[BIZTPOL] Magyarország

Mert eddig Magyarósi Csabától Karácsonyig az volt a téma, hogy fát kell ültetni. Mikor átvették a kormányrudat, akkor meg valahogy nem, hogy a belvárosban nem kezdenek eszeveszett fásításba, de még kitalálják azt is, hogy fa jó, ha nem csinálunk semmit és behülyítjük a népet, az még jobb. Ez nem ellentmondás?
Meg van a helye a gyepesítésnek, annak különböző megoldásainak, szintjeit. Még BP-n is. Csak azért elég necces, hogy kiválasszák, hogy hol. Vagy épp ugyan úgy, legalább a járda mellett, vagy egyes területeken ugyan úgy le kellene nyírni kicsire, mint régen. Eredményt, hogy mérik? Volt felmérő kutatás, egyedszámlálás? Van folyamatos monitoringozás, hogy különböző időszakokban milyen változások történnek? Kvázi eredményességet, hogy mérik?
Meg birka és szürkemarhalegeltetés? Persze, nem lenne még az se ördögtől való (máskor is volt pl.:Hármashatár-hegyen. De látni kell annak is a korlátait és a ráfordított erőforrásokat. Pláne egy állítólag kiürült kasszából.

Végülis milyen szép lenne a belvárosban szép kis kaszálók a parkolók helyett, nem lehetne hivatkozni arra, hogy a közművek végett nem lehet megoldani. (Bár érdekes, hogy pl.fák helyett cserjék vagy kúszónövények telepítésével nem nagyon foglalkoztak.)

Van ahova fát tudsz/kell ültetni, van ahol hagyni lehet megnőni a gyepet.

A NER végzett bármilyen hatástanulmányt pl. a stadionépítősdi/kisvasútépítés kapcsán? Vanbármiylen komoylanvehető visszacsatolás ezek eredményességéről?

Mi a helyzet a kínai vasúttal, meg Fudannal?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

vs

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

„Az ünneplő tömeg láttán, nekem spéci, görcsbe rándult a gyomrom – írta egy kolleganőm, amikor kedden, a portugálok elleni meccs előtt a felhevült szurkolók tüntetésszerű drukkolását látta. Mi tagadás, a sok fekete ruhás, artikulátlanul üvöltő ember látványa nem mindenkit dobott fel: sokakat emlékeztetett már csak a sajátos karlendítésük is fájdalmas időkre."

„Az ünneplő tömeg láttán, nekem spéci, görcsbe rándult a gyomrom – írta egy kolleganőm, amikor kedden, a portugálok elleni meccs előtt a felhevült szurkolók tüntetésszerű drukkolását látta. Mi tagadás, a sok fekete ruhás, artikulátlanul üvöltő ember látványa nem mindenkit dobott fel: sokakat emlékeztetett már csak a sajátos karlendítésük is fájdalmas időkre."
Azért tényleg durva, hogy egy vonulásból is sikerült politikát csinálni.

Nagyon féltem ettől a meccstől. De rendben volt, sőt! Sajnos, a politika úgy hozta, hogy a jobb együtthatóval bíró csapat játszik 3x otthon, de ha itthon zártuk volna az ebt, bármi lehetett volna. A németek nagyon felpörögtek, de pont így szép elkapni őket. Bárcsak!

Az a durva, hogy ennek a faszinak 1930 körül született kolleginái vannak, hogy emlékeznek még a karlendítéses felvonulásra.
Kőnyuggerként is dolgoznak, hiába na, sírig tart a komcsi aknamunka.
Ezen én is elgondolkodtam. :) Milyen komcsimaradvány lehet a Népfaszánál! :) Szerintem, egyik-másik még csókot is kaphatott Lenintől, de Rákositól bizti. :D