[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Apró különbségektől eltekintve hasonlóképpen látjuk Putyin pozitív szerepét és a jelenlegi helyzetet, egyedül ezt nem.



Én azt mondom, ma már minden egyes újabb ciklus kockázat, beteljesítette történelmi küldetését. Egyszerűen erodálódott a varázsa. Főleg otthon és ez benne a rizikó! A gazdasági előrelépés 10 éve megrekedt Oroszországban az átlagembernek, visszaesés sincs, vagy nagyon lassú,. Viszont a gazdasági kilátások nem rózsásak. A szankciók és megrekedt technógiaváltás helyben topogásra készteti az orosz gazdaságot. Továbbra is a nyersanyagáraktól függ a jólét, ez kiszámíthatatlan kockázat.

Az USA taktikája sikeres volt és ez az ukrán tüske nagyon fájó pont a német - orosz kapcsolatokban. Pedig ez lenne Oroszország reális kitörési lehetősége. Európának és főleg egy oroszokkal együttműködő Közép - Európának is nagy sansz.

De ettől minden évben egyre távolabb kerülünk. Egy új arc, megoldási lehetőség lenne ebből a befagyott konfliktusból, lerázhatna sok Putyin személyéhez kötődő felnagyított sztereotípiát.

Nézd meg anno, amikor Jelcint váltotta. Nyugaton is megváltóként tekintették, rengeteg korábban zárt ajtó kinyílt elotte, az USA nem tudta karanténozni. Jelcin bár alkesz volt és pojáca, de félreállt. Pedig az ő kezdeti szerepe ugyanolyan történelmi pozitív értelemben mint Putyiné.

Ezt sanszot adná meg az utódjának. De vagy nem talált ilyen vagy nem képes átadni a hatalmat.

Putyint azért ajnározta kezdetben a Nyugat mert azt hitték, hogy Putyin személye a garancia a (nyugat számára főnyeremény) jelcini Oroszország továbbvitelére.Amúgy én nem látok olyan embert az orosz politikában akinek Putyin nyugodt szívvel átadhatná a stafétabotot .
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
1. Az OF egy Marshall2-vel felhúzható lenne ilyenre, de drága (vagy lassú) a folyamat. Meg a kémia sincs meg, a bizalomról nem beszélve.

2. Itt lenne például egy alternatív opció, ami érdekes lehetőségeket rejt: a Türk Unio. A török geopol mozgolódás, az azeri akciók, az ujgurok, mind mutatnak egy ilyen szándékot. Iránnal feleleveníthető lenne a Szeldzsuk hagyomány. Kelet-Szibéria felkészül. Korridor az OF és Kína közé, egységes vallás, egységes(nek nevezhető) nyelvcsalád és mitológia.

3. Az a nem lefutott meccs, hogy a US megőrzi a hegemóniáját.



Elnézést, ha tiszteletlenségnek vetted, nem állt szándékomban degradálni, megkövetlek.

Nézd, tényleg érdekes a SZU2 hipotézised, gondolatkísérletnek nagyszerű, de nagyon beleálltál, nem akarod látni a nyílvánvaló gyengeségeit, amire támasztod. Érződik, hogy nagyon drukkolsz az oroszoknak, ami nem biztos, hogy baj, vágyvezérelt elemzések bejöhetnek, de könnyen félrevisznek.

1) Igen, nincs meg a "kémia" és a bizalom. Ezért olyan módon tervezi segíteni az USA az oroszokat, amihez nem kell "kémia" és bizalom. Ezért beszélek én paktumról. A "paktum" kifejezés szándékos, mert a "szövetség" szó csak olyan felekre lehetne alkalmazható, amelyek egymásnak nem ellenfelei. A "paktum" egy kényszerű, könnyes-verítékes együttműködés, amely külső kényszerítő-erő miatt jön létre, amely a jelen esetben: Kína.

Mivel az USA direktben nem tudja segíteni Oo.-ot, ezért olyan módon segíti, ahogy például Trump tette: fennálló nemzetközi rend szétzúzása, olyan intézkedések meghozatala, ami az USA-t gyengíti, és olyan helyzetek teremtése, amely külpolitikailag kedvező Oroszo. számára.

A Trump-Biden váltásra azért volt szükség, mert mostantól kezdve eljött az ideje annak, hogy az USA olyan háborús helyzeteket teremtsen, amelyben Oroszo. terjeszkedni tud. Trump erre alkalmatlan lett volna, mivel Trump üzletember, aki inkább üzletet kötne, mintsem háborúzna. Ezért van most Biden, akinek a feladata a háborús szakasz megkezdése.


2) Igen, a Türk Unió egy másik megoldási lehetőség az USA számára. És most tessék figyelni: ez az, amiért Erdogan ennyire elszemtelenedhet. Mert tudja, hogy ennek a Türk Uniónak a kulcsa az ő kezében van. Mellékelek egy térképet róla (a térképen a türk nyelvek elterjedése látható, ez lenne az alapja a Türk Uniónak):

turkic.png


Mondanom sem kell, hogy ez halálos fenyegetés Oroszo. számára.
A probléma ezzel a variációval az, hogy ezt létrehozni még nehezebb lenne, mint visszaállítani a SZU-t, és ráadásul nemcsak Kína, hanem Oroszo. is ellenezné.

3) Bizony nem. Véleményem szerint az USA hegemóniája megőrzésének egyetlen lehetséges módja, titkos paktum Oroszo.-gal.

Megj.: igen, beleálltam a SZU2 hipotézisbe, mert azt tapasztaltam, hogy Oroszo.-ban politikusok, köztük kormánypártiak is nyíltan felvállalták a Szovjetunió visszaállításának programját. Ez visszaigazolta az elképzelésemet.

Nagyon drukkolok az oroszoknak. Igen. Nagyon. A világ népessége közelíti a 8 milliárd főt. Kína és India népessége külön-külön a 1.5 milliárdot. Afrika népessége 2050-re a 2 milliárdot. A Nyugati világban a fehérek visszaszorultak, a liberális propaganda fehér-ellenes. Európában az iszlamizáció felgyorsulóban. Oroszországban él még fehér ember, mindössze 150 millió fő (azok se mind), szűken. Nem támogatom a pusztulásukat. Ha elfér a Földön 8 milliárd ember, hát hadd férjen el rajta az a 150 millió orosz (és a 10-15 millió magyar is).
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
Merényletet terveztek Lukasenko ellen!

"Az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata(FSZB) a Belarusz Köztársaság Állambiztonsági Szolgálatával KGB) egy különleges művelet eredményeként felszámolták az Egyesült Államok és Belarusz kettős állampolgárságával rendelkező Jurij Leonyidovics Zjankovics valamint Alekszandr Iosifovics, a Fehérorosz Köztársaság állampolgára illegális tevékenységét, akik a jól bevált "színes forradalmak" forgatókönyv alapján katonai puccsot terveztek Belaruszban ukrán és belarusz nacionalisták bevonásával. Ezenkívül Alekszandr Lukasenko elnök fizikai likvidálását is tervezték. - hangsúlyozta az FSZB sajtó osztálya.
Az FSZB szerint Zjankovics az Egyesült Államokban és Lengyelországban folytatott egyeztetések után érkezett Moszkvába, hogy találkozzon a belorusz fegyveres erők képviselőivel, hogy rábeszéljék őket arra, hogy vegyenek részt helyi és ukrán nacionalisták részvételével zajló katonai puccsban. "A találkozó dokumentálása után az összeesküvőket az orosz biztonsági szolgálat emberei elfogták és átadták belorusz partnereiknek" - közölte az FSZB. Megjegyezték, hogy a puccsot május 9-én tervezték Minszkben, a Győzelem napi felvonuláskor.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A végén még @haubagoi -nak igaza lesz. Úgy tűnik megvolt a feltüzelés, most adnak egy jelet, hogy vihető a szajré, nem védik meg. Az oroszok visszacsatolják, cserében lesz egy jó kis hidegháború. Úgy látszik a bidé családot kárpótolják a kieső szajréért.

Amire számítok az az, hogy most a tegnapi Biden beszéd után ismétlődő háborús szakaszok jönnek tárgyalásokkal és békekötésekkel. Biden hiába ütött meg most békülékenyebb hangot, Oroszo. Ukrajnát már elviszi. Ez bevon a konfliktusba újabb európai államokat (lengyeleket, románokat), amely után újabb háborús szakaszok jönnek - már további USA feltüzelés nélkül is. Most az USA feladata innentől kezdve a fék taposása lesz, Oroszo. feladata pedig az, hogy a konflikusba beleugró államokat szépen elfoglalja és magához csatolja. Ilyen módon fogja az USA "etetni" Oroszo.-ot újabb és újabb területekkel.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 927
91 580
113
Atteszem ide is, mert nagyon érdekes. Főleg az időzítés.

Nem kozvetlenul haderofejlesztes de attol meg erdekes

Szép időzítés, hétfőn mentek volna a Szputnyikért a csehek. Így elmarad. A CIA mindig jól dolgozik.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and antigonosz

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 224
67 141
113
Az "átglobalizálódott" világban szerinted az a jó módszer , hogy az USA vezető pozíciójának a megőrzésére, hogy visszahúzódik?Hiszen látjuk Kína erőteljesen terjeszkedik.
Nem, dehogy, szerintem félreértetted Trump politikáját. Trumpnak sem volt esze ágában sem szabad játszótérként otthagyni a világot. Az eszement baromság lenne. Ő csak a felesleges gócokat akarta otthagyni, amikkel amúgy sem lehet túl sokat tenni, ÉK, aminek már van nukija, Afganisztán, ami egyértelmű pénznyelő, közel sem olyan hozománnyal mint amit visz és a hasonlók. De emelett a visszahúzódást a teremlés tekintetében gondolta, hogy fejlődjön a honi technológia ismét. Kína azért tud szárnyalni, mert annyi mindent kell megoldania, hogy a puszta kényszerben végtelen technológiai lépést szül, amiből x számú élvonalbeli lesz. Az usában viszont ez már kezd megfenekleni pont azért, mert otthon náluk nem termelnek mindenfélét, tömegesen. Leegyszerűsítve, nincs consumer goods dömping a világ felé.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Bagoly!
Tök jó ötleteid vannak és komolyan mondom, az általad felvázolt szkenárió elmenne egy Forsyth vagy Ludlum könyvnek is, nincs is ezzel semmi baj. Én viszont sehol nem látok az USA részéről koherens és zseniális világstratégiát lassan két évtizede, erőszakos baklövéseket ellenben rengeteget.
Hogy sikeres legyen, amit kigondoltál, az minimum a legmagasabb szintű egyidejű aljasságot és zsenialitást feltételezi mind az USA-ról, mind Oroszországról, miközben Európa és Kína a totál debilek szintjén kellene, hogy legyenek. Nem vitatom, hogy van aljasság, zsenialitás és debilség is ebben a négyes fogatban, de nem hiszem, hogy a modelledhez szükséges arányokban és mértékben elosztva.


Az USA mindent elkövet, hogy ne legyen német(EU)-orosz szövetség, helyette – akaratlanul is, de lassan „létrehoz” egy még rosszabb „szörnyeteget”, egy kínai-orosz szövetséget. Én például nem látom, hogy Kína mitől veszélytelenebb, mint Németország, de mindegy…

Oroszországnak nincs semmiféle érdeke abban, hogy Kínával szembe forduljon, az USA valójában semmit sem tud ajánlani cserébe, Kelet-Európát sem. Európa így vagy úgy, előbb vagy utóbb, de törvényszerűen ki fog bújni az amerikai ernyő alól, mert egyre több alapvető dologban van érdekütközés közöttük mind nemzetállami, mind uniós szinten. Minél jobban erősödik Kína, annál inkább szorul vissza az USA, ez pedig automatikusan lehetőséget fog adni Európának a nagyobb stratégiai önállóságra. A nagyobb önállóság pedig óhatatlanul USA-európai feszültséget, egyes esetekben akár nyílt szembeállást is eredményezhet.

Ha Oroszország Kelet-Európát szeretné, akkor most Kínát kell támogatnia, mert Kína még további gazdasági/pénzügyi/katonai erősödése fog olyan globális helyzetet teremteni, aminek az árnyékában Európa is jobban mer majd mozdulni a saját természetes érdekei felé, ez pedig európai (elsősorban német és francia) közeledést is jelent majd Oroszország felé. Ez Kelet-Európát is ebbe az irányba mozdíthatja el mindenféle külön erőszak és háború nélkül.

Ha végül Kína kerül nyerő világhatalmi pozícióba (meglátásom szerint igen), akkor az oroszoknak még mindig marad lehetőségük Kína túlsúlyát kicsit kompenzálni, hiszen Japántól Indiáig azért van még néhány ki nem játszott lap a pakliban.
Kína földrajzi közelsége nem csak veszélyt jelent Oroszország számára, hanem valamilyen szinten ellenkontrollt és viszontbefolyást is, azaz jóval több lehetőséget, mint például az USA esetében!
Nem mindig olyan nagy baj, ha a góré "kézközelben" van adott esetben...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
Újabb támadás az oroszok ellen, időzítés se véletlen. Veszélyben az ÉÁ-2 és a Sputnik engedélyeztetése is.

18 orosz diplomatát utasítanak ki a jenki vazallus csehek! Petrovot és Boshirovot gyanúsítják egy cseh lőszerraktár felrobbantásával még 2014-ben.


Újból beindul az orosz ellenes hisztéria , gyülöleti kampány. Atommal kéne már rendezni a hegemóniára törekvőket!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
Amúgy én nem látok olyan embert az orosz politikában akinek Putyin nyugodt szívvel átadhatná a stafétabotot .
Mert kovetkezetessen elnyom bárkit, aki csak kicsit népszeru lehetne. Nincsen szándékában utódot "kinevelni", hogy az egész orosz rendszer mindenféle alternatíva nélkul kizárolag csak tole fugjon. Ennek még nagyon drámai kovetkeményei lehetnek - bárki is fel fogja akarni emelni majd a Putyin kezébol kieso hatalmat, valószinuleg nem fogja tudni megtartani ...
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
❗️
❗️
❗️
Breaking
❗️
❗️
❗️

Terrorcselekményben való részvétel gyanúja miatt kiutasít a Cseh Köztársaság tizennyolc orosz diplomatát, akiknek 48 óra áll rendelkezésükre elhagyni a Cseh Köztársaságot - jelentette be Andrej Babiš cseh miniszterelnök és Jan Hamáček cseh belügyminiszter szombat negyed 8-kor tartott rendlívüli sajtótájékoztatóján.
A kiutasítás oka, hogy a cseh fél bizonyítékokkal rendelkezik orosz GRU katonai hírszerző tisztek részvételéről a 2014-ben történt vrběticei lőszerraktárban történt robbantásokról. A cseh ellenzéki pártok első megszólalásaikban terrorcselekményről beszélnek és a kormányfő döntését nem tartják adekvátnak és a teljes prágai orosz nagykövetség személyzetének hazaküldését követelik.
Hamáček belügyminiszter lemondta a a Sputnik V oltóanyag esetleges csehországi beszerzése miatt tervezett napokban esedékes moszkvai útját is.
A további részletekről később az
atlatszo.hu
felületén is beszámolunk. Képünkön a cseh miniszterelnököt (jobbra) és belügyminiszter (balra) látják a szombat esti bejelentés pillanatában.
(Dotoho-információ)
 
  • Szomorú
Reactions: haubagoi

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Amire számítok az az, hogy most a tegnapi Biden beszéd után ismétlődő háborús szakaszok jönnek tárgyalásokkal és békekötésekkel. Biden hiába ütött meg most békülékenyebb hangot, Oroszo. Ukrajnát már elviszi. Ez bevon a konfliktusba újabb európai államokat (lengyeleket, románokat), amely után újabb háborús szakaszok jönnek - már további USA feltüzelés nélkül is. Most az USA feladata innentől kezdve a fék taposása lesz, Oroszo. feladata pedig az, hogy a konflikusba beleugró államokat szépen elfoglalja és magához csatolja. Ilyen módon fogja az USA "etetni" Oroszo.-ot újabb és újabb területekkel.
Sántít, mert NATO államok vannak Ukrajna után és ha az USA nem védi meg őket irtó nagy arcvesztés lesz a részére. Na meg a NSTO is kuka.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 202
8 062
113
Újabb támadás az oroszok ellen, időzítés se véletlen. Veszélyben az ÉÁ-2 és a Sputnik engedélyeztetése is.

18 orosz diplomatát utasítanak ki a jenki vazallus csehek! Petrovot és Boshirovot gyanúsítják egy cseh lőszerraktár felrobbantásával még 2014-ben.


Újból beindul az orosz ellenes hisztéria , gyülöleti kampány. Atommal kéne már rendezni a hegemóniára törekvőket!
Ne legyél hülye!
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Amire számítok az az, hogy most a tegnapi Biden beszéd után ismétlődő háborús szakaszok jönnek tárgyalásokkal és békekötésekkel. Biden hiába ütött meg most békülékenyebb hangot, Oroszo. Ukrajnát már elviszi. Ez bevon a konfliktusba újabb európai államokat (lengyeleket, románokat), amely után újabb háborús szakaszok jönnek - már további USA feltüzelés nélkül is. Most az USA feladata innentől kezdve a fék taposása lesz, Oroszo. feladata pedig az, hogy a konflikusba beleugró államokat szépen elfoglalja és magához csatolja. Ilyen módon fogja az USA "etetni" Oroszo.-ot újabb és újabb területekkel.
Mire számítasz velünk kapcsolatban? Lesz-e szerepünk a történetben, és ha igen, akkor mi?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
❗️
❗️
❗️
Breaking
❗️
❗️
❗️

Terrorcselekményben való részvétel gyanúja miatt kiutasít a Cseh Köztársaság tizennyolc orosz diplomatát, akiknek 48 óra áll rendelkezésükre elhagyni a Cseh Köztársaságot - jelentette be Andrej Babiš cseh miniszterelnök és Jan Hamáček cseh belügyminiszter szombat negyed 8-kor tartott rendlívüli sajtótájékoztatóján.
A kiutasítás oka, hogy a cseh fél bizonyítékokkal rendelkezik orosz GRU katonai hírszerző tisztek részvételéről a 2014-ben történt vrběticei lőszerraktárban történt robbantásokról. A cseh ellenzéki pártok első megszólalásaikban terrorcselekményről beszélnek és a kormányfő döntését nem tartják adekvátnak és a teljes prágai orosz nagykövetség személyzetének hazaküldését követelik.
Hamáček belügyminiszter lemondta a a Sputnik V oltóanyag esetleges csehországi beszerzése miatt tervezett napokban esedékes moszkvai útját is.
A további részletekről később az
atlatszo.hu
felületén is beszámolunk. Képünkön a cseh miniszterelnököt (jobbra) és belügyminiszter (balra) látják a szombat esti bejelentés pillanatában.
(Dotoho-információ)
Hogy a hírből ne legyen dezinformáció Ján Hamáček külügyminiszter nem belügyminiszter. Másik dolog a 18 kiutasított diplomata nem vett részt semmiben, hanem a csehek szerint kémek CIA utasításra. Bosirovot és Petrovot gyanusítják, akik állítólag Skripalt is megmérgezték.

j72bjoX34fw.jpg
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Azért @haubagoi védelmében annyit, hogy bár a nagy összeesküvésben én se hiszek, de összességében, amiket leír mind valós dolgok.
Nézzük végig miért:
1. Az USA belső feszültségei, ezt leggyorsabban egy külső fenyegetéssel lehet megoldani. Lehet nem annyira látszik, de a BLM és a Redneckek egy dologban értenek egyet: ha a szabadság földje veszélyben, azt meg kell védeni. No most miután generációk nőttek föl azon, hogy a hős ami katonák szállnak szembe a titokzatos Szuval, akiknek katonái erősek, a tudósaik meg Vörös Októbereket, gondolatirányítású vadászgépeket, földi telepítésű lézereket hoznak létre ez egy logikus ellenfél. Mi több a politikusok és a nép is Déli Majmoknak tartja a kínaiakat, így nem is fél tőlük. No persze 1-2 nemzedék alatt elérhető lenne a megfelelő rettegésfaktor, de az jelenleg nincs.
2. Kína valóban le akarja nxúlni Szibériát, és Putyinnak valóban jól jönne egy balhé, ami megerősíti az erős Cár atyuska pozícióban. Ugyanakkor nyilván magától nem menne bele semmi új Szuba, sőt a Liszabontól Vlagyivosztokigot támogatná. Csak az meg már nem USA érdek. Sőt a Német érdeket is veszélyezteti részben. Így ezt blokkolja.
3. Kínának valóban a legrosszabb rémálma egy Szu a szomszédjában. Egyszerűen amikor bukott az USA GDPjének a 2/3án állt a sajátja, és anno sokkal rosszabb alapokról indult.
4. Az utódállamokban a közhiedelemmel ellentétben nagyon nem népszerűtlen a volt Szu, ha kapnak megfelelő önrendelkezést nem nagyon lesznek lázadások.
5. Ha eléggé sarokbaszorítják a macit logikus lépés. Az ereje megvan hozzá, és ha nincs vesztenivalója meg is lépi. Nyilván a Balti államokat nem valószínű, hogy benyúlja, de a többit miért ne?
6. Az USA ellen lázadozó európai gyarmatokat megint fel lehet sorakoztatni az USA mögött.
7. Az I Vh végi őrjöngésben eltűntetett Monarchia fájó hiánya, és az új üdvöske Lengyelország döbbenetes sebességű bukása óta az angolszász politika nem annyira erősködik az új ellensúlyok létrehozásával, inkább a régit erősíti fel.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
Hogy a hírből ne legyen dezinformáció Ján Hamáček külügyminiszter nem belügyminiszter. Másik dolog a 18 kiutasított diplomata nem vett részt semmiben, hanem a csehek szerint kémek CIA utasításra. Bosirovot és Petrovot gyanusítják, akik állítólag Skripalt is megmérgezték.

j72bjoX34fw.jpg
De igen, Hamáček belugyminiszter és miniszterelnokhelyettes, csak most a Petříček kulugyminiszter elmozdítása útán ideíglenesen a kulugyi tárcár is vezeti!

Gondolom most jon egy szolidaritási kiutasítás hullám a szovetséges államokban (és el lesz várva, hogy Mo. is kivigye a részét)
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 860
113
1) Igen, nincs meg a "kémia" és a bizalom. Ezért olyan módon tervezi segíteni az USA az oroszokat, amihez nem kell "kémia" és bizalom. Ezért beszélek én paktumról. A "paktum" kifejezés szándékos, mert a "szövetség" szó csak olyan felekre lehetne alkalmazható, amelyek egymásnak nem ellenfelei. A "paktum" egy kényszerű, könnyes-verítékes együttműködés, amely külső kényszerítő-erő miatt jön létre, amely a jelen esetben: Kína.

Mivel az USA direktben nem tudja segíteni Oo.-ot, ezért olyan módon segíti, ahogy például Trump tette: fennálló nemzetközi rend szétzúzása, olyan intézkedések meghozatala, ami az USA-t gyengíti, és olyan helyzetek teremtése, amely külpolitikailag kedvező Oroszo. számára.

A Trump-Biden váltásra azért volt szükség, mert mostantól kezdve eljött az ideje annak, hogy az USA olyan háborús helyzeteket teremtsen, amelyben Oroszo. terjeszkedni tud. Trump erre alkalmatlan lett volna, mivel Trump üzletember, aki inkább üzletet kötne, mintsem háborúzna. Ezért van most Biden, akinek a feladata a háborús szakasz megkezdése.


2) Igen, a Türk Unió egy másik megoldási lehetőség az USA számára. És most tessék figyelni: ez az, amiért Erdogan ennyire elszemtelenedhet. Mert tudja, hogy ennek a Türk Uniónak a kulcsa az ő kezében van. Mellékelek egy térképet róla (a térképen a türk nyelvek elterjedése látható, ez lenne az alapja a Türk Uniónak):

turkic.png


Mondanom sem kell, hogy ez halálos fenyegetés Oroszo. számára.
A probléma ezzel a variációval az, hogy ezt létrehozni még nehezebb lenne, mint visszaállítani a SZU-t, és ráadásul nemcsak Kína, hanem Oroszo. is ellenezné.

3) Bizony nem. Véleményem szerint az USA hegemóniája megőrzésének egyetlen lehetséges módja, titkos paktum Oroszo.-gal.

Megj.: igen, beleálltam a SZU2 hipotézisbe, mert azt tapasztaltam, hogy Oroszo.-ban politikusok, köztük kormánypártiak is nyíltan felvállalták a Szovjetunió visszaállításának programját. Ez visszaigazolta az elképzelésemet.

Nagyon drukkolok az oroszoknak. Igen. Nagyon. A világ népessége közelíti a 8 milliárd főt. Kína és India népessége külön-külön a 1.5 milliárdot. Afrika népessége 2050-re a 2 milliárdot. A Nyugati világban a fehérek visszaszorultak, a liberális propaganda fehér-ellenes. Európában az iszlamizáció felgyorsulóban. Oroszországban él még fehér ember, mindössze 150 millió fő (azok se mind), szűken. Nem támogatom a pusztulásukat. Ha elfér a Földön 8 milliárd ember, hát hadd férjen el rajta az a 150 millió orosz (és a 10-15 millió magyar is).
Nem jo a terkep, nincsenek rajt a nyugati torokok. Pedig vannak pl osztrakban ok tobben is mint pl a tuvaiak a Tuvai koztarsasagban. o_O