Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Így igaz!Na.
Legalább lejavították.
Szart nem engedtek ki a kezükből.
Szakmai önérzet is van azért a világon.![]()
Hát nem tudom megoldja-e a problémákat, de legalább megpróbálják ...Megnyílt a második tatabányai toborzópont...
A megyeszékhelyen megnyílt második toborzóponttól azt várják, hogy jelentősen növekszik a tatai alakulathoz jelentkező szerződéses katonák száma...
Adatokat cserélni a földi egységek és a helikopter között?Ez az uccsó, mit tud???
Nem tudok róla, hogy a BW-nél lenne erről nyilvános pályázat, mindenesetre lecserélik a láncos terepjáróikat. 2024től kell jönni az új gépeknek, 2027ig búcsúzik a Bv206, amit eddig használtak.
Hogy miért érdekes ez??? Mert ha csere van, akkor Győrben gyártott Bronconak is lehet piaca exportra....
Nah, de jelenleg nem erről szól a mese. Az FFG (a Wiesentes beszállítónk) kreált egy HiMoLaP prototípust.
![]()
Érdekességek vannak benne, lásd az alsó cikk, egyet azért kiemelek.
Ez egy speciálisan konfigurált hibrid rendszer, amely a jármű első tagjában lévő sebességváltóval ellátott dízelmotort, a hátsó tagban pedig elektromos meghajtást tartalmaz. Ez utóbbit azonban elsősorban segédhajtásként használják nehéz terepen, bár a gyártó szerint önálló vezetést is lehetővé tesz az ún. néma üzemmód.
![]()
FFG przekazuje wszędołaz HiMoLaP Bundeswehrze
8 czerwca firma Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) przekazała Federalnemu Biuru ds. Wyposażenia, Technologii Informacyjnych i Wsparcia Siłzbiam.pl
Végtelenül diplomatikus megfogalmazása a vótmá B+, miért nem figyelsz mondatnak.Tegnap hosszú percekig kerestem, hogy melyik topikban lenne a legjobb helye ennek a hírnek... mire kitaláltam hogy az Egyéb járművek topikban, addigra Tacticool fórumtárs már belinkelte oda.![]()
Az biztos, hogy tudták volna használni a gépeket, de az akarat hiányzott, érdekes módon a lengyeleknél még mindíg repülnek, ahogy a SU 22-esek is.https://24.hu/fn/gazdasag/2021/06/16/gripen-mig-karbantartas-vadaszgep/
24 ponthu minőségi szakiromány , de hogy még a source ként megjelölt blikk cikket se tudta értelmezni a cikk írója ... Tejóég
Az RM palettáján lenne helye egy magyar gyártású Bronco-nak az biztos. De mint azóta már tudjuk, nem a Bronco gyártása merült fel a Rábánál.Nem tudok róla, hogy a BW-nél lenne erről nyilvános pályázat, mindenesetre lecserélik a láncos terepjáróikat. 2024től kell jönni az új gépeknek, 2027ig búcsúzik a Bv206, amit eddig használtak.
Hogy miért érdekes ez??? Mert ha csere van, akkor Győrben gyártott Bronconak is lehet piaca exportra....
Nah, de jelenleg nem erről szól a mese. Az FFG (a Wiesentes beszállítónk) kreált egy HiMoLaP prototípust.
![]()
Érdekességek vannak benne, lásd az alsó cikk, egyet azért kiemelek.
Ez egy speciálisan konfigurált hibrid rendszer, amely a jármű első tagjában lévő sebességváltóval ellátott dízelmotort, a hátsó tagban pedig elektromos meghajtást tartalmaz. Ez utóbbit azonban elsősorban segédhajtásként használják nehéz terepen, bár a gyártó szerint önálló vezetést is lehetővé tesz az ún. néma üzemmód.
![]()
FFG przekazuje wszędołaz HiMoLaP Bundeswehrze
8 czerwca firma Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) przekazała Federalnemu Biuru ds. Wyposażenia, Technologii Informacyjnych i Wsparcia Siłzbiam.pl
Bocsesz!Tegnap hosszú percekig kerestem, hogy melyik topikban lenne a legjobb helye ennek a hírnek... mire kitaláltam hogy az Egyéb járművek topikban, addigra Tacticool fórumtárs már belinkelte oda.![]()
Lassan esedékes lenne, még mielőtt felülről szervezik meg és eleve kiherélve.Nincs veteránszervezetünk?
![]()
Az afganisztáni harctéren átélt borzalmak miatt alakulhatott ki elmebetegség egy magyar katonánál, aki kést szorított egy járókelő nyakához
Bár Magyarország évente 1000-1800 katonát küld külföldi missziókba, itthon nincsenek veteránintézmények. Ha alkalmatlanság miatt leszerelik őket, kikerülnek a Magyar Honvédség látóköréből.telex.hu
A PTSD-vel kapcsolatban akartam írni a szakdogámat, de rájöttem, hogy olyan szkepticizmus illetve elzárkózás (lásd pár héttel ezelőtt ebben a topicban), meg beteges titkolózás, meg minden akadályozó tényező lenne, hogy érdemben kitöltsék akárcsak a kérdőívet, nem, hogy konkrét eseteket lehessen feldolgozni, hogy végül totál mást jelöltem meg. Pedig kimondottan érdekel a téma.Lassan esedékes lenne, még mielőtt felülről szervezik meg és eleve kiherélve.
A Telex FB kommentszekciója kellemes csalódás volt, de egy-két informálatlan idióta csak előadta megint, hogy nem láttak harcot Afganisztánban....
Káros ez a titkolózás, igenis fel kellene oldani az afganisztáni tevékenység nagyját a titkosítás alól (még akkor is ha 95%-ban ez csak egy alakulatot érintene). Az amerikaiak 1-2 év elteltével már mesélhetnek, itthon meg semmi aztán csodálkozunk, hogy láthatatlan a katona a társadalom számára.
PTSD azert lehet sokfele, peldaul idekint mostanaban jottek ra, hogy brutalis valasok utan rengeteg a PTSD mindket felnel, elotte csak a gyerekeknel figyeltek ilyesmire.A PTSD-vel kapcsolatban akartam írni a szakdogámat, de rájöttem, hogy olyan szkepticizmus illetve elzárkózás (lásd pár héttel ezelőtt ebben a topicban), meg beteges titkolózás, meg minden akadályozó tényező lenne, hogy érdemben kitöltsék akárcsak a kérdőívet, nem, hogy konkrét eseteket lehessen feldolgozni, hogy végül totál mást jelöltem meg. Pedig kimondottan érdekel a téma.
Nemcsak, hogy fel kellene oldani, de az egyik sikeres műveletről kellene egy jó háborús filmet forgatni. Már egy sor Nato ország forgatott filmet a saját alakulataik afganisztáni bevetéséről, csak nálunk van ez a nagy titkolódzás. Egy jó film egyrészt bemutatná, hogy a magyar katonák éles bevetések során is helytálltak ami a MH megítélésére is jó hatással lenne ráadásul a toborzást is segítené a fiatalok körében.Lassan esedékes lenne, még mielőtt felülről szervezik meg és eleve kiherélve.
A Telex FB kommentszekciója kellemes csalódás volt, de egy-két informálatlan idióta csak előadta megint, hogy nem láttak harcot Afganisztánban....
Káros ez a titkolózás, igenis fel kellene oldani az afganisztáni tevékenység nagyját a titkosítás alól (még akkor is ha 95%-ban ez csak egy alakulatot érintene). Az amerikaiak 1-2 év elteltével már mesélhetnek, itthon meg semmi aztán csodálkozunk, hogy láthatatlan a katona a társadalom számára.
Hát, ha a magyar filmipar, főleg utóbbi évek termékeire gondolok, akkor az nem biztos, hogy valós toborzó erővel bírna... sőt. Ezt a szegmenst kellene kiadni akár a kínaiaknak. Azok fossák a történelmi és katonai témájú filmeket és a leggagyibb sem rosszabb, mint az újabb időkbeli legjobb magyar. (persze csak vicc)Nemcsak, hogy fel kellene oldani, de az egyik sikeres műveletről kellene egy jó háborús filmet forgatni. Már egy sor Nato ország forgatott filmet a saját alakulataik afganisztáni bevetéséről, csak nálunk van ez a nagy titkolódzás. Egy jó film egyrészt bemutatná, hogy a magyar katonák éles bevetések során is helytálltak ami a MH megítélésére is jó hatással lenne ráadásul a toborzást is segítené a fiatalok körében.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..