Itt a bizonyÃték: élet lehet a Jupiter holdján - ORIGO
Friss hÃrek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hÃrekkel szolgál olvasói számára.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mikrometeorit találat érte a Nemzetközi Űrállomás Canadarmját.
![]()
![]()
Mikrometeor találat érte a Nemzetközi Űrállomás robotkarját
A lehető legnagyobb óvintézkedések megtétele ellenére is előfordul, hogy az ISS apró tárgyakkal ütközik. Az egyik ilyen találkozásból származó sérülést nemrég vették észre a május 12-én, a Canadarm2 rutin ellenőrzése során.rocket-science.blog.hu
Ezen én is gondolkodtam...
Na de nincsen több kamera potenciálisan mint két éve! (Legfeljebb jobb felbontásúak.)
Nekem olybá tűnik, határozottan több a giga-hullócsillag. Mi lehet a valódi oka?![]()
Már hogyne lenne.
De mire próbálsz itt burkoltan célozni? Ez nem az UFO topik.
A válasz a sok kamera + a meteor shower. Ciklikus, előfordul...
Na ez egyre érdekesebb kezd lenni! Jól éreztem én, hogy itt valami nem stimmel. Majd még a végén kiderül, hogy a megszaporodott vulkáni aktivitás, ami az utóbbi időben tapasztalható, az nem természetes folyamat eredménye! Földönkívüliek hajigálnak ránk valamit?De Ő a VALÓÓÓDI okokat keresi mindig!![]()
Hááááááááát...
![]()
Állami milliárdokért megy az űrverseny Jeff Bezos és Elon Musk között
Jeff Bezos annyira felháborodott, hogy a SpaceX nyerte a NASA pályázatát a következő holdra szállás járművének fejlesztésére, hogy addig lobbizott Washingtonban, míg nem akartak neki is adni 10 milliárd dollárt az űrhajós fejlesztésére. Ehhez viszont Bernie Sandersnek is van néhány szava.444.hu
A zűrlifttel mi a helyzet? Musk megálmodhatná már! Igazán költségennyhítő idea lenne a részéről.Az egész onnan kezdődik, hogy valahogy a Földről LEO-ra kell jutni. Amíg annak nem csökken a költsége, a többi viszonylagos.
Szóval ez a videó bár érdekes, de eléggé rossz irányból közelíti meg a problémát...
Pontosan ez a problémám nekem is. Ezzel némileg lehet csökkenteni a költséget, ha már felvitték ezt és nem lesz méregdrága. De, ha drága, akkor pénzben sehol nem lesz olcsóbb, csak egyszerűbb lehet technikailag. Már, ha megbízható lenne ez és létezne.Az egész onnan kezdődik, hogy valahogy a Földről LEO-ra kell jutni. Amíg annak nem csökken a költsége, a többi viszonylagos.
Szóval ez a videó bár érdekes, de eléggé rossz irányból közelíti meg a problémát...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..