Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
" a Nép Szolgái parlamenti frakciójának tagjai felszólították az elnököt, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a NATO csapatainak ukrajnai bevetése érdekében"
Ezen halálra röhögtem magam ,mivel nem tudtam,hogy Zelenszkij a NATO főparancsnoka is![]()
Szó sincs 10000 amiról. Ennyi az összes résztvevő 26 orszàgból.
De, azonban nem bárhol. Vgay majd letáboroznak egy véletlenszerűen kiválasztott búzatáblákban? Azt írtam, hogy az igények leszűkítik azokat a lehetőségeket, amiket békeidőben igénybe lehet venni. Nem azt, hogy nem megoldható probléma.
Mindeközben Te meg idézel angolul... "anyanyelvként beszéljük mindkét nyelvet, mert egy nép vagyunk".Hát boki már feltételezi, hogy akkora nagy a magyar-orosz barátság, hogy anyanyelvként beszéljük mindkét nyelvet, mert egy nép vagyunk![]()
Közben meg délen határt tili-toli belengetése. A ukrik blokkolják Oo.-t itt meg átrajzolják a Balkánt?
Bárki is jön Muti után döntést kell hoznia , hogy merre tovább. Csak annyit tudok, hogy eddig a németek racionálisan döntöttek.
Mindeközben Te meg idézel angolul... "anyanyelvként beszéljük mindkét nyelvet, mert egy nép vagyunk".
Csak nem azt akarod mondani, hogy nem értesz angolul? És még fordítóba sem tudod bemásolni?
Amit meg bokinak mondtam - meg fogsz lepődni - komolyan gondoltam, tényleg tök jó volna, ha egy nép lennénk és lazán értenénk minkét nyelvet
Ha a fél magyar társadalom Nyugatos, és második anyanyelveként kezeli az angolt, akkor a "Keletes"-ek simán alapból beszélhetnének oroszul
Én dolgoztam olyan munkahelyen - Magyarországon! - ahol tilos volt magyarul beszélni, egymás között is angolul kellett beszélni, a magyar kollegákkal is, és nemcsak meeting-eken, hanem a hétköznapi csevejt is angolul kellett folytatni.
Nem, nem értek, kellene? Elvárás? Létminimum?Csak nem azt akarod mondani, hogy nem értesz angolul? És még fordítóba sem tudod bemásolni?
Nem akarok se ide, se oda segget nyalni. Nem tudod, hogy mi az az anyanyelv? Abból csak egy van. Vagy magyar, vagy angol/orosz. Az embernek is csak egy édesanyja van.Ha a fél magyar társadalom Nyugatos, és második anyanyelveként kezeli az angolt, akkor a "Keletes"-ek simán alapból beszélhetnének oroszul
Biztos van az a pénz. Kurvának is elszoktak menni, de azért mégse várjuk már el, hogy akkor mindenki mindenkit szopkodjon.Én dolgoztam olyan munkahelyen - Magyarországon! - ahol tilos volt magyarul beszélni, egymás között is angolul kellett beszélni, a magyar kollegákkal is, és nemcsak meeting-eken, hanem a hétköznapi csevejt is angolul kellett folytatni.
...
Az a munkahelyi kötelező angolozás meg ....khmmmm.kissé tulzás, szerintem.
Nem, nem értek, kellene? Elvárás? Létminimum?
Bemásoltam fordítóban, nem azt mondtam, hogy nem. Hanem azt írtam, hogy ugyan azt csinálod. Törni magyar?
Életem kb felét leéltem idegen nyelv ismerete nélkül, ezután is megélek valahogy.
Nem akarok se ide, se oda segget nyalni. Nem tudod, hogy mi az az anyanyelv? Abból csak egy van. Vagy magyar, vagy angol/orosz. Az embernek is csak egy édesanyja van.
Biztos van az a pénz. Kurvának is elszoktak menni, de azért mégse várjuk már el, hogy akkor mindenki mindenkit szopkodjon.
Én meg dolgoztam olyan munkahelyen, ahol magyarul kellett beszélni -Magyarországon!- és egymás között is magyarul kellett beszélni. Hűűűűűűű...
Szóval: ééés?
Ennek semmi köze a nyelvtudáshoz. Ez egy önigazolás, hogy én csak azért szolgálom ki a külföldi érdeket, hogy jó magyar legyek, nem? Miért nem elvárás, hogy ha ide jön valaki, akkor bizonyos szinten ő alkalmazkodjon? (Nyilván megvan az életnek az a tere, ahol kell akár németül, akár angolul, akár oroszul, vagy ázsiai nyelveken beszélni, -nem ez a gondom- de ez viszonylag szűk réteg és terület ez.) Ez a nemzeti érdek, nem a feltétel nélküli csontignyalás, meg szolgalelkű alkalmazkodás. Mit csinál, ha nem angolul csevegtek? Kirug mindenkit, vagy mi? Meg milyen munkahely már az ilyen?Magyarországon minimum két - lehetőleg ellentétes - nagyhatalom anyanyelvét kell beszélned ahhoz, hogy ez a napraforgó ország egyáltalán a térképen maradhasson, ekkora területtel, valós hadsereg nélkül. Mert nem Orbán tartja meg a térképen Magyarországot a nemzetieskedéssel, hanem mi, akik különféle idegen nyelveken egyensúlyozunk a nagy- és közép-hatalmak között, hogy életben maradhassunk!
jóMeg milyen munkahely már az ilyen?
Basszus, mindenki csevegni jár a munkahelyére? Ezen lesz lelkinyomorék a nagybetús KÜLFÖLDI, ha nem érti? Tessék alap szinten megtanulni az adott nyelvet ha ide jön.a külföldi kollégák ne érezzék magukat kirekesztve
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..