A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Itt a Soldat&Technik cikke a magyar SPIKE-ról:
Lynxre ugye LR2, es szerintük mehet még a Gidránra meg az H145M-re. A tatai dandárról is írnak kicsit.
A cikket Nagy Kristóf írta.

Lehet felreertettem de ez a korabbi FN bejelentes nem leginkabb ezekrol szol?

Azért kiváncsi lennék hogy ebből mi is veszünk ill. magunknak is gyártunk belőle?

Szerintem ez egy érdekes koncepció, de ahhoz, hogy egy ilyen fegyvert rendes rajfegyvernek mondjunk, ahhoz minimum 2 (de inkább 3) darabot kell a rajba tenni. Érdekes, mert viszonylag nagy tűzerőt jelent, ugyanakkor csak korlátozott ideig. Ugyanis nem (gyors)cserélhető a csöve. Az viszont komoly gondot jelenthet egy tartós tűztámogatási helyzetben.
Szóval meg lennék lepve, ha ez lenne a megfejtés.

• Tetszik
Reactions: Ocses and Anti
Itt a Soldat&Technik cikke a magyar SPIKE-ról:
Lynxre ugye LR2, es szerintük mehet még a Gidránra meg az H145M-re. A tatai dandárról is írnak kicsit.
A cikket Nagy Kristóf írta.

Ha valakit érdekel, itt már volt erről szó.

Azért egy 100000-es gyártás nem lenne rossz...!Kb fele a CZ darabszámnak!Ha meg évi 100 ezer akkor meg brutál!

Altisztavatás akit érdekel esetleg.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Erős akarat, erős hitből fakad

Benkő Tibor: A katonák nem csak a fegyverekhez értenek

Benkő: a Magyar Honvédségre bármikor, bárhol, bármilyen feladatban lehet számítani

(Azért a közvetítésben bőven van még fejlődési potenciál...)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Belső égésű röpcsik "motorosak" és nem hajtóművezzük őket hanem motorozzuk! Pl: Zlin,Jak-52,Mi-4 stb...
Pontosítom @kamm hozzászólásában rakéta motorról volt szó. Egyébként úgy motorozol, ahogy csak akarsz,de mivel ez a topik honvédségi eszközökről szól, ezért maradjunk a hajtómű megnevezésnél, hiszen a kiszolgáló személyzet nem motor, hanem sárkány-hajtómű szakos. A terminológia mostanság kezd változni, de nem az általad jelölt irányba.

• Vicces
Reactions: tindalos
Szerintem ez egy érdekes koncepció, de ahhoz, hogy egy ilyen fegyvert rendes rajfegyvernek mondjunk, ahhoz minimum 2 (de inkább 3) darabot kell a rajba tenni. Érdekes, mert viszonylag nagy tűzerőt jelent, ugyanakkor csak korlátozott ideig. Ugyanis nem (gyors)cserélhető a csöve. Az viszont komoly gondot jelenthet egy tartós tűztámogatási helyzetben.
Szóval meg lennék lepve, ha ez lenne a megfejtés.
3 kollektív fegyvert egy rajba? De nemám....

Ez a páncéltörő rakéta dolog, izé, a MI-24 helikopterek nem jöhetnek szóba, mint platform ? Mert ugye ezen is rugóztunk, hogy azok semmi fegyvert nem kaptak, de 20 milliárdot elvertünk a felújításukra. Na, ez csak kérdés volt, nem értek ehhez a helikopteres témához, csak érdeklődöm....
Arra a 2 évre amíg még rendszerben vannak? háát nem.

3 kollektív fegyvert egy rajba? De nemám....
Én is ezért nem tartom kivitelezhetőnek.
Ezek a fegyverek kb. azt a koncepciót adják, amit az IAR jelent a Marines-nél - csak ellenkező irányban. Igazság szerint ezek, ezzel a tömeggel már belecsúsznak az egyéni fegyver kategóriába. Csövet nem kell velük vinni, és egyénileg is több lőszer vihető a könnyebb fegyver kapcsán.

Én is ezért nem tartom kivitelezhetőnek.
Ezek a fegyverek kb. azt a koncepciót adják, amit az IAR jelent a Marines-nél - csak ellenkező irányban. Igazság szerint ezek, ezzel a tömeggel már belecsúsznak az egyéni fegyver kategóriába. Csövet nem kell velük vinni, és egyénileg is több lőszer vihető a könnyebb fegyver kapcsán.
Ezek a fegyverek egy 5.56-os golyószórónak felelnek meg, na ahhoz elvileg nem kell segédirányzó, abból rakhatsz 2-őt kb egy rajba de még mindig a sima karabélyos kárára. 7,62-ben már igényli a segédirányzót ez is.