem, meg fia István herceg, akkor most sehol nem lennénk mint a nyomorult avarok, akik szintén nem ugrották meg az államalapítás küszöbét. István nem kiabált, szavazgatott meg más hülyeségeket se csinált, az új Istennek hála lemészárolt másként gondolkodók kiabáltak, akiknek darabjait kiszögelték szerte az országban és azóta is megvagyunk ennek köszönhetően! Na ennyit az állam és a polgára viszonyáról!
 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 130
2 465
113
Szavazati jog = adófizetés, a katonai szolgálatot a választhatósági joghoz lehetne kötni. Tehát a politikusok ne semmirekellők közül kerüljenek toborzásra, hanem olyanok közül, akik önként vállalták a haza szolgálatát katonaként! Tehát nagyobb felelősséget vállalnak az átlagpolgárnál.
Service guarantees citizenship?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem volt képes mostanra új arcokat kinevelni.
Tele van új arccal!
Ha valahol vannak új arcok, akkor az a Fidesz.
(Varga Judit, Novák Katalin, Menczer Tamás, Tuzson Bence stb., hosszan lehetne sorolni.)
Ki fognak nevelődni, kupálódni. Ne féltsd őket!
..
Tudsz említeni fiatal jobbikos (szak)politikust a "vezíren" kívül? DK-sat?
Azért remélem annyi kontrollunk van, hogy Szabó Tímea, Donáth Anna és társai nem egy liga a fent említettekkel.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 096
113
Egy zsoldos övezte karddal Szent Istvánt. Árpád selejtes törzsi állama pár generáción belül teljes anarchiába és szeparatizmusba züllött, többek közt a közfelkiáltások miatt mindenki a saját pecsenyéjét sütögette és ha nem jön Géza fejedelem, meg fia István herceg, akkor most sehol nem lennénk mint a nyomorult avarok, akik szintén nem ugrották meg az államalapítás küszöbét. István nem kiabált, szavazgatott meg más hülyeségeket se csinált, az új Istennek hála lemészárolt másként gondolkodók kiabáltak, akiknek darabjait kiszögelték szerte az országban és azóta is megvagyunk ennek köszönhetően! Na ennyit az állam és a polgára viszonyáról!
Azt azért ugye tudod, hogy az utóda egyből német hűbérré alacsonyította Istvánod a saját népe elleni árulásának gyümölcsét és az 'anarchisták' mentették meg ettől a koszos tévúttól ezt az egészet egy Vatával az élen? :rolleyes:
 
Status
Not open for further replies.