[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

Azért van itt egy nagy kérdés: mit tudnak csinálni a Törökök amit azUSA nem tudott volna?

Muzulmánok.
De emellett a törököknek elég, ha bizonyos kérdésekben az van, amit ők akarnak, cserébe elnézik egy-két hülyeségüket a táliboknak vagy akárkinek, akivel szövetségre kelnek.Az USA úgy ahogy van meg akarta mondani, hogy "ez lesz és pont", csak ez nem ment át az afgánoknál :)

Az afganisztáni Bagram légibázison elhagyott amerikai katonai felszerelés. Jövőbeli tálib zsákmány.

E6Q2y8sVUAE4OZn

Plusz még több "festői kép" a Bagramban elhagyott amerikai felszerelések lerakatáról

E6Q202mVkAIqQII

E6Q22wbVUAQL9c3

E5yOHAUWUAELxWN

E5yOG2RWEAQvb6y

E5yOGvZX0Aw9Wo2

E5yOH15WUAE4e7h

E5yOHxMWYAA8cYk

Érdemes megjegyezni, hogy amikor az afgán hadsereg megkezdte a Bagram légibázis elfoglalását, felfedezték, hogy az amerikaiak távozásuk előtt áram, néhány elektromos vezeték, valamint internet- és videómegfigyelési kábelek nélkül hagyták a bázist.
A problémák ellenére az afgán hadsereg 5000 katonát állomásoztatott a bázison, hogy megvédje azt a tálibok betörésétől.

Közben az afganisztáni amerikai csapat parancsnoka elhagyta az országot és az Egyesült Államokba utazott. Küldetés teljesítve!

Az afganisztáni Bagram légibázison elhagyott amerikai katonai felszerelés. Jövőbeli tálib zsákmány.

E6Q2y8sVUAE4OZn

Plusz még több "festői kép" a Bagramban elhagyott amerikai felszerelések lerakatáról

E6Q202mVkAIqQII

E6Q22wbVUAQL9c3

E5yOHAUWUAELxWN

E5yOG2RWEAQvb6y

E5yOGvZX0Aw9Wo2

E5yOH15WUAE4e7h

E5yOHxMWYAA8cYk

Érdemes megjegyezni, hogy amikor az afgán hadsereg megkezdte a Bagram légibázis elfoglalását, felfedezték, hogy az amerikaiak távozásuk előtt áram, néhány elektromos vezeték, valamint internet- és videómegfigyelési kábelek nélkül hagyták a bázist.
A problémák ellenére az afgán hadsereg 5000 katonát állomásoztatott a bázison, hogy megvédje azt a tálibok betörésétől.

Közben az afganisztáni amerikai csapat parancsnoka elhagyta az országot és az Egyesült Államokba utazott. Küldetés teljesítve!
Bagram Air Base-"Aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska!"

A pakisztáni légierő támogatni fogja a tálibokat. Remélhetőleg, csak pletyka. Ha nem, kérjenek segítséget Indiától. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Loken
A pakisztáni légierő támogatni fogja a tálibokat. Remélhetőleg, csak pletyka. Ha nem, kérjenek segítséget Indiától. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A talibán az nem terrorcsoport? Izgatottan várom az USA mikor vágja SDN listára a PAF-ot. :)
tenor.gif

• Tetszik
Reactions: jani22 and Loken

E6Q2y8sVUAE4OZn

E6Q202mVkAIqQII

E6Q22wbVUAQL9c3

E5yOHAUWUAELxWN

E5yOG2RWEAQvb6y

E5yOGvZX0Aw9Wo2

E5yOH15WUAE4e7h

E5yOHxMWYAA8cYk

USA zaszlo a rengeteg szemetben, ikonikus kep.
Ez rengeteg szemet, tele meg hasznalhato vagy ujrafeldolgozhato dolgokkal. Mit szol ehhez Greta Thunberg?
Ugy erzem hiaba sok penz hazaszallitani a jarmuveket, meg lestrapaltak ahogy dudi irta, nekem akkor is kicsit ugy tunik hogy hanyatt homlok csapot papot otthagyva leleptek a GI-ok. Szerintem nem volt ido kimenteni a technikat. Plane kikoto hijan.

Kína "üdvözlendő barát" az afganisztáni újjáépítésben forrás: tálib szóvivő
Afganisztáni ritkaföldfémek: ritkaföldfémek és ásványi anyagok, például lítium Afganisztán gazdagításához
Kína nyomul rendesen Afganisztánban

E6Q2y8sVUAE4OZn

E6Q202mVkAIqQII

E6Q22wbVUAQL9c3

E5yOHAUWUAELxWN

E5yOG2RWEAQvb6y

E5yOGvZX0Aw9Wo2

E5yOH15WUAE4e7h

E5yOHxMWYAA8cYk

Akinek acéltökei vannak, jó kapcsolatokkal és pénzel most egész komoly pmc-t tud felszerelni, szerintem még helikoptereket is meg lehet okosban oldani most simán, úgyse tudják mi hol semmisül meg, válik használhatatlanná.

Ez rengeteg szemet, tele meg hasznalhato vagy ujrafeldolgozhato dolgokkal. Mit szol ehhez Greta Thunberg?
Ugy erzem hiaba sok penz hazaszallitani a jarmuveket, meg lestrapaltak ahogy dudi irta, nekem akkor is kicsit ugy tunik hogy hanyatt homlok csapot papot otthagyva leleptek a GI-ok. Szerintem nem volt ido kimenteni a technikat. Plane kikoto hijan.
Szerintem a megegyezés része a tálibokkal, hogy jó állapotban hátrahagyják a felszerelést. Ellenkező esetben tönkreteszik, megsemmisítik a felszerelést a tábor kiürítésekor.

Én úgy gondolom, hogy csak az maradt Afganisztánban ami nem érte meg az amiknak a hazaszállítást, hiszen csak is saját maguk határozták meg a kivonulásuk ütemtervét.