Sport

Az angol szövetség kitiltja azokat a szurkolókat, akik rákezdenek a "Ten German bombers in the air" c. klasszikusra...
Anglia válogatottja kedden Németországot fogadja a Wembleyben. A nyolcaddöntő mérkőzés előtt már beindult a fenyegetés, miszerint a "tiszteletlen" nótát éneklőket ki fogják tiltani a stadionokból. A II. világháborús nóta a mai napig közkedvelt az angol szurkolók körében, a legutóbbi meccseiken is több alkalommal rákezdtek. A dalban tíz lelőtt német bombázóról számolnak vissza egyesével, melynek a legvége így szól:
"Már nincs német bombázó az égen, a Brit Királyi Légierő lelőtte őket"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Miért kell màr a szurkolàst is "kiherélni" és sterillé tenni ,miért kell kiölni belöle a szenvedélyt az emberi érzelmeket? Ezzel a futball lényegét veszik el......

Mert ki akarnak üresíteni, hogy a helyére a saját ideológiai tartalmukat tölthessék.
Az én véleményem eltér ettől, szerintem csupàn csak arról szól a dolog, hogy ugyanúgy ahogy a tàrsadalom többi területén is itt is ki akarjàk "lugozni" az emberi érzelmeket az "erőszakot", hogy a szurkolókból csendesen a helyükön ülő békésen "kérődző" fogyasztók legyenek.....

Ó, nekik van. Nézd meg hány vonalon futtatják az őrüetet, amivel el akarnak jutni eddig az állapotig.
A sport általi "törzsi" együtt légzést, dobbanást, eufóriát, transzcendens közösségi tömegélményt akarják lefokozni, egy showbiznisznéző tapsikolós, röhögcsélős attitüdjére, ráadásul a nemi identitástudatot, nemzeti büszkeséget alázó módon, primitív, de a "köznép" nyelvén érthető szlogenekkel, jelképekkel, csasztuskákkal körítve, felerősítve. Az erkölcsöt, nemi eltévelyedéseket relativizálva, a rasszizmust felosztva jóra(barna) és rosszra(fehér), szavakat, fogalmakat átértelmezve vívják a lelkekért a háborút a sport frontján is.

Miért kell màr a szurkolàst is "kiherélni" és sterillé tenni ,miért kell kiölni belöle a szenvedélyt az emberi érzelmeket? Ezzel a futball lényegét veszik el......
Pont ezt akarják. Semmibe se legyen lelkesedés ami férias, hagyományos. Csak a káosz, csak a felfordulást eredményező irányzat, ének, viselet támogatható.

Mert ki akarnak üresíteni, hogy a helyére a saját ideológiai tartalmukat tölthessék.

Azért ettől kicsit többről van szó,nem véletlenül pörgettek bele a világ urai ebbe a mocsokba,ugyanis itt az idők vége,és be vannak rottyantva,hogy felébredsz,és tiplit veszel,kin fognak hatalmat gyakorolni a kis értők,akik beragadtak az időbe?

Jó volt, szépen kirakták a frankokat. :)
Én sajnáltam őket. Először is utálom a svájciakat, akik közül sok alig volt a pályán látható. A franciák végig sokkal jobbak voltak, csak ugye 3:1nél lehozták a csapat eszét, Mbappénak meg SEMMI, DE SEMMI nem jött be az egész EBn, így a meccsen se, pedig végig qurva jól nyomta, viszont eredménytelenül. Marhára sajnáltam. Tét meccsen klubszinten MINDEN be fog neki jönni, de most vége volt. Én vele rúgattam volna az elsőt, nem az utolsót, VAGY nem rúgattam volna vele egyet sem. Didi megtette, meg is szopta.

Benzema első gólja viszont talán az egyik legszebb gól volt az EBn.

Összességében, ha kiesnek a gestapósok is ma, akkor figyeljétek meg, mindenki cikizni fogja a válogatottat, hogy: "Halálcsoport!? Meg az apátok farka!" Amúgy, amikor a svájciak kimentek a hosszabbításra, látható volt az arcukon, hogy ŐK FOGNAK TOVÁBBMENNI.

De azért egy mosoly ott volt az arcomon, hogy a franciák pont Bukarestben estek ki ... :D