A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nemcsak, hogy fel kellene oldani, de az egyik sikeres műveletről kellene egy jó háborús filmet forgatni. Már egy sor Nato ország forgatott filmet a saját alakulataik afganisztáni bevetéséről, csak nálunk van ez a nagy titkolódzás. Egy jó film egyrészt bemutatná, hogy a magyar katonák éles bevetések során is helytálltak ami a MH megítélésére is jó hatással lenne ráadásul a toborzást is segítené a fiatalok körében.
Pontosan.
Szerintem kb mindenki mas csinalt mar afganisztani mozit, en itt-ott lattam legalabb elozetest amerikai, kanadai, ausztral, brit, ir, finn, norveg, nemet, francia doksikbol, de mintha valamelyik cseh oldalon is lattam volna ilyesmit reklamozva.

Hát, ha a magyar filmipar, főleg utóbbi évek termékeire gondolok, akkor az nem biztos, hogy valós toborzó erővel bírna... sőt. Ezt a szegmenst kellene kiadni akár a kínaiaknak. Azok fossák a történelmi és katonai témájú filmeket és a leggagyibb sem rosszabb, mint az újabb időkbeli legjobb magyar. (persze csak vicc)
Nálunk van, a mélyenszántó gonolatos film, a koltaiféle hangalámondásos kesergő-szakértős, a jancsóféle prolipoénos, a sastamásos gagyi utánzat, meg az újrafeldolgozása valami háború előttinek (na jó, abban jöhetne pl.: Kelet felé :) )
Vagy egyáltalán ki játsza a főszerepet? Szamóca majd modorosan szavaljon, vagy majd stólbuci a mákföldeken című jelenet? Majd valami fríeszefés?

Igényem lenne rá, de gusztusom nem.
Hat, a mainland kinaiak nagyon gyenge filmeket csinalnak, pontosan a kommunista kontraszelekcio miatt. Az a par, ami Nyugatra eljut, az a kremje es azok is borzasztoak.
A kivalo kinai mozik mind hongkongiak (pl Wong Kar Wai, Andy Lau, ) avagy tajvaniak (Ang Lee.) Sot, nekem a koreaiak is tetszenek.
Mindezekkel szerintem regebben siman felvettek a magyar muveszfilmek a versenyt. Amugy Jancso jopar eve halott, de a 'prolipoenos' filmjei mogott is eros, idoszeru filozofiai kerdesek voltak mindig. :)

Errol egy itteni, hires filmes szakon oktato prof ismerosom jut eszembe, o mondta egyszer a magyar filmekrol, hogy a filozofiai sikon iszonyu erosek, azzal kevesen tudnak versenyezni, Amerikabol meg szinte senki, mert az amerikai rendezok azt egyszeruen nem is ertik ill ismerik.
A legnagyobbak (Scorsese stb) a pszichologiai szintet ertik, azt hozni is tudjak, de a filozofiai, legmelyebb szintre csak nagyon ritkan jut el egy-ketto. Nopersze a mi transzgeneracios traumainkkal ez nem tul meglepo... :cool:

Hat, a mainland kinaiak nagyon gyenge filmeket csinalnak, pontosan a kommunista kontraszelekcio miatt. Az a par, ami Nyugatra eljut, az a kremje es azok is borzasztoak.
A kivalo kinai mozik mind hongkongiak (pl Wong Kar Wai, Andy Lau, ) avagy tajvaniak (Ang Lee.) Sot, nekem a koreaiak is tetszenek.
Mindezekkel szerintem regebben siman felvettek a magyar muveszfilmek a versenyt. Amugy Jancso jopar eve halott, de a 'prolipoenos' filmjei mogott is eros, idoszeru filozofiai kerdesek voltak mindig. :)

Errol egy itteni, hires filmes szakon oktato prof ismerosom jut eszembe, o mondta egyszer a magyar filmekrol, hogy a filozofiai sikon iszonyu erosek, azzal kevesen tudnak versenyezni, Amerikabol meg szinte senki, mert az amerikai rendezok azt egyszeruen nem is ertik ill ismerik.
A legnagyobbak (Scorsese stb) a pszichologiai szintet ertik, azt hozni is tudjak, de a filozofiai, legmelyebb szintre csak nagyon ritkan jut el egy-ketto. Nopersze a mi transzgeneracios traumainkkal ez nem tul meglepo... :cool:
Ja, csak ált. szórakozni akar az ember, nem feltétlen mélyfilozofálni.
Az ázsiai filmek nagyon vegyesek valóban. De alapvetően úgy gondolom, hogy inkább más kultúrának szól és más a "célja".

Na de csapó, vissza a haderőfejlesztéshez. :)

Nemcsak, hogy fel kellene oldani, de az egyik sikeres műveletről kellene egy jó háborús filmet forgatni. Már egy sor Nato ország forgatott filmet a saját alakulataik afganisztáni bevetéséről, csak nálunk van ez a nagy titkolódzás. Egy jó film egyrészt bemutatná, hogy a magyar katonák éles bevetések során is helytálltak ami a MH megítélésére is jó hatással lenne ráadásul a toborzást is segítené a fiatalok körében.
Az a probléma, hogy sok kellemetlen kérdést hozna elő egy ilyen film... pl hogy minek mentünk oda, volt-e értelme odamenni, megérte-e az áldozatokat, megfelelő volt-e a felszerelés stb. stb.

Győrben gyártott Bronco

De nem gyártanak Győrben Broncot!

Nincs veteránszervezetünk?

Mondjuk őt is meg lehet érteni. Olyan arcok néznek rád itthon is, ugyan olyan agresszióval a szemükben, mint kint.

Toborzó videó?

Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Lóránd Technikum és Kollégium - Honvédelem ágazat - Honvéd kadét szakma

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Táncra perdültek a kaposvári katonalányok

Szégyen, gyalázat.

Az a probléma, hogy sok kellemetlen kérdést hozna elő egy ilyen film... pl hogy minek mentünk oda, volt-e értelme odamenni, megérte-e az áldozatokat, megfelelő volt-e a felszerelés stb. stb.

Más országok esetében ez nem merül fel?

Más országok esetében ez nem merül fel?
De felmerül. Csak más országokban jobb a hadsereg megítélése. (Egy nemzetközi felmérés szerint 2018-ban Európában Bulgárián kívül minden ország lakója jobban bízott a saját hadseregében, mint mi.) És másoknál pl. nem kötelező szólam minden év március 15-én, hogy a "magyar katonákat ne vigyék külföldre", csak hogy sikerüljön valamilyen párhuzamot találni 1848-hoz stb.

Közbeszerzési értesítőből

Tájékoztatás szerződés odaítéléséről

AM hajók kötelezően előírt hatósági bevizsgálása, bemérése (2021-2024)

Eljárás: Hirdetmény nélküli tárgyalásos, mert kizárólag egy meghatározott gazdasági szereplő képes teljesíteni

Keretösszeg: 10.000.000 Ft (bruttó) / év

A megrendelő a keretösszeg 50%-ának kitöltésére vállal kötelezettséget.

Nyertes neve: Meglepetés Vagyonvédelmi és Szolgáltató Bt.