[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Remélem ráülnek a hosszú hengeres lószerszámra, kína lehúzhatja őket is a klotyón az ópiumháborúért, sima bosszúként.
De miért tenné?

Én azt látom okosabbak ők annál, épp vazallusokat és szövetségeseket gyűjtenek hogy megdöntsék a Pax Americanat...

Ezzel is jobban járnak, hogy behúznak egy ilyen fontos céget, a know-how-al együtt, mint ha csak simán tönkretették, ellehetetlenítették volna őket.

Nem hülyék a csájnízok...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 489
24 144
113
De miért tenné?

Én azt látom okosabbak ők annál, épp vazallusokat és szövetségeseket gyűjtenek hogy megdöntsék a Pax Americanat...

Ezzel is jobban járnak, hogy behúznak egy ilyen fontos céget, a know-how-al együtt, mint ha csak simán tönkretették, ellehetetlenítették volna őket.

Nem hülyék a csájnízok...
Nem is a cégekre meg azok tudására gondoltam, azt vigyék-vegyék, magára az angol felsőbbrendűségi tudat letörésére értettem azt amit írtam.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 040
54 145
113
A jogállamisági mechanizmus nem haszálható ezt már elmondta az arisztokrata picsa. A decemberi hiszti arról szólt.

Most találtak alternativ megoldást és megpróbálják a buzijogokhoz kötni, a a covid-helyreállítási tervet. Ha pszichésen beteg férfiak női ruhában népszerűsíthetik a fartúrást 18 év alatt, akkor hozzájutunk a pénzünkhöz, ha nem, akkor kreálnak indokot és kiéheztetik az országot.



Vova biccentett egyet a Kremlben, elkezdték Magyarra is lefordítani a Pak-Fa, T14/T15, Kinzsal, Iszkander, Mszta, stb használati útmutatókat..... :rolleyes::oops:
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 058
32 545
113

Antifasiszták megtámadták egy osztrák internetes hírportál irodáját miután a hírportál bemert számolni arról hogy a halálra erőszakolt 13 éves kislány gyilkosai afgánok és a nevüket is közzétették.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 040
54 145
113

Antifasiszták megtámadták egy osztrák internetes hírportál irodáját miután a hírportál bemert számolni arról hogy a halálra erőszakolt 13 éves kislány gyilkosai afgánok és a nevüket is közzétették.



Hja, a demokrácia elol nem lehet elbújni! :D
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 978
91 868
113

Antifasiszták megtámadták egy osztrák internetes hírportál irodáját miután a hírportál bemert számolni arról hogy a halálra erőszakolt 13 éves kislány gyilkosai afgánok és a nevüket is közzétették.
Kezd nagyon nagy lenni a pofájuk! Csak a xar ideológia, semmi gátlás nincs bennük. Felfogták hogy ilyenkor mit védenek??
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nagyon jól tudják, hogy mit védenek. Nem a hazájukat, annak nyílt ellenségei.
Feministák, ezek ilyenek mindenhol.

Itt a cirkuszuktól a video. Azt nem akarom kiírni hogy én mit gondolok róluk. Kb. mint a kékinges aki szembeszállt velük. Megfogta az egyik, vissza is lökte a többi közé.

Nekem a szőr is feláll a hátamon tőlük mint verekedni készülő macskáknak. :oops:

 
  • Dühítő
Reactions: svajcibeka and enzo

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 706
14 763
113
alas hirdetést kapcsolt az EU jövőjével kapc

Értsd a pénzt nyugati cégeknek kell visszaosztani mint a régi szép strabagos időkben.

Ezt tudjuk jól hogy kamuindok. A homokos törvény után jöttek új feltételekkel.
  • Az IMF jelenlegi francia vezetőjét korrupciós ügy miatt elítélték, ez sem volt gond, hogy kinevezzék.
  • Jurova, aki a jogállamiság őre, előzetes letartóztatásban ült korrupciós ügyek miatt Csehországban.
  • A buzijogok ügyében vizsgálatot vezető máltai képviselőt buzibosszúpornó miatt korabban elítélték.
  • Az európai korrupcióellenes ügyészség vezetője ellen Romániában hatalommal való visszaélés, a titkosszolgálatok törvénytelen irányítása, kreált bizonyítékok felhasználása miatt folyik eljárás.
  • V. D. Leyen mikor kiment Unio veuetőjének, előtte elhagyta a vedelmi miniszteri laptopjának merevlemezét, igy nem tudta a lemondása után leadni.
Kell még vmit mondanom Ildikó??

e amiben van garancia?


Fiúk, az van, hogy a brüsszeliek elkezdtek NER-es módszereket alkalmazni a NER-el szemben.
Orbán és a többi NER-sevik is átk*r és kib*k mindenkit, akit érdekében áll/hatalmavanátk*rni/kib*ni.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 766
17 862
113
Amerre az elmúlt 5 évben jártam nyugaton, szép nagy gazdag városokban, egyikben sem élnék a családommal! Nagyon őszintén mondom!
Így van. Amit látsz autót, az mind lízinges. Hitelből mennek nyaralni, hitelből az LCD TV, aztán teszkógazsdaságos májkrém.

Ez a gusztustalan vereték az arabok meg a törökök sportja. Az előbb voltam boltban - Netto, pár méterre van, az utcán ezek az autók állnak:
  • M8-as BMW
  • Ferrari Spider
  • 2 G63 AMG
  • cigis előtt a rólszrójsz SUV
  • a Netto-val átlósan van egy shisha-bar, tuningolt M6-os BMW
  • 3 Tesla, abból az egyik Model X
  • a szomszéd QRS8-asa (mert hátha nem lehet venni majd benzines autót)
  • a szerb cigis 190-es mercije
  • az olasz fordász 500-as Fiat-a
  • meg most céges A6-os, mert későn értem haza.

Ebből az utolsó 4 kifizetett, a többi lízing. A lakások minősége fos. A tető szigetelése vicc. Háború után épült szarok, akkori villamos vezetékekkel. Az átlag német - amelyik nem örököl lakást valami nagyobb városban, vagy párok esetén nem mérnök/orvos/tanár/bankár, az mind csöves. Minimális megtakarítással és folyamatos cidriben, nehogy beteg legyen vagy valami balestet ne okozzon, vagy olyan jómadár liberális legyen a munkahelyen, hogy nehogy valami történjen.

A korosztályom már nagyon csúnyán rábaszik. Most beleugranak 6-800000€-s lakáshitelekbe 30 évre. 2 éve még én is gondolkodtam rajta, de aztán utána számoltam:
  • havi 1800€ törlesztő
  • havi 400€ közös költség
  • havi 350€ kötelező életbiztosítás a hitel miatt
  • havi 70€ ingatlanadó
  • havi 100€ villanyszámla
  • havi 120€ lakásbiztosítás
  • havi 100€ internet/telefon
  • plusz 30 év múlva egy összegben be kell fizetni a maradék hitelt, ami havi bontásban nagyjából 1200€ félretételét jelentené.

Ez laza 4100€ lenne havonta. Az áltag német bér 4400 és 5000€ bruttóban, ami úgy 2400-3100€ családi állapottól függően, vagyis ehhez kellene egy második fizetés, amit szintén lehet 3000€-vel számolni, ha mindketten mérnökök vagytok. Így a lakást letudva a második fizetésből még van 1900€. Ebből kellene kajálni, lakást berendezni, karbantartani, bejárni a munkahelyre, esetleg családot alapítani, vagy csak simán félre tenni. Mondjuk úgy, hogy sokat nem tennél félre.

Aztán ki garantálja, hogy a környéked 30 év után nem lesz gettó? Aztán mi a garancia area, hogy az aktív éveidben a nulla megtakarítás - de végül van egy lakásod - mellé még lesz-e nyugdíj? Most nagyon verik a nyálukat a nyuggerek, mert az utolsó 5 éves fizetés átlagának 70%-a plusz céges befizetés a nyugdíj, ami miatt valaki lazán nettó 4000€-t kap. Csak ugye ez meddig maradhat így??

Aztán olvasod, hogy:

"...Jaszin "menedékkérelmét" már a hetvenes évek végén (!) elutasították, ám ennek ellenére "tartózkodási engedéllyel" továbbra is Németországban maradhatott (ennyit arról, hogy az ún. "menekültváltság" a 2010-es években erősödött fel). Ahogy sok más jövevényen, Jaszinon is látszott, mennyire be akar illeszkedni a német társadalomba. Ennek szellemében vállalt tagságot egy libanoni klánban és követett el súlyos bűncselekményeket 30 (!) alkalommal.

Az "új honfoglaló" persze továbbra is "időzített bomba" volt (nem szó szerint), így továbbra is a bűnözés berkein belül folytatta életét. Nem meglepő tehát, hogy az életvitel végül gyilkolásba torkollott, és nem is akárkit tett el láb alól. 2002. április 23-án öt német kommandós próbálta elfogni berlini otthonában, mert egy "Jungle Club" nevű rudowi (Berlin egyik városrésze) diszkó előtt késharcba keveredett. Jaszin A. a "maga módján" védekezett, és azonnal tüzet nyitott az érkező kommandósokra. A 37 éves Roland Krüger kommandós tisztet fejen találta, aki pár nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe, anélkül, hogy valaha magához tért volna. Feleségét és tíz hónapos kislányát hagyta hátra.

A rendőrgyilkosság után a libanoni férfit 2004-ben "életfogytiglanra" ítélték, ami esetünkben mindössze 15 évet jelent. Miután büntetését letöltötte, jogi csaták sorozata után ki is toloncolták (az országot végül 2019 szeptemberében hagyta el), ám egy év libanoni tartózkodás után elképesztő módon ismét visszaengedték Németországba. Miért és hogyan?

Jaszin már a gyilkosság előtt is kétgyermekes "családapa" volt, ám a börtönévek alatt a "találkozási szobában" további négy gyereket csinált a feleségének. S mivel a börtönben fogant gyerekek még kiskorúak (ilyen esetekben a hatóságok mérlegelhetik az illető helyzetét), a kitoloncolás után rekordidő alatt feloldották a rendőrgyilkos belépési tilalmát, a berlini hivatal pedig honosította az arabot.

A gyilkos azóta vígan él családjával Németországban, ám nem kizárólag az érdemtelen szabadság az, amit megízlelhetett. Havonta 1200 eurót kapnak "gyermekellátás" címszóval, további 2000 eurót "szociális ellátás" gyanánt, továbbá egy jó nagy ingyen lakást az egész családnak, ahol az áramért sem kell fizetni. Ezek minden túlzás nélkül jobb körülmények, mint ahogy a magyarok jelentős része tengeti a napjait. S, hogy Jaszin mit tett ezért? Beilleszkedés helyett meggyilkolt egy 37 éves kommandóst, akinek ráadásul családja is volt.

Ezzel szemben a meggyilkolt özvegye és közös gyermekük nem kaphat többet bruttó 2000 euró özvegyi nyugdíjnál, amelyből persze még le kell vonni a különböző adókat..."

Már vágom vissza én is a centit...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Így van. Amit látsz autót, az mind lízinges. Hitelből mennek nyaralni, hitelből az LCD TV, aztán teszkógazsdaságos májkrém.

Ez a gusztustalan vereték az arabok meg a törökök sportja. Az előbb voltam boltban - Netto, pár méterre van, az utcán ezek az autók állnak:
  • M8-as BMW
  • Ferrari Spider
  • 2 G63 AMG
  • cigis előtt a rólszrójsz SUV
  • a Netto-val átlósan van egy shisha-bar, tuningolt M6-os BMW
  • 3 Tesla, abból az egyik Model X
  • a szomszéd QRS8-asa (mert hátha nem lehet venni majd benzines autót)
  • a szerb cigis 190-es mercije
  • az olasz fordász 500-as Fiat-a
  • meg most céges A6-os, mert későn értem haza.

Ebből az utolsó 4 kifizetett, a többi lízing. A lakások minősége fos. A tető szigetelése vicc. Háború után épült szarok, akkori villamos vezetékekkel. Az átlag német - amelyik nem örököl lakást valami nagyobb városban, vagy párok esetén nem mérnök/orvos/tanár/bankár, az mind csöves. Minimális megtakarítással és folyamatos cidriben, nehogy beteg legyen vagy valami balestet ne okozzon, vagy olyan jómadár liberális legyen a munkahelyen, hogy nehogy valami történjen.

A korosztályom már nagyon csúnyán rábaszik. Most beleugranak 6-800000€-s lakáshitelekbe 30 évre. 2 éve még én is gondolkodtam rajta, de aztán utána számoltam:
  • havi 1800€ törlesztő
  • havi 400€ közös költség
  • havi 350€ kötelező életbiztosítás a hitel miatt
  • havi 70€ ingatlanadó
  • havi 100€ villanyszámla
  • havi 120€ lakásbiztosítás
  • havi 100€ internet/telefon
  • plusz 30 év múlva egy összegben be kell fizetni a maradék hitelt, ami havi bontásban nagyjából 1200€ félretételét jelentené.

Ez laza 4100€ lenne havonta. Az áltag német bér 4400 és 5000€ bruttóban, ami úgy 2400-3100€ családi állapottól függően, vagyis ehhez kellene egy második fizetés, amit szintén lehet 3000€-vel számolni, ha mindketten mérnökök vagytok. Így a lakást letudva a második fizetésből még van 1900€. Ebből kellene kajálni, lakást berendezni, karbantartani, bejárni a munkahelyre, esetleg családot alapítani, vagy csak simán félre tenni. Mondjuk úgy, hogy sokat nem tennél félre.

Aztán ki garantálja, hogy a környéked 30 év után nem lesz gettó? Aztán mi a garancia area, hogy az aktív éveidben a nulla megtakarítás - de végül van egy lakásod - mellé még lesz-e nyugdíj? Most nagyon verik a nyálukat a nyuggerek, mert az utolsó 5 éves fizetés átlagának 70%-a plusz céges befizetés a nyugdíj, ami miatt valaki lazán nettó 4000€-t kap. Csak ugye ez meddig maradhat így??

Aztán olvasod, hogy:

"...Jaszin "menedékkérelmét" már a hetvenes évek végén (!) elutasították, ám ennek ellenére "tartózkodási engedéllyel" továbbra is Németországban maradhatott (ennyit arról, hogy az ún. "menekültváltság" a 2010-es években erősödött fel). Ahogy sok más jövevényen, Jaszinon is látszott, mennyire be akar illeszkedni a német társadalomba. Ennek szellemében vállalt tagságot egy libanoni klánban és követett el súlyos bűncselekményeket 30 (!) alkalommal.

Az "új honfoglaló" persze továbbra is "időzített bomba" volt (nem szó szerint), így továbbra is a bűnözés berkein belül folytatta életét. Nem meglepő tehát, hogy az életvitel végül gyilkolásba torkollott, és nem is akárkit tett el láb alól. 2002. április 23-án öt német kommandós próbálta elfogni berlini otthonában, mert egy "Jungle Club" nevű rudowi (Berlin egyik városrésze) diszkó előtt késharcba keveredett. Jaszin A. a "maga módján" védekezett, és azonnal tüzet nyitott az érkező kommandósokra. A 37 éves Roland Krüger kommandós tisztet fejen találta, aki pár nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe, anélkül, hogy valaha magához tért volna. Feleségét és tíz hónapos kislányát hagyta hátra.

A rendőrgyilkosság után a libanoni férfit 2004-ben "életfogytiglanra" ítélték, ami esetünkben mindössze 15 évet jelent. Miután büntetését letöltötte, jogi csaták sorozata után ki is toloncolták (az országot végül 2019 szeptemberében hagyta el), ám egy év libanoni tartózkodás után elképesztő módon ismét visszaengedték Németországba. Miért és hogyan?

Jaszin már a gyilkosság előtt is kétgyermekes "családapa" volt, ám a börtönévek alatt a "találkozási szobában" további négy gyereket csinált a feleségének. S mivel a börtönben fogant gyerekek még kiskorúak (ilyen esetekben a hatóságok mérlegelhetik az illető helyzetét), a kitoloncolás után rekordidő alatt feloldották a rendőrgyilkos belépési tilalmát, a berlini hivatal pedig honosította az arabot.

A gyilkos azóta vígan él családjával Németországban, ám nem kizárólag az érdemtelen szabadság az, amit megízlelhetett. Havonta 1200 eurót kapnak "gyermekellátás" címszóval, további 2000 eurót "szociális ellátás" gyanánt, továbbá egy jó nagy ingyen lakást az egész családnak, ahol az áramért sem kell fizetni. Ezek minden túlzás nélkül jobb körülmények, mint ahogy a magyarok jelentős része tengeti a napjait. S, hogy Jaszin mit tett ezért? Beilleszkedés helyett meggyilkolt egy 37 éves kommandóst, akinek ráadásul családja is volt.

Ezzel szemben a meggyilkolt özvegye és közös gyermekük nem kaphat többet bruttó 2000 euró özvegyi nyugdíjnál, amelyből persze még le kell vonni a különböző adókat..."

Már vágom vissza én is a centit...
Ozzy, én ennyire át sem látom, de amerre jártam az utóbbi időben a németeknél, teljesség igénye nélkül Berlin/München, s nem a gettó részeken, hát nem voltam elájulva... Finoman szólva sem. A Párizs még nagyobb fertő kívülről nézve. A tököm se menne oda... Pláne ha folyamatokat is nézem, honnan hova jutottak, s mi várható. Nem kívánok én nekik rosszat, tényleg nem, senkinek, de kurvára nem szeretném ha őket követnénk ebben.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Hát a nyugati politikusok ezt művészi szinten űzik volt kb 100 évük rá.. A hazaiak meg kezdők ezért buknak le vele mindig...
Egyszerű ez, ők csuklóztathatnak minket, nem mi őket. Ha mi lennénk erőfölényben, a függési viszonyok fordítva lennének mint most vannak, agyon tudnánk szopatni mi is őket kamu indokok nélkül, az az igazság, szerintem ezek még lopni sem tudnak jobban, csak hát ők tudnak minket ellehetetleníteni, nem mi őket.