[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 522
45 115
113
Valaki említette már április 21-et, mint lehetséges dátumot az offenzíva megkezdésére.Lehet, hogy tényleg bejön...
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretném látni hogy mi történik az után, hogy az idióta ukránok rápróbálnak a Krímre azok után, hogy azt a teljes Orosz vezetés megmondta hogy az Orosz föderáció részének tekintik, és legalább annyira legitim volt az a művelet is szavazással lezárva, mint amennyire a Nyugat által abszolút helyeselt Koszóvó az volt hogy kiszakadt a Szerbektől.

Innentől ha azt megtámadják, pont olyan választ fognak kapni érte mint ha egy előretörő NATO ék támadna a Baltikum irányából Moszkva felé... Abban bízom hogy a nagy pofához ennyi hülyeség csak nem párosult az ukiknál... A Donbassz már más tészta, az azért érdekes lehet, azért nem hiszem hogy háborúzni fognak nyíltan az oroszok az ukránokkal, maximum marad az hogy a határaikon belülről néha átlőnek ezzel azzal megtámogatva a szakikat, de azért szerintem a nyílt Ukrán-Orosz háború nem fog kitörni.

Meglátjuk!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 433
7 091
113
Abban bízom hogy a nagy pofához ennyi hülyeség csak nem párosult az ukiknál
az ukránok értelmesebbjei vélhetően már átlátták hogy az ő szerepük a pofozógépé
mármint nem azé aki pofoz, hanem akit pofoznak
és ezt szeretnék a lehető legkevésbé fájdalmasan megúszni
a legkevésbé fájdalmas pld. az lenne ha a ruszkik simán csak bevonulnának a donbaszba, szankciók mehetnek északi áramlat sztornó az ukrán katonák mehetnek haza
vagy a ruszkik valamiféle korlátozott figyelmeztető csapást mérnének, pár ukrán katona meghal, de a többi hazamehet mert a feladat teljesült
ha én ukrán tábornok lennék ebben a helyzetben, beküldenék egy fegyvertelen felderítő drónt a krím vagy a donbass fölé, lelövetni
hátha ez is elég a médiának, hogy ukrán terület felett lelőtt a ruszki agresszor egy békés ukrán felderítőgépet, és mehetnek a szankciók nem kell meghalniuk a katonáknak
a ruszki megfontolások nyilván másfélék
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 136
13 595
113
Valaki említette már április 21-et, mint lehetséges dátumot az offenzíva megkezdésére. Lehet, hogy tényleg bejön...
Lenne szívuk így elb@szni az oroszok május 9-i katonai parádéját? :oops::cool: (mert addig ugyebár be nem fejezodne a hadmuvelet)

@zsolti : Ha a Donbas elesik, Krímet nem is kell megtámadni, elég kivárni, hogy Oo-ban borul a bili. Lényegében ugyan azt eljátszani, mint anno az oroszok, csak fordítva ...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 342
113
Ha a Donbas elesik, Krímet nem is kell megtámadni, elég kivárni, hogy Oo-ban borul a bili.
Magadnál vagy? Meg milyen bili borul ki? o_O
A bili akkor borulna ki, ha az orosz vezetés magára hagyná a donbaszi oroszokat! De nem fogja! Pont ezt üzenték meg világosan; ha megkóstolják őket, akkor Ukrajna államisága a jelenlegi formában megszűnik! (Kijevtől nyugatra lesz egy orosz vazallus bábállam, jó eséllyel tengeri kijárat nélkül, meg lesz egy Novorosszija, amit nincs már mit veszíteni alapon Oroszország elismer!)
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 687
15 438
113
Lenne szívuk így elb@szni az oroszok május 9-i katonai parádéját? :oops::cool: (mert addig ugyebár be nem fejezodne a hadmuvelet)

@zsolti : Ha a Donbas elesik, Krímet nem is kell megtámadni, elég kivárni, hogy Oo-ban borul a bili. Lényegében ugyan azt eljátszani, mint anno az oroszok, csak fordítva ...
Ha az oroszok nem félvállról veszik a dolgot, akkor a parádén már egy újabb győzelmet ünnepelhetnének.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 075
32 562
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=21890&lang=hu
"Megijedt az ukrán hadvezetés a Galíciában bejelentett szabadcsapat-szervezéstől
Nyilatkozatban intette óva pénteken Ruszlan Homcsak altábornagy, a fegyveres erők főparancsnoka Ivano-Frankivszk és Lemberg polgármestereit önkéntesekből álló fegyveres alakulatok törvényen kívüli szervezésétől – adta hírül az rbc.ua hírportál.
Mint közleményében a tábornok írta: „arra kérem a helyi államhatalmi és önkormányzati szervek képviselőit, hogy ne fokozzák a feszültséget és ne keltsenek pánikhangulatot a társadalomban.” Külön felhívta az érintettek figyelmét, hogy ne helyezzék át a hangsúlyt a törvény által el nem ismert fegyveres alakulatok létrehozására. A nem összehangolt hasonló tevékenység csak az orosz propagandagépezet malmára hajtja a vizet – mutatott rá.
Homcsak azt javasolta, hogy azok, akik Ukrajna területi egységének a védelmére akarnak kelni, lépjenek be a fegyveres erők soraiba az operatív tartalék és a területvédelmi alakulatok megerősítése érdekében.
Mint beszámoltunk róla csütörtökön, Ivano-Frankivszk polgármestere önkéntesekből álló fegyveres alakulat felállítását adta utasításba, amelyet kiterjedt orosz invázió esetén vetnének be. Lemberg polgármestere pedig a kijevi amerikai ügyvivővel tárgyalt helyi szabadcsapat felállításához nyújtandó amerikai támogatásról."

Ukrajna egyébként rendelkezik területvédelmi erőkkel, amelyeket aktivizáltak is az orosz invázió veszélyére hivatkozva, rendszeresen gyakorlatoznak stb. Szó van az amerikaiak általi kiképzésükről is.

Az ukrán területvédelmi erők mintegy 100 000 tartalékosból és civil önkéntesből állnak, akiket 25 dandárba osztottak be az országban szétszórtan - Ukrajna 24 régiójának (oblaszt) mindegyikéhez legalább egy egység tartozik. Ezek a nem hagyományos erők az ukrán hadsereg parancsnoki láncolata alá tartoznak.

Az Ukrán Déli Operatív Parancsnokság - amely a Vinnyica, Kirovohrad, Mikolajiv, Odessza és Herszon területeket foglalja magában - öt területvédelmi dandárt irányít. Ezen egységek mindegyike azt a feladatot kapja, hogy megvédje a saját regionális területét, és akadályozza egy orosz inváziós erő előrenyomulását, hogy a reguláris ukrán egységeknek több idejük legyen manőverezni. Elméletileg a területvédelmi dandárok egy-két napon belül harcra mozgósíthatók.

"Ha az Orosz Föderáció olyan irányból akar csapást mérni ránk, ahol nincs olyan nagy sűrűségben a reguláris hadseregünk, mint a donbászi fronton, akkor az egész országban teljes ellenállást kell mozgósítani" - mondta az Euromaidan Press ukrán médiaoldalnak Denisz Szemjroh-Orlyk, Kijevben élő építész, a Területvédelmi Erők tagja.

"Az agresszornak tudnia kell, hogy ellenséges környezet lesz körülöttük" - mondta Semyroh-Orlyk. "A Területvédelem ellenállni fog az útvonalakon, hidakon és más fontos kommunikációs pontokon. Az ellenségnek tudnia kell, hogy hátul a mi harcképes egységeink lesznek, amelyek esetleg civil ruhában fognak megjelenni".

"Reális esély volt arra, hogy a front 2014-ben összeomlott volna" - mondta Denisz Antipov, az ukrán hadsereg egykori szakaszparancsnoka, aki a Donbaszban szolgált. "Senki sem tudta, mi fog történni. Ezért sok fiatal ki akarta képezni magát gerillaharcra".

"Nem hiszem, hogy az ilyen erők hatékony elrettentő erőt jelentenének egy közel azonos vagy felsőbbrendű katonai erővel szemben" - mondta John Spencer, a West Point-i Modern Hadviselési Intézet városi hadviselési tanulmányok tanszékvezetője a Coffee or Die Magazine-nak. "De lehetnek egy útakadály, egy időfogyasztó.

"Egy oroszországi lépés számos lehetséges forgatókönyve a gyorsaságra támaszkodna. Gyorsan el akarnának árasztani egy területet, hogy elfoglalják a terepet, mint ott. Bármely gyengébb erő jól tenné, ha lenne egy olyan stratégiája, amely megakadályozza ezeket a mozgásokat erős ellenállással a főútvonalak mentén, amelyek, ó, mellesleg, általában olyan városi területeken haladnak keresztül, amelyek kiváló védelmi tulajdonságokkal rendelkeznek"."

Az orosz invázió ütemének megakasztásával az ukrán területvédelmi erők időt nyerhetnek Kijevnek arra is, hogy a nemzetközi közösséghez forduljon segítségért és beavatkozásért.

"Erősen emlékeztet a vukovári csata és annak stratégiai jelentősége a [Jugoszláv Néphadsereg] lelassítására" - mondta Spencer. "[A horvát erők] elég sokáig kitartottak ahhoz, hogy a nemzetközi közösség Horvátország segítségére siessen, és lényegében megmentse a teljes pusztulását mint független nemzet."

Oroszország közelmúltbeli mozgósításainak fényében egyes amerikai katonai szakértők szerint az amerikai különleges műveleti erőknek - konkrétan a hadsereg különleges erőinek - segíteniük kellene Ukrajna Területi Védelmi Erőinek kiképzésében.

"Abszolút igen, egy ilyen stratégia életképes és az USA-nak támogatnia kellene" - mondta Bucci, a különleges erők volt parancsnoka a Coffee or Die Magazine-nak. Hozzátette: "A 10. Különleges Erők (légideszant) csoportja szívesen segítene".

"Igen, véleményem szerint igenis úgy gondolom, hogy az USA kiképezhetné ezeket [az Ukrán Területi Védelmi Erőket], különösen a mobil városi védekező taktikák terén, hogy egy mozgó felsőbbrendű katonai erőt megállítsanak" - mondta a West Point-i Spencer.


 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/04/19/rendkivuli-allapotot-hirdethetnek-ki-tobb-ukran-megyeben/
"RENDKÍVÜLI ÁLLAPOTOT HIRDETHETNEK KI TÖBB UKRÁN MEGYÉBEN
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálatától származó információ szerint az ország számos régiójában lebonyolításra kerülő nagyszabású hadgyakorlat különleges hangsúlyt fektetnek a stratégiailag fontos objektumok védelmére. Ezek miatt az érintett megyékben rendkívüli állapotot hirdethetnek ki.
Az ország több megyéjére kiterjedő hadgyakorlatban, mint arról korábban beszámoltunk, részt vesznek a fegyveres erők, a nemzeti rendőrség, az SZBU, a nemzeti gárda, a katasztrófavédelem és a határőrség alakulatai. A terepgyakorlatok során az egyes állami szervek együttműködését próbálják valósághű viszonyok közepette gyakorolni egy ellenséges támadás esetén.
Az ideiglenes rendkívüli állapot során korlátozzák vagy teljesen betiltják a civil járműforgalmat, kijárási tilalom bevezetésére is sor kerül, szigorítják a személyi ellenőrzéseket, igazoltatásokat, átkutathatják az utcákra tévedő járműveket. Tehát minden úgy lesz megrendezve, mint az egy reális ellenséges támadás, háborús helyzet esetén történne, áll az információban."
 
  • Szomorú
Reactions: haubagoi

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/04/19/bo...rszaggal-nem-javulnak-a-feszultseg-fokozodik/
"BORRELL: KAPCSOLATAINK OROSZORSZÁGGAL NEM JAVULNAK, A FESZÜLTSÉG FOKOZÓDIK
Az Európai Unió kapcsolatai Oroszországgal nem mutatnak javulást, épp ellenkezőleg, a feszültség több szempontból is fokozódik – jelentette ki Josep Borrell az unió kül – és biztonságpolitikáért felelős főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői videókonferenciája előtt adott sajtónyilatkozatában.
Borrell elmondta, hogy a tanácskozás első részében a külügyminiszterek áttekintik az Oroszországgal való kapcsolatokat. Elsőként szóba jön a Csehország által kiutasított orosz diplomaták ügye. Prágában szombat este jelentették be, hogy 18 orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból,...
...A főképviselő kitért az ukrán helyzetre is: „nagyon veszélyesnek” minősítette az orosz csapatok felsorakozását az ukrán határon, és felszólította Oroszországot, hogy amilyen gyorsan csak lehet, vonja ki haderőit a régióból..."
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 475
25 366
113
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 162
12 210
113
Lenne szívuk így elb@szni az oroszok május 9-i katonai parádéját? :oops::cool: (mert addig ugyebár be nem fejezodne a hadmuvelet)

@zsolti : Ha a Donbas elesik, Krímet nem is kell megtámadni, elég kivárni, hogy Oo-ban borul a bili. Lényegében ugyan azt eljátszani, mint anno az oroszok, csak fordítva ...
tévedsz Csak Kijevben lenne a felvonulás
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 522
45 115
113
Lenne szívuk így elb@szni az oroszok május 9-i katonai parádéját? :oops::cool: (mert addig ugyebár be nem fejezodne a hadmuvelet)

@zsolti : Ha a Donbas elesik, Krímet nem is kell megtámadni, elég kivárni, hogy Oo-ban borul a bili. Lényegében ugyan azt eljátszani, mint anno az oroszok, csak fordítva ...
Nem vagyok én annyira biztos, hogy az átlag orosz választópolgár szeretne menni harcolni K Ukrajnába, pláne nem úgy hogy tudják ők is van rá esély hogy eszkalálódik a szituáció úgy, hogy elhúzódó vérzivatar lesz belőle, ha az ukikat megtolják a törökök/USA/lengyelek, bárki.

Tényleg nem tudom mi az ottani néplélek álláspontja mostanra túlnyomó részt.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 075
32 562
113

Nem tudom, szerintem esélyes, hogy Ukrajnával csak le akarják kötni a medvét, akár hosszú időre, és nemzetközi páriává is tenni, észak-koreai és iráni szinten, hiszen mindig lesz indok újabb, szigorúbb szankciókra, Ukrajnát ki sem köphetik, le sem nyelhetik az oroszok. Történelmi okokból magukénak érzik legalább a felét, az esetleges NATO-csatlakozását végképp nem tűrhetik el. Arra számítanak, hogy az orosz társadalom ezt megelégeli majd, és Putyin bukik, utána pedig kitör a demokrácia Oroszországban is, esetleg darabokra hullik az OF, ahogy a Brzezinski-doktrína kitűzte célként. Ezután pedig Kína bekerítése teljessé válhat.
Ha az oroszok betörnék a kaput Ukrajnában, akkor gerillaháborút szándékoznak folytatni az orosz hadsereg ellen, netán nyugati különleges erők, dróncsapások, légicsapások bevonásával, és persze totális gazdasági, kereskedelmi blokád lesz Oo. ellen ez esetben, tök mindegy, hogy elkészül-e az ÉÁ2, ha igen, akkor sem fog üzemelni. Ezért nem is hiszem, hogy az oroszok tényleg elindulnának.
Ráadásul Belaruszban is keződhet ismét a bohóckodás, ahogy jobb lesz az idő.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 007
66 387
113
Na ez komoly. Amerikai diplomata segédkezik egy hadat viselő baráti állam hátországában egy, az államtól független fegyveres erő létrehozásában?
Ha ez igaz, akkor a legkirívóbb történés az elmúlt időkből, példátlan precedens és beláthatatlanul veszélyes.
Legfobb szovetsegesuk es barati orszaguk nem? :)
Usa na, regi beidegzodes naluk.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 075
32 562
113
Nem vagyok én annyira biztos, hogy az átlag orosz választópolgár szeretne menni harcolni K Ukrajnába, pláne nem úgy hogy tudják ők is van rá esély hogy eszkalálódik a szituáció úgy, hogy elhúzódó vérzivatar lesz belőle, ha az ukikat megtolják a törökök/USA/lengyelek, bárki.

Tényleg nem tudom mi az ottani néplélek álláspontja mostanra túlnyomó részt.

Vagy hogy az ukrán néplélek álláspontja mi, tömegek akarnának-e tényleg akár meghalni a kék-sárga zászlóért, vagy csak élni akarnának orosz fennhatóság alatt is. Nyilván legalább 3 csoport van:
  • A kemény ukrán nacionalisták, banderiták. Ők készek meghalni is Ukrajnáért, bármit is jelentsen ez a fogalom.
  • A nyugatosok, akik csak a Nyugathoz csatlakozásra vágynak, a nacionalistákat nem feltétlen szeretik, de kényszerű szövetségesek, a közös ellenség Moszkva. Nem biztos, hogy harcolni szívesen mennének, inkább jönnének menekültnek nyugatra, ha nagy balhé van és a távolból biztatnák a nacionalistákat a partizánharcra.
  • Azok, akik nem feltétlenül oroszellenesek, csak kussolnak, mert nem akarják, hogy zaklassák, megverjék őket az utcán, mint "moszkalokat", simán elfogadnák ha holnaptól Oroszország lenne, ahol élnek.

A '14 előtti politikai térképe Ukrajnának mindenesetre elég nagy területi megosztottságot mutatott.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 885
81 633
113
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU and enzo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 007
66 387
113
https://rusvesna.su/news/1618819768
"Donyeck és Gorlovka masszív Ukrán tűz alatt
Április 19-én a kora reggeli órákban az ukrán fegyveres erők egységei csapást mértek Gorlovkára. A nagy kaliberű fegyverekből leadott lövések megrongáltak egy lakóházat és leállították a transzformátorok alállomásait...
"05:20-kor az ukrán fegyveres erők tömeges támadást indítottak Gorlovka ellen. A lövések Dzerzsinszk (Juzsnaja) irányából Gorlovka (Gagarin település) felé érkeztek 120 mm-es aknavetőkkel.
A lövések következtében Rtutnyij faluban (Gorlovka északi peremén) 8 transzformátorállomás állt le. A részletesebb információk tisztázása folyamatban van" - áll a képviselet közleményében.

Ezenkívül a VGTRK riportere, Andrej Rudenko szerint, aki Donbasszban tartózkodik, Donyeck külvárosában - Alekszandrovka faluban - is nagy erejű aknavető csapást mértek.
"Reggel óta Gorlovka (Gagarin területe) az Ukrán tűz alatt áll, 120 mm-es aknagránátok csapódnak be, a kilőtt aknák száma összesen 17 darab.
Szintén az ukrán fegyveres erők tüzelése alatt áll Alekszandrovka faluban, a kijevi hadsereg 120 mm-es aknavetőket vet be, a kilőtt aknák száma összesen 10 darab."
"Ez egy ilyen szar reggel a front menti falvakban élő békés civilek számára. Minden reggel az ébresztőórám helyett aknarobbanások vannak. Az élet nem más, mint puszta kínzás. És ez már hét éve így van" - írják Rudenko Telegram-csatornáján.

A katonai tudósító beszámolt az aknatámadást szenvedett Kurganka településről is.
"Az ukrán fegyveres erők által Gorlovka külterületén végrehajtott ágyúzás következtében találat érte Kurganka falut, ahol egy lakóház megrongálódott" - írta Rudenko, közzétéve a lövések helyszínéről készült felvételeket.

A DNR külügyminisztériumának sajtószolgálata összefoglalót készített az Ukránok lövéseiről, amelyeket az elmúlt 24 órában mindkét köztársaság területén végrehajtottak.
"Az LNR és a DNR képviselete szerint a JCCC-ben az ukrán fegyveres alakulatok az elmúlt 24 órában 10 alkalommal sértették meg a tűzszünetet, többek között tiltott nagy kaliberű fegyverek használatával.

Az LNR területén:
Katerinovka - Molodezsnoje: SPG-9 (5 lövés).


A DNR területén:

Donyeck irányába:
82 mm-es aknavetők - 1 alkalommal (1 akna),
RPG/SPG - 2 gránát.
AGS - 1 alkalommal (3 gránát),
cső alatti gránátvető - 1 gránát,
kézifegyverek - 3 alkalommal.

Mariupol irányába:
120 mm-es aknavetők - 1 alkalommal (15 gránát),
AGS - 1 alkalommal (20 gránát).

A következő körzetek/lakott területek voltak az Ukránok lövedékeinek zónájában: Veszeloje, Alekszandrovka, Novolaszpa, Szahanka, Leninszkoje.
Az ukrán hadsereg az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának provokatív felhívását és a tisztviselők agresszív retorikáját követve, az ukrán védelmi minisztérium nyilatkozata ellenére továbbra is megsérti a tűzszünet határozatlan idejű betartására vonatkozó kötelezettségeket - áll a DNR külügyminisztériumának közleményében."
Provokalnak folyamatosan. Amig tankokkal es gyalogsaggal nem indulnak meg addig ez van.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby