A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Játszanának inkább a World of Tanks-al is élethűbb lenne a dolog!

Egy magyar csapat fejlesztget lassan egy GHPC nevű szimulátort, már most jobban mutat, mint ez a program. :D

Meanwhile in America: https://www.ft.com/content/cbfad4be-65f7-4810-b2d3-deadcd3d803a

$21.9B (!) is lehet a vege a Microsoft altal szalllitando AR szemuvegeknek - jo, a maximum osszeg egyertelmuen sokmillios darabot is magaban foglal, a minimum csak 120 ezer darab, utana kiderul, mennyit rendelnek majd -, de akkor is agyatlanul sok penz.

Ilyesmit a nemetekkel ennek szerintem par tizmillio eurobol ki tudnank hozni, a nemeteknek mindenuk megvan a gyartashoz, nekunk meg mindenunk adott a szoftveres resz kifejlesztesehez mondjuk max masfel-ket ev alatt, az RM integralna a meglevo rendszerekhez (harcjarmu halozatok stb) es maris lenne egy ujabb market-leading termek, amit a RM arulhatna szerte a vilagban.


A program baromi sok harcjárművet ismer, a térképes szimuláció és ott az alegységek elrendezése az egész fasza benne.
A gáz ott kezdődik amikor a 3D szimulációban akarsz "játszani" egymillió éves a grafikus motor és olyan hibákat generál mint az állat. 2010 környékén kezdtek el vele dolgozni akkor pénz nem volt komolyan megcsinálni most meg már annyira elszaladt az idő felette, hogy több értelme lenne egy vadi újba belekezdeni.

Ez egyreszt programtervezesi kerdes, de ketlem, hogy ujra kellene irni az egeszet, azaz ha 2010-ben terveztek ne lenne mar kulon grafikai motor, amit ne lehetne cserelni, mondjuk a rendkivul popularis (=konnyu devet talalni hozza) Unityvel. (Igen, van mas motor is, de amikor utoljara csinaltam ilyen projectet, akkor az Epic meg royaltyt kert a vegleges termeked eladasaibol az Unreal Engine licenszeben, szoval azt inkabb hanyagoltuk es tobb kicsit tobb dev eroforrast raszanva a Unityvel is hibatlanul elkeszult a termek.)
Masreszt lehet, hogy a motor tudna sok mindent, csak a texturazas stb lett osszehanyva es azert nez ki ugy, mintha kb 1999-ben 3dfxre lett volna fejlesztve...
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and Pogány
K

kamm

Guest
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and Pogány

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
449
1 477
93

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113

Jom Kippuri háború: "Eközben az amerikai légierő felderítő SR-71-es repülőgépei által készített képek nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy Izrael atomtöltetű rakétákat állított fel indításra készen a front mögött." Nem viccölnek...
ohbzmeg.. a front mögött... a Jericho -1 1971ben pár mozgó indítón volt,, egyébként légibomba- és állandó harckészültségben.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
ohbzmeg.. a front mögött... a Jericho -1 1971ben pár mozgó indítón volt,, egyébként légibomba- és állandó harckészültségben.
oké, azazaz: 1973. During the Yom Kippur War, Israel exposed the Jericho missiles so that they would be photographed by Soviet spy satellites while knowing that the photographs would be transferred to Egypt. This decision of the Chief of Staff David Elazar deploy the missiles and expose them to the spy satellite was due after receiving intelligence information passed to Israel by Col. Prof. Yuval Ne'eman who was at that time connects the prime minister to the Pentagon. The information contained satellite photographs that Egypt has deployed a battalion Scuds in The door of the Nile, and next to them Scud launchers are placed trucks that according to the analysis of technological intelligence The Americans are used to carry nuclear warheads to Scud,[4]And information about a Soviet cargo ship on its way to the port of Alexandria, which at the time of its passage in Dardanelles identified the US Navy as a radioactive substance

na a lexebb az egészben, hpgy rakéta volt, de hogy töltet volt-e hozzá, az passz. A rendszeresített légibomba-robbanófejek ugyanis nem passzoltak méretben és súlyban a rakétához, hogy sikerült-e addigra kifejleszteniük és rendszeresíteniük, arrül nincs infom...
 
K

kamm

Guest
Ennyit a Benkő által tett gesztusról. Ezeknek nem érdemes semmi infót adni, úgyis kiforgatják s hangulatkeltő cikket nyomnak/nyomattatnak belőle

Nem egészen, ez nem gesztus, ez jar nekik és igencsak megkésett az egész.
A cikk szerint kiirtottak egy erdőt szó nélkül, majd amikor hiába kerestek a helyiek a magyarázatot, akkor a kepviselojuket kérték meg hogy járjon közbe, csak neki volt vegre hajlando elarulni a HM, mit tervez ek oda.
A helyiek egy része meg láthatóan ill érthetően nem akar egy tobbezer fos bazis oda, ok a csendet és nyugalmat szeretik.
Biztos van, aki meg a plusz vasarloerot preferálja, majd eldontik valami helyi szavazason.
Nincs ebben semmi különös, a HM ismét érthetetlen titokzatoskodo korai hozzaallasat kivéve, ami láthatóan rosszat tett a fogadtatasnak.