A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Közbeszerzési értesítőből...

"Ajánlati/részvételi felhívás

„NATO üzemanyag telepek karbantartása 2021-2022”

Két repülőtéri NATO üzemanyag telep karbantartása, hitelesítése, javítása az alábbiak szerint:
1. MH 59. SZDRB
2. MH PBRT

A teljesítés helye: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Kecskemét); MH Pápa Bázisrepülőtér (Pápa)

A részletes követelményeket a Részvételi dokumentáció részét képező Műszaki leírás tartalmazza.

Bírálati szempontok
Az összességében legelőnyösebb ajánlat az alábbiak szerint az alábbiakban megadott részszempontok
1. Éves karbantartási díj (Ft/év). Súlyszám 8
2. Kiszállítási költség rendkívüli meghibásodás esetén (Ft/km). Súlyszám 1
3. Óradíj rendkívüli meghibásodás esetén (Ft/óra). Súlyszám 1

Műszaki és/vagy szakmai alkalmasság
Alkalmatlan a Részvételre jelentkező, ha nem rendelkezik a felhívás feladásától visszaszámított 5 évben (60 hónapban) megkezdett és befejezett, szerződésszerűen teljesített referenciával legalább az alábbiak szerint:
– legalább 1 db, minimum 5000 m3 tárolókapacitással rendelkező üzemanyag raktár (tárolótelep) rendszer karbantartására és javítására, beleértve a szükséges felülvizsgálatok elvégzését,
– és legalább 1 darab repülőtéri kiszolgáló és adalékoló rendszer karbantartására és javítására."

• Tetszik
Reactions: SilvioD and Pogány
_-Az a jó fegyver,és az a jó hadsereg,amit nem kell bevetni sohasem,mert puszta létével eléri célját-Szun Tzu
Miről is irt a Szun mester 2500 éve?Az elrettentésről.
És megintcsak ismételnem kell magam.Mivel szerződés kötelez minket,a lehetséges potenciális ellenfelek elől mi nem titkolunk el semmit.Csak a magyar állampolgár elöl van eltitkolva.
Konkluzió: a magyar embert akarja elrettenteni a hadsereggel.

• Vicces
Reactions: Kim Philby and kamm
Itt ezt ne..... Ezt a faszságot a magyar narancs kommentszekciójában lehet értékelik, de ne degradáljuk már le ezt a szakmai fórumot erre (te) szintedre....
irony lemaradt, De sztem bármit is copyztok be román fórumokról egyik környező ország vezetése se pánikol a hatalmas magyar fejlesztésektől.

irony lemaradt, De sztem bármit is copyztok be román fórumokról egyik környező ország vezetése se pánikol a hatalmas magyar fejlesztésektől.
Ne pánikoljanak, elég lesz, ha majd először meglepődnek egy új retorikán egy temetőgyalázáskor, mikor szóba hozzuk a benes dekrétumokat, etc, etc....Aztán majd alakul. Persze ehhez azért kell, hogy a jelen ellenzék távol is maradjon minden pozíciótól, de reméljük így lesz.

wakPGCBW_400x400.jpg

Ne pánikoljanak, elég lesz, ha majd először meglepődnek egy új retorikán egy temetőgyalázáskor, mikor szóba hozzuk a benes dekrétumokat, etc, etc....Aztán majd alakul. Persze ehhez azért kell, hogy a jelen ellenzék távol is maradjon minden pozíciótól, de reméljük így lesz.

wakPGCBW_400x400.jpg
Dalban mondom el.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

_-Az a jó fegyver,és az a jó hadsereg,amit nem kell bevetni sohasem,mert puszta létével eléri célját-Szun Tzu
Miről is irt a Szun mester 2500 éve?Az elrettentésről.
És megintcsak ismételnem kell magam.Mivel szerződés kötelez minket,a lehetséges potenciális ellenfelek elől mi nem titkolunk el semmit.Csak a magyar állampolgár elöl van eltitkolva.
Azt is írta, nem pontosan ezekkel a szavakkal, hogy: "Ha gyenge vagy, hitesd el az elkenkezőjét! Ha erős vagy rejtsd el. Tettesd magad gyengének!"

Amikor olvaslak, mindig ez a kisnyugdíjas jut eszembe. :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kedvenc cseh oldalunkon is megemlítik az új magyar RM beszerzést.

Viszont a védelmi beszerzésekkel kapcsolatban, új cseh IFV és Bundeswehr korszerűsítés pesszimistán látja Jancsi a jövőt.

Ami ránk tartozik szorosan.

Végül is Armin Papperger, a Rheinmetall vállalat vezérigazgatója tájékoztatott Magyarország érdeklődéséről a PVO Skyranger készletek 35 mm-es ágyúkkal történő megvásárlása iránt. A szoros német-magyar katonai kapcsolatok miatt várhatóan Magyarország hamarosan csatlakozik a német légvédelmi kezdeményezéshez.

Egy esetleges német fék, minket is kedvezőtlenül érinthet.

• Tetszik
Reactions: Matróz Kommandó
Demkó Attila az azonnalin
Volt bent, jó egyhónapos cikk.

"Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter hivatalos találkozó keretein belül fogadta a hazánkba látogató kínai védelmi minisztert, Wei Fenghe-t."

165155436_3844514392269932_2536412551726140094_o.jpg

164606800_3844514778936560_3603171971717922300_o.jpg
"A megbeszélés során a felek egyetértettek abban, hogy van lehetőség az együttműködésre a katona-egészségügy, az oktatás-képzés és a békefenntartási tapasztalatok megosztása kapcsán.

Benkő Tibor gratulált kínai kollegájának az ázsiai ország sikeres járvány elleni harcához, egyben köszönetet mondott azért a mintegy kétmilliós jüan értékű adományért, mellyel a kínai nemzetvédelmi minisztérium Magyarország és a honvédelmi tárca koronavírus járvány elleni védekezését támogatta 2020 nyarán."

Szerintem abban mind egyetértünk, hogy Kriss több infóval rendelkezik mint mi és jól szokta látni a dolgokat. Így tőle kérdezném, tudom arra nem válaszolhatsz, hogy miből mennyi, milyen stb. lesz a fejlesztés a végére, de egy szóban biztos válaszolhatsz, hogy tetszeni fog-e nekünk a végeredmény?

Szerintem abban mind egyetértünk, hogy Kriss több infóval rendelkezik mint mi és jól szokta látni a dolgokat. Így tőle kérdezném, tudom arra nem válaszolhatsz, hogy miből mennyi, milyen stb. lesz a fejlesztés a végére, de egy szóban biztos válaszolhatsz, hogy tetszeni fog-e nekünk a végeredmény?
Nem vagyok krisss de itt a H145""M"" is tetszik, úh. egészen biztos. Csillogjon,legyen drága, és ne legyen hozzá fegyverzet ez a lényeg. Ha mégis van, legyen gyengébb mint ami kellene. Biztos siker.