[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Senki nem akar ez igaz. De ha a kedves beutazót itt regisztrálják akkor mehet nyugodtan akárhova mindíg ide fogják vissza toloncolni! Na és ez a nem mindegy!!!
EU be akart vezetni egy másmilyen rendszert-mi,jobban mondva OV vétózta meg.Merthogy az meg kiveszi a határellenörzést a nemzeti keretekböl.Namost,ha van sapkája,akkor az a baj,ha nincs akkor meg az a baj.....Bocs,de ha nem engedjük,hogy egy közös EU szerv redisztráljon a határon,akkor azt se várhatjuk,hogy helyettünk ügyintézzenek.Baszni is meg szűznek is lenni,hát az trágyadomb kavaró élmény lehet-és ráadásul elég hazug dolog is.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Fordyítok magyarra. Szép lassan ráteszik V heréjére a satut és elkezdik szorítani. Végre. Hacsak be nem baz megint olyan nemzetközi krízis, hogy félre lehet tenni a dolgot.

Aztán szerinted végig tudják tolni hogy elveszik a vétó jogot a külpolitikai kérdésekben? Akkor az Eu aláírta a halálos ítéletét!
A francia önérzet már most berzenkedik!
Semmi sem lesz ebből! Legfeljebb, ha már Franciaország nem lesz EU-tag! (Ez meg nem a holnap lesz...)
 
W

Wilson

Guest
Mondjuk a pápa értékrendje és a magyar katolikus egyház értékrendje merőben különböző. Már ami a például a menekült vagy a melegekkel kapcsolatos kérdéskört illeti. Szerintem nem csak a Vatikánon belül, hanem az egyes országok egyházi vezetőinek álláspontjával is van baja a pápának.
Csupán csak annyi történt,hogy a Pápa szerint,hogy bizonyos a nyájtól eltévelyedt bárányoknál más módszereket kell alkalmaznia,mert az eddigi módszerek nem vezettek eredményre:).
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Nos kvóta ügyben is ismételni kell, sajnos vannak lassabb fölfogásúak.
A kötelező kvóta azt jelenti, hogy a ránk szabott mennyiséget úgy kell segélyezni, hogy ne is akarjanak innét elmenni. Lakhatás segélyezés stb. Akinek egy csöpp esze van, hamar belátja hogy kb ebban a pillanatban polgárháborús helyzet alakulna ki Mo. bizonyos részein.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 810
113
:D :D :D Mit sajátított ki? o_O
Ne legyünk már nevetségesek.
..
Talán Orbán Viktor tiltotta meg a balliberálisoknak, hogy legalább egyetlenegy trianoni megemlékezést is megszervezhessenek az elmúlt 31 évben? o_O
Orbán Viktor vette rá őket, hogy 2004. december 5. előtt a határontúli nemzettestvéreink ellen kampányoljanak? o_O
Meg arra is, hogy szót emeljenek a magyarságért úgy általában bármikor? Tiltakozzanak a magyarverések ellen, bebörtönzött székelyek miatt?
Arra is ő kényszerítette őket, hogy a határon túliak ellen folytassanak hangulatkeltést (DK), vagy, hogy magyar pártok helyett román/szlovák pártokra való szavazásra buzdítsanak (Momentum)? o_O
Tényleg elhiszed ezt az ökörséget?
..
Megint elmúlt úgy június 4., úgy hogy egyik ballibsi formáció sem adott elő egy tisztességes megemlékezést! Sebaj, jövőre lehet javítani. De pl. pár hét és Szt. László napja lesz, nyugodtan megszervezhetnek egy nagy demonstrációt, utcai felvonulással, versekkel, magyar zenével a nagy királyunk tiszteletére. Annak idején a MIÉP rendszeresen tartott június 27-én ilyet. Hát nekik sincsen megtiltva! Rajta, csinálják meg!
Így van az!
Tán mi találtuk ki a mondást is, hogy:
Kevés vagy mint libernyák tüntetésen a nemzeti lobogó?!:D:D:D
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Amúgy senki nem akaer letelepedni Mo-on,kinek van más lehetősége is.Migráncsok nem hozzánk akarnak jönni,csak erre (is) vezet az út oda,hova menni akarnak,
Ja, hogyne, azért jött az utcába eddig egy angol, és most veszi egy másik a házat. Van az utcában Angliából hazaköltöző családunk is. És még csak nem is frekventált régió. Vannak hollandok, belga, meg ki tudja milyen nációk. Ennyit arról, hogy "senki".
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Ja, hogyne, azért jött az utcába eddig egy angol, és most veszi egy másik a házat. Van az utcában Angliából hazaköltöző családunk is. És még csak nem is frekventált régió. Vannak hollandok, belga, meg ki tudja milyen nációk. Ennyit arról, hogy "senki".
Igen,a senki szó tulzás-ugyanakkor a nagyságrendet azért érzékelteti.
90es években különben nagyságrenddel több ilyen volt.Főleg német és holland nyugdijasok vették a házakat,mint a cukrot.Most már ez nem jellemző-de még van ilyen.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Igen,a senki szó tulzás-ugyanakkor a nagyságrendet azért érzékelteti.
90es években különben nagyságrenddel több ilyen volt.Főleg német és holland nyugdijasok vették a házakat,mint a cukrot.Most már ez nem jellemző-de még van ilyen.
Az angliából nem nyugdíjasok; aki most veszi, az 40-es éveiben jár, több gyerekkel (jó, az nem biztos, hogy egész évben itt lesz, majd meglátjuk), a másik az olyan max. 30-as, amelyik család meg hazajött se idősek, három gyerek óvodás a nagyobbja.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Jászsági valóság:

Azért durva, hogy mire a csávó hazaér a rendőrségről (ahol is közlik vele 2-en vannak semmit nem tudnak tenni), a család a rokonokkal már várja és kérdőre vonja, hogy mit keresett a rendőrségen. Majd közlik hogy nekik Jászberénytől Szolnokig minden rendőr a barátjuk. Szóval mégis ki adta le a drótot? Most vagy valaki folyamatosan figyeli közülök a rendőrséget és jelentik ki járkál be oda, vagy maguk a rendőrök szóltak neki. Elég nyugtalanító...
Simán figyelik az örsöt.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113
Egytészt,minden agitpropi ellenére mi többet fogadtunk be,mint amennyi a kvótába ránk esne.

Mármint kötvényest? Azoknak sem kellett más, csak a belépőjegy az unióba. Hány lakik itt szerinted? Azok közül hány él segélyen?

Másrészt aki nem akar itt maradni,az akkor sem marad itt-egyszerűen elmennek,ozt jónapot.Most is ez van,csak eltakarja a propi ködfüggöny.

Nyugi, megtalálják erre Brüsszelben a megoldást, uniós minimál migránssegély, amit csak helyben lehet felvenni. A cél az elosztás, elvben a terhek elosztása, valójában a rasszkeveredés előmozdítása az elmaradott keleti tagállamokban is. Túl fehérek vagyunk (a cigányokat ilyenkor beszámítják fehérnek), a túlzott fehérség meg, mint tudjuk, veszélyes tünet, mert fasizmust okoz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
"Persze, szánalmas az egész. Nincs egyetlen pontja a kárálásuknak, amellyel ne lenne szembeállítható egy korábbi mondatuk, cselekedetük. Például azt írja a „főpolgármester” internetes naplójában: ők nem a kínai emberek ellen tüntettek, „hanem Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen”.
Tényleg? És olyankor mi a helyzet Magyarország szuverenitásával, amikor az IMF, a Világbank és az Európai Unió felé kell eladósítani Magyarországot? Ráadásul úgy, hogy abból a hitelből nem épült meg a világ egyik vezető felsőoktatási intézménye, legfeljebb völgynélküli völgyhidak, hegy nélküli alagutak és 30 centiméteres kilátók. Vagy olyankor mi van a szuverenitásunkkal, amikor a magyarországi ellenzék naponta küldi a feljelentéseket Brüsszelbe? Amikor megszavazzák a Sargentini-jelentést, amely a hazánknak (vissza)járó pénzek megvonásához, szavazati jogának elvételéhez vezethet? Vagy amikor az önállóságunk maradékának fölszámolásáért, a brüsszeli ügyészéghez csatlakozásért, az Európai Egyesült Államokba való beolvasztásunkért harcolnak? Szuverenitás, mi?"

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
  • Tetszik
Reactions: OhioNurse

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113
Aki a magyar médiát követi, azt hiheti most, hogy a pápa becsicskult Orbánnak, és hajlandó összeorbánozni magát mégis a látogatásakor, ahelyett, hogy ignore-ra tenné. Ezt terjesztette el a "független sajtó" és erre ugrott a kormányoldali megmondóember-csapat is, a pápát ismét sértegetve.
Pedig valójában diplomáciai következményei lettek volna, ha a pápa tényleg nem hajlandó találkozni Áderrel és/vagy Orbánnal, ugyanis nem csak egyházfői, hanem vatikáni államfői minőségben is látogatna Magyarországra. Egyébként még pl. kiemelt védelem sem járna neki, pontosabban a magyar fél nem köteles azt biztosítani (saját testőrsége is csak a magyar hatóságok engedélyével vigyázhatna rá, hiszen egy idegen állam fegyvereseinek számítanak, de ők sem tehetnének meg mindent, még ha engedélyt is kapnak, elvileg csak biztonsági őrök... persze ahogy a zsidók is fegyverrel hadonászó, közúton járműveket megállító és igazoltató gárdát hoznak Nyírtassra, a pápa is bepróbálkozhatna ilyesmivel, de a Vatikántól ez nem szokás).
Másfelől a pápa tömeggyilkos diktátorokkal is simán találkozik, emberiesség elleni bűnökkel vádoltakkal is...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
EU be akart vezetni egy másmilyen rendszert-mi,jobban mondva OV vétózta meg.Merthogy az meg kiveszi a határellenörzést a nemzeti keretekböl.Namost,ha van sapkája,akkor az a baj,ha nincs akkor meg az a baj.....Bocs,de ha nem engedjük,hogy egy közös EU szerv redisztráljon a határon,akkor azt se várhatjuk,hogy helyettünk ügyintézzenek.Baszni is meg szűznek is lenni,hát az trágyadomb kavaró élmény lehet-és ráadásul elég hazug dolog is.
Bocsi, de lennél egy picit konkrétabb? Mert ez így kissé pongyola megfogalmazás, hogy másik rendszert. Egyébként meg a határellenőrzés tagállamoktól történő elvétele szerintem sem egy túlzottan jó ötlet. Az Európai Egyesült Államok még nem létezik. Én nem látok összefüggést aközött, hogy ha a tagállami határvédelem regisztrál, vagy egy EU által felállított. Az adatszolgáltatás lenne a lényeg és az ilyen szempontból mellékes, hogy ki szolgáltatja. Az ellenőrző mechanizmusokat kell EU szinten szabályozni. Viszont az szerintem totál visszás, hogy ha egy nemzetközi szervezet állapítja meg, hogy ki jöhet és ki nem a tagállam rendészeti szervei helyett. Persze ezt is lehet, csak ehhez szerintem már egy teljesen más, föderatív EU szükségeltetik, ami tudtommal meg még nincsen.