[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

winter

Active Member
2011. november 19.
104
188
43
Európai szemmel érdekes dolgokat japán és dél-koreai cégekről is hallottam.
Ami a CEU-n van az inkább matematikus képzés, ha jól tudom.
Igen, azoknak a hozzáállása sem teljesen egészséges az elmondások alapján.
Egy volt csoporttársam iratkozott be valamilyen adatelemzői képzésre, ahol programozni kell, nem Khi-próbákat számolgatni, vagy hogy is volt már valószínűségszámításból:D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 096
32 654
113
Az utólsó bekezdésedre reagálnék, de az utcanevek inkább az ellenzéki "állítsuk meg pekinget" kampány (vagy a folyamatos bidézés, trumptámogatás inverze), pont annyira belpol mint a kormánypárti megfelelője, és külpolitikailag pont annyira veszélyes.

Kissé veszélyesebb, mert Kína nem felejt. És kár arra bazírozni, hogy Kínában majd színes forradalom lesz, és akkor még meg is dicsérik érte Karigeriéket, az esélye elhanyagolható.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 096
32 654
113
mesélt hajmeresztő dolgokat az alig agymosott és megfigyelt dolgozókról, akik közül a kínaiknak propagandakönyveket osztottak és kérték számon a bennük olvasottakat.

Mondjuk ennek a pandantja már megvan nyugaton is, csak ott mostanában "miért vagy rendszerszintű rasszista, és hogyan legyél kevésbé fehér" képzéseket tartanak. Aki meg nem megfelelő közösségi médiás bejegyzést lájkolt vagy osztott meg, az megnézheti magát.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 288
84 369
113
Az más, ő egy NŐ akit ugye nem lehet sértegetni, csak ő pocskondiázhatja a politikai ellenfelet nagy nyilvánosság előtt, útszéli stílusban is, és kaphat ezért ünneplést a saját oldalán, mint heroina, lásd Nagy Blanka, mondjuk az ő esetében még lehetett vitatni, hogy mennyire közszereplő, egy képviselő esetében aligha.
Blanka indult képviselőnek, tehát közszereplő. Mondjuk szarrá verték ...
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 528
8 843
113
nagyrészt kínai építőanyagból kínai munkások közreműködésével fogják létrehozni
Igen.
Igaz.
Az is igaz, hogy a Budapest-Peking légvonalban mért távolsága 7339 km plusz egy kicsi, de bizti van egy rövidebb út is.
A cementes, téglás konténerek már útnak is indultak a kínai darusokkal és villanyszerelőkkel együtt.
A festőket és burkolókat még csak most toborozzák, lehetőleg az Ujgorok közül.
Egy, hogy közelebbről kelljen őket furikázni, kettő, hogy boldoggá tenyék a Bp-i libernyákokat.
 
W

Wilson

Guest
Ahha, szóval véded a védhetetlent. Ne haragudj, de belpolitikai csőlátásban és külpolitikai vakságban szenvedsz. Ez most egy olyan "hisztikriszti" és "harácsonyilidércnyomás" amire az Országnak nincs szüksége. Esetleg a "Nemzeti összetartozás" napján nem belpolitikai ingyencirkuszt kelle jáccani. Amúgy tisztelt Wilson, mit szólsz majd ahhoz, ha a magyar hadserek következő fejlesztéseit éppen nem a CEUn képzett "fityfaszszakos" hallgatók fogják tervenzni, hanem a Fundan egyetemen végzettek? Esetleg a zUsa nem "szok volt" Eustól beleszólni a Mo. belügyeibe? Nem is értem, hogy miért állsz egy vállalhatatlan személyek által elkövetett médiahack mellé....
Tévedésben vagy én nem védem a védhetetlent én azt mondom,hogy a Kínai kormánynak ahhoz semmi köze,hogy Magyarország területén egy magyar önkormányzat a hatályos törvényeknek megfelelően milyen utcanév táblákat rak ki,és pont.Az én álláspontom nem szól sem többről sem kevesebbről,és teljesen független attól.hogy ki és miért rakta ki ezeket az utcanév táblákat(amúgy nem rokonszenvezek az "akcióban" részvevő egyik szereplővel sem).

A Fundan egyetemen már most megmondom neked elenyésző számú magyar hallgató lesz mivel nem fogják tudni kifizetni a csillagászati összegű tandíjat,úgy hogy arra elenyészően kicsi az esély,hogy a Fundanon végzett magyar halgatók érdemi részt képviseljenek a magyar hadsereg fejlesztéseiben.Az az egyetem az én álláspontom szerint a tervezett formájában nem a magyar állampolgárok érdekeit hanem Kína érdekeit képviseli,amire szerintem az égadta világon semmi szükségünk nincs.

Az is tény,hogy az EU és az USA is szót emelt illetve kritikával illetett bizonyos magyar belpolitikai vonatkozású történeseket azt sem helyeseltem,de ez teljesen független attól a ténytől,hogy a kínai kormánynak semmi köze ehhez a dologhoz.Ahhoz pedig a kínai kormányzat jobb ha hozzászokik,hogy itt az EU-n belül a különböző országokban létezik egy olyan a számukra teljesen értelmezhetetlen dolog illetve fogalom,hogy ellenzék,és bizony ez azt jelenti,hogy az éppen regnáló kormányon kívül,vannak még olyan politikai erők amelyek kinyilvánítják a véleményüket illetve akaratukat
(és amelyek nem egyszer teljesen ellentétesek az adott országban regnáló hatalom véleményével, vagy éppen a kínai kormány álláspontjával) amelyre a hatályos törvények lehetőséget biztosítanak a számukra,ha ezt nem tudják elfogadni,ezzel együtt élni akkor felőlem nyugodtan visszamehetnek a Kínai Nagy Fal mögé, vagy oda ahol hozzájuk hasonló rendszerek uralkodnak.
 
W

Wilson

Guest
Igen.
Igaz.
Az is igaz, hogy a Budapest-Peking légvonalban mért távolsága 7339 km plusz egy kicsi, de bizti van egy rövidebb út is.
A cementes, téglás konténerek már útnak is indultak a kínai darusokkal és villanyszerelőkkel együtt.
A festőket és burkolókat még csak most toborozzák, lehetőleg az Ujgorok közül.
Egy, hogy közelebbről kelljen őket furikázni, kettő, hogy boldoggá tenyék a Bp-i libernyákokat.
Pedig jelenleg ez a helyzet fent van a neten a kormány erről szóló tanulmánya,amúgy ,az új kínai selyemutat illetve az egy út egy övezet kezdeményezést a kínai politika részben ezért hozta létre,konkrétabban a felesleges kínai építőanyag és munkaerő kapacitás "felszívása" érdekében.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 288
84 369
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 288
84 369
113
"... a második világháborút követően megpróbált a betörő kommunisták elől megszökni, de az Egyesült Államok mint háborús bűnöst kiadta Magyarországnak. 1948-ban végül 10 év fegyházra, vagyonelkobzásra, állásvesztésre, és politikai jogainak felfüggesztésére ítélték az akkor már 68 éves politikust. 1949-ben félbeszakíthatta büntetését, azonban utána nem tért vissza a börtönbe, így nyomozás is indult ellene. Ezzel azonban Benárd Ágost kalandos élete korántsem ért véget, hiszen Balatonkenesén rejtőzött el visszaemlékezései és naplója alapján, ahol egészen a Kádár-korszak derekáig élt illegalitásban 20 éven át. Benárd Ágost, aki az Osztrák-Magyar Monarchiában született, de túlélte a Tanácsköztársaságot, a Horthy-érát és Rákosi rémuralmát is, 88 évesen halt meg 1968-ban."

 
  • Szomorú
  • Dühítő
Reactions: enzo and Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 946
113
Tévedésben vagy én nem védem a védhetetlent én azt mondom,hogy a Kínai kormánynak ahhoz semmi köze,hogy Magyarország területén egy magyar önkormányzat a hatályos törvényeknek megfelelően milyen utcanév táblákat rak ki,és pont.Az én álláspontom nem szól sem többről sem kevesebbről,és teljesen független attól.hogy ki és miért rakta ki ezeket az utcanév táblákat(amúgy nem rokonszenvezek az "akcióban" részvevő egyik szereplővel sem).

A Fundan egyetemen már most megmondom neked elenyésző számú magyar hallgató lesz mivel nem fogják tudni kifizetni a csillagászati összegű tandíjat,úgy hogy arra elenyészően kicsi az esély,hogy a Fundanon végzett magyar halgatók érdemi részt képviseljenek a magyar hadsereg fejlesztéseiben.Az az egyetem az én álláspontom szerint a tervezett formájában nem a magyar állampolgárok érdekeit hanem Kína érdekeit képviseli,amire szerintem az égadta világon semmi szükségünk nincs.

Az is tény,hogy az EU és az USA is szót emelt illetve kritikával illetett bizonyos magyar belpolitikai vonatkozású történeseket azt sem helyeseltem,de ez teljesen független attól a ténytől,hogy a kínai kormánynak semmi köze ehhez a dologhoz.Ahhoz pedig a kínai kormányzat jobb ha hozzászokik,hogy itt az EU-n belül a különböző országokban létezik egy olyan a számukra teljesen értelmezhetetlen dolog illetve fogalom,hogy ellenzék,és bizony ez azt jelenti,hogy az éppen regnáló kormányon kívül,vannak még olyan politikai erők amelyek kinyilvánítják a véleményüket illetve akaratukat
(és amelyek nem egyszer teljesen ellentétesek az adott országban regnáló hatalom véleményével, vagy éppen a kínai kormány álláspontjával) amelyre a hatályos törvények lehetőséget biztosítanak a számukra,ha ezt nem tudják elfogadni,ezzel együtt élni akkor felőlem nyugodtan visszamehetnek a Kínai Nagy Fal mögé, vagy oda ahol hozzájuk hasonló rendszerek uralkodnak.
Most akkor a kedvedért és a kíváncsiságom kedvéért benyújtok egy javaslatot, hogy legyen a Fraknó utca mert rosszul írták, Franko utca. Szerinted mi történne? Vagy Lee tábornok tér.
 
W

Wilson

Guest
Most akkor a kedvedért és a kíváncsiságom kedvéért benyújtok egy javaslatot, hogy legyen a Fraknó utca mert rosszul írták, Franko utca. Szerinted mi történne? Vagy Lee tábornok tér.
Felőlem nyugodtan ha ezeket az utcanév táblákat a hatályos törvények megengedik,hogy kitegyék,és ha elfogadják a javaslatodat és kiteszik ezeket az utcanév táblákat és emiatt az amerikai és a spanyol kormány tiltakozni kezd akkor megígérem neked,hogy a fórumon ugyanúgy elfogom ítélni ezen országok reakcióit.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 946
113
Felőlem nyugodtan ha ezeket az utcanév táblákat a hatályos törvények megengedik,hogy kitegyék,és ha elfogadják a javaslatodat és kiteszik ezeket az utcanév táblákat és emiatt az amerikai és a spanyol kormány tiltakozni kezd akkor megígérem neked,hogy a fórumon ugyanúgy elfogom ítélni ezen országok reakcióit.
De ezek a senkiháziék szándékosan botrányolnak, vagyis Mo. külpolitikai pozícióit veszélyeztetik. De a belpolt is. Mindegy. Ha ezzel egyet értessz...
hát tedd. De az észérveid nem átütőek, az érzeieket meg hagyjuk ki a vitából.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 104
10 340
113
Hivatalosan kihelyezett utcanévtáblák?
Jó tudom, nektek a törvények csak széljegyzetek, de azért a közgyűlés had szavazza már meg elsőnek a módosítást és csak utána legyen kihelyezve.
Olyan ez, mintha én kimennék és az Oktogont visszanevezném Mussolini térnek, mert a főpolgi is meg a szottyadt bányaréme is kb annyi joggal tette ezt meg...

Amerikai barátunk Jóbarát meg ki is ment a tütikézők közé...
A Kodály kőrönd volt a Mussolíni tér, az Oktogon a Hitler tér volt.

Csak a történelmi hűség kedvéért... :)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Na akkor tisztázzuk Baranyi Krisztina a hatályos érvényben lévő törvények szerint teljesen törvényesen változtatta meg ezeknek az utcáknak a neveit és helyeztette ki a táblákat ugyanis ezt a vészhelyzet miatt megteheti az igaz,hogy erre még a fővárosi közgyűlésnek rá kell bólintania,de teljes tévedésben vagy abban a tekintetben,hogy ez egy illegális dolog lenne,ez egy teljesen törvényes dolog,a kormány állatl életbe léptetett vészhelyzet erre lehetőséget ad.
Ez tévedés, mert csak a járvánnyal összefüggő kérdésekben dönthetnek szabadon. Az utcák átnevezése nem tartozik ide.