• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport ilyeneket számolgat. Hát itt tartunk... :confused:
---
"A világszerte élő vaddisznók számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport."
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport ilyeneket számolgat. Hát itt tartunk... :confused:
---
"A világszerte élő vaddisznók számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport."
Az emberi hülyeség határtalan.

 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport ilyeneket számolgat. Hát itt tartunk... :confused:
---
"A világszerte élő vaddisznók számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport."
Majd kiirtjuk őket a céjókettő elleni harcban.

Az érdekel, hogy a kortárs értékrendben:

- az abortusz nem gyilkosság (ráadásul egy gyerek annyi CO2-t termel, mint egy autó!!! És az csak a légzése!)
- a húsevés gyilkosság

Akkor a vaddisznó leölés CO2 spórolásból gyilkosság-e?

A nyugat a kollektív öngyilkosságát számos módon megideologizálja éppen.

Ja, a főzés az szar a karbonnak! Ugye volt, hogy az afrikaiak korszerűtlen tűzhelyei mennyi CO2-t bocsájtanak ki, és ezen lehetne spórolni (tény, egyszerű jet stove sokat javítana a hatékonyságon, és ami fontosabb: tüzelőanyagot spórolna nekik, ami nem kis gond sok félsivatagos helyen)... De kiderült, hogy a gázzal főzés is szörnyű, és az USA-ban azon dolgoznak, hogy betiltsák!

https://archive.is/ohO3X (eredeti, paywalled: https://www.wsj.com/articles/cities...-stovesbut-cooks-are-pushing-back-11626514200)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
A záportározók építésével az a baj, hogy a többségükhöz NINCS HALLÉPCSŐ, mert úgy jóval drágább, ezzel viszont rendkívül súlyos TARTÓS környezetkárosítás lesz az eredmény. Sőt az eddigi ilyen védműveket sem szokták átépíttetni a politikusuk, mert (MINDIIG) kell a lóvé a saját népszerűségüket fényező beruházásokra meg a választásokon az ingyenpénz szórásra. EZ A SZOMORÚ VALÓSÁG !

Amúgy a jól megépített zápor tározók rendkívül hasznos és élővilág támogató védművek !!! Ha nem az építők profit maximalizálásáról és a lopásról szól a történet !!!

Egyébként én 2008-ban terveket nyújtottam be a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságra egy hosszú mecseki patak környezetgyilkos műtárgyainak átépítésére ! Azóta sem jött válasz !!!!!! :D Részletesen leírt magyarázatokkal, rajzokkal, a költséghatékony átalakítás terveiről ! B@sznak azóta is az egészre !!!! :D Senki NEM javította ki azóta sem a súlyos műtárgy hibákat !!! Sőőőt előzetes tervbe sem vették őket SOHA !!!!! Én be is záratnám a büdös bunkókat ! :eek::D Nem, ne mond hogy az akkori kormány a hibás ! Azok is meg a mostani is !!!!!! :) Egy kutya az összes !!!

Amúgy anno egy meghirdetett EU víz környezetvédelmi program keretében adtam be a terveimet. Amit nem tudnak javítani, azt tervbe kellett volna venniük ütemezve !!!! Azóta már rengeteg pénzt elvertek meg elloptak, de ez a mai napig tervbe sincs véve !!!!!! :D A vízügynél nem volt politikai választás ! Ugyan azok a sötét bunkók ülnek ott ma is ! :D Példákat is hoztam más hasonló sikeres helyreállításokról ! Ez a patak egy legszigorúbb környezetvédelmi zónából eredő patak, kiemelt ökológia környezeti értéket képvisel. Nem én találtam ki, szakemberek írták róla. :) De ez magyarország, a legrosszabb barak... :)

Asszem lehet hogy idén berágok, és betolom az egész történetet a belesz@rással és bizonyítékokkal együtt az EU környezetvédelmi bizottságának, aztán kamillázhat (pisloghat) a vízügy meg a minisztérium is. 13 év - most már meguntam a mellébeszélést az időhúzást és töketlen dilettantizmust. :) Persze akkor nem csak ez az egy patak megy hanem a többi is, meg betámasztom a hátamat nemzetközi környezetvédelmi szervezetek támogatásával, akik már csináltak is valamit, és tudják mit kell tenni. Itt sajnos a hivatalos helyeken dilettáns bolonddal van tele minden. Mindegy a politikai hovatartozás, mindegyik levizsgázott már. Az EU támogatás meg elúszott, mert keveset tudtak volna belőle lopni, na meg ez VALÓDI környezetvédelmi beruházás lett volna. Ez viszont az ostoba csókos igazgatókat nem érdekli. Ki kéne vágni a foteljéből meg az igazgatói posztból az összeset. Rosszul tudom ? :D Személyesen ismerek néhány nagy kutyát és beszéltem is velük több témáról ! :D:D:D Neveket persze nem fogok mondani, de pontosan tudom miről kikről beszélek. :)

Sajnálom ha most kell szembesülnie ebből valakinek hogy milyen a helyzet nálunk ilyen ügyekben. Tudok én sok dologról amit megcsinálnak, pld. a vízbázisok védelme a kutak és vízkivételek monitoring rendszerének kiépítése. De itt sem tudom mennyi a pénz lenyúlás... Viszont NEM felmentő ezek sem más környezetvédelmi és élőhely területek törvényen kívüliként kezelésére !!!!! Én meg meguntam az imádkozást nekik... Ez van. :oops: :hadonaszos: :D

Más nemzeti érték kutatásában is segítettem már, szóval tettem már le ott is le az asztalra nemzeti értéket, és még tudok az mellé is rengeteget letenni, ha lesz hozzáállás. Sőt nagyon nagy értékű történelmi értékekről is tudok, hol kell keresni őket. Milliárdok lehet az értéke. Soha nem gondoltam rá hogy saját haszonra saját kutatással előkeresem. Ennek eszmei értéke van a magyar népnek, ez pedig nem lehet üzlet tárgya, sem korrupt hivatalnokok zsákmánya. Nem ez lesz az első ilyen lelet baranyában, volt már ilyen Ez a következő lesz, de valószínűleg a sokszorosa a hasonlónak. Az egy színarany lelet.

Eddig is tettem már le az asztalra értéket magyarországnak, de van még mit letennem a jövőben is. Csak a sok dilettáns hivatali ember fékez sajnos ebben. :):cool:
Széchenyi 2.0 ezen a szerény fórumon.
Persze, amióta bezārt a Lipótmező.......:)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
@milagro
eddig panaszkodtal hogy a nap nem aktiv.

mit szolsz az utolso par nap nagy kitoreseihez?

Azt, hogy szerencsénk van, hogy nem erre jött.
De következőnek is az lesz?
..
cme_c3_anim.gif
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Azt, hogy szerencsénk van, hogy nem erre jött.
De következőnek is az lesz?
..
cme_c3_anim.gif
Ez egyáltalán nem biztos. Bár a hajunk nem fogja összekócolni, de csinál problémákat.

Sokan úgy vannak vele, hogy a nap az egy olyan stabil égitest mint a hold, holott ez abszolúte NEM így van. Ez egy önszabályozott hidrogén fúziós erőmű, amiről tudjuk, hogy időnként a 11 éves ciklusán kívül is szokott változni a teljesítménye, van amikor megnő, van amikor lecsökken. Ezek okairól nagyon keveset tudunk még. Pld. azt sem tudjuk, hogy maga a galaxisunk gravitácsiós ingadozásai befolyásolják-e, és ha igen akkor hogyan. Az világos már egy ideje, hogy a nap ingadozó teljesítménye jelentősen beleszól az átlaghőmérsékletbe, viszont más tênyezők szorzókênt vagy osztókênt erősíthetik vagy gyengíthetik a sugárzott teljesítmény ingadozásokat. Pld. a növekvő jéggel hóval borítottság csökkenti melegedést, tehát önszabályozó jelleggörbét mutat, míg CO2 és a vulláni gázok melegedést, más esetben hűlést okozhatnak. Azt sem kell elfelejteni hogy az óceánok hűs és mély vizében a permafroston kívül is rengeteg CO2 van leülepedve, ami a melegedő óceánokkal és a megváltozó mélytengeri áramlatokkal felszabadulhatnak. Semmit nem tehetünk ellene. Ez a mostani helyzet olyan, mintha a "Jumanji" filmben dobtunk volna a kockával, és nem tudjuk mi fog teljes erővel ránk szakadni, de igazából szinte semmit nem tehetünk ellene. Csak próbáljuk túlélni. Ezért röhelyes az amit nyugaton beképzelnek magukról, hogy tényezők a játékban, és képesek befolyásolni azt. De ez csak gyerekes ábránd. 100 éve még lett volna rá lehetőség fékezni, ma már NEM.

Ki vagyunk szolgáltatva a természetnek, mert áthágtuk a határokat. A világűrből érkező hazásoknak pedig annyira ki vagyunk szolgáltatva, hogy nem is tudjuk onnan mikor kapunk egy sallert. Elêg egy véletlen gammakitörés fókuszált nyalábjába kerülni ami túl közel volt, és nekünk annyi. Az esélye irdatlanul kicsi, de előfordulhat. Ami a nem megnyugtató, hogy csupán az elmúlt évtizedekben is láttunk esélytelen eseményeket, pld. egy üstökös belehullását a jupiterbe. Esélytelen, de láttuk és megtörtént.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ez a metro a föld alatt. Katasztrofális. Néhol mellig állnak a vízben. Azt nem értem, mivel megy még mindig a világítás, mert az egy kész csoda hogy még megy.

Még egy kis kínai árvíz.



Ezen 0:52-nél elképesztő ahogy ül az autójában és a tetőig csapkod már az áradat az autón kívül. Na ezt mondtam korábban, addig kell lelépni az autóból amíg lehet. Ő már elkésett. Csak a szerencsében bízhatott. Az autó nem egy fix pont ami megment, még egy 40 tonnás kamion sem az. Ha jön a víz el kell pucolni az autóból amíg lehet.

 
  • Tetszik
Reactions: fip7

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Majd kiirtjuk őket a céjókettő elleni harcban.

Az érdekel, hogy a kortárs értékrendben:

  • az abortusz nem gyilkosság (ráadásul egy gyerek annyi CO2-t termel, mint egy autó!!! És az csak a légzése!)
  • a húsevés gyilkosság

Akkor a vaddisznó leölés CO2 spórolásból gyilkosság-e?

A nyugat a kollektív öngyilkosságát számos módon megideologizálja éppen.

Ja, a főzés az szar a karbonnak! Ugye volt, hogy az afrikaiak korszerűtlen tűzhelyei mennyi CO2-t bocsájtanak ki, és ezen lehetne spórolni (tény, egyszerű jet stove sokat javítana a hatékonyságon, és ami fontosabb: tüzelőanyagot spórolna nekik, ami nem kis gond sok félsivatagos helyen)... De kiderült, hogy a gázzal főzés is szörnyű, és az USA-ban azon dolgoznak, hogy betiltsák!

https://archive.is/ohO3X (eredeti, paywalled: https://www.wsj.com/articles/cities...-stovesbut-cooks-are-pushing-back-11626514200)
Most nezem itt velem szemben a ceges interaktiv tacepaon Georg Clooneyt, azt mondja el kell ernunk 2022-ben a karbonsemlegesseget...
Alternativ valosag...
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Most nezem itt velem szemben a ceges interaktiv tacepaon Georg Clooneyt, azt mondja el kell ernunk 2022-ben a karbonsemlegesseget...
Alternativ valosag...
Mit szív ? Az is rajta van ?

Persze ezek szupergazdagok nem mondanak le sem az autóról és járnak gyalog biciklivel busszal vonattal, sem a luxus elektronikáról, sem 5-6 lakásról, némelyik 500 hold területen 30-40 szobával személyzettel, sem a külföldi luxus utazásokról, luxus jachtokról, luxus nyaralókról, de a világon a többi ember érje be a minimummal vagy annyival sem, csak egy putrival, nyomorral, egy egész életre.

Azért a tacepaoért is valag pénzt kapott a semmiért. Mert neki az jár ! Kétszínűek, meg az egész világ az. Erről szól kapitalizmus is. Egy olyan piramisjáték, aminek se vége se hossza. Már az alap berendezkedés sem teszi lehetővé egy normális nem kiszipolyozó társadalom létrejöttét.

Kódolva volt/van a rendszerben a bukás, az ilyen tragédia a végén, ami felé most haladunk. Az élővilágot nem kell félteni, az ki fogja heverni az emberi faj visszaszorulását. Ott nincs ilyen túlszaporodás és táplálékbázisaik kifosztása. Előfordult persze sokszor, de akkor tömegével pusztultak el. Aztán kiválasztódott a genetikailag korlátozott egyedek, amelyekkel beállt az egyensúly. Időnként pedig a katasztrófák csak a leszívósabbakat hagyták túlélni. Volt egyszer hogy bakteriális méretben, a föld mélyén. Egyszer 2 km vastagságban megfagyott a föld és az óceánok. Mégis feléledt az élővilág és folytatódott az evolúció. Ma is vannak 3000 méter mélyen a föld mélyén baktériumok. Meg mindent túlélő mini állatok, amik talán százezer vagy millió éveket is túlélnek dehidratálva hibernálódva. Egy datolya pálmafa mag is kibírhat 2-3000 évet. Izraelben van 2300 éves magról kelt datolyapálma. Keres rá a neten, megnézheted óket. Asszem 8 db van különböző nemű és korú magról nevelve. A nőn kívül senki nem hitte el hogy képes lesz elérni hogy kihajtsanak. :D De megcsinálta ! :D

Nem a föld fog kihalni, csak legfeljebb az emberiség nagyrésze pusztul meg. Georg Clooney is ebbe tartozik. Persze hogy aggódik. De csak magukért.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 770
7 004
113
Ezek okairól nagyon keveset tudunk
A Nap forgása és a belső konvekció egymásra hatásaként a mágneses erővonalak 'feltekerednek' és amikor elérnek egy kritikus sűrűséget, 11 évente, a Nap pólusváltáson (!) megy keresztül. Nyilván nem ment még oda senki megnézni mi van ott, de a matematikai modelleink elég jól leírják a jelenséget. Nem csak a Föld tud pólust váltani. Egyébként mivel a napfoltok száma követi a mágneses intenzitást, de a polaritástól függetlenül, ezért azoknak csak 5 éves ciklusa van.

nap ingadozó teljesítménye jelentősen beleszól az átlaghőmérsékletbe
Nem nagyon, a Nap rendkívül stabil. A napfoltok hatása <0,1%. A hozzászólás eleje.

óceánok hűs és mély vizében a permafroston kívül is rengeteg CO2 van leülepedve
Annál sajnos sokkal rosszabb a helyzet, mert nagy része metán, aminek 20x az üvegházhatása a CO2-hoz képest. A óceánok fenekén elterülő végeláthatatlan, jégszerű metánhidrát mezőket csak a magas nyomás és az alacsony hőmérséklet kettőse tartja éppen csak stabilan, ebből az alacsony hőmérsékletet lassan kihúzhatjuk. Ha kiszabadulnak, az emberi jelenlétnek a földön vége. Már most is regisztrálnak hatalmas zubogó metán kitöréseket az oceánok felszínén, és óriási krátereket Szibériában, amiket eleinte különös meteor krátereknek véltek, de mára már kiderült, hogy földalatti metán kirobbanások nyomai. Mivel igen gyéren lakott vidék, ezért csak most kezdjük megérteni milyen hatalmas kiterjedésű jelenségről van szó.
mc.jpg


100 éve még lett volna rá lehetőség fékezni, ma már NEM.
Így van. Ezt sokan nem látják. A rendszer tehetetlensége óriási, ha holnap mindenki biciklire ülne, akkor is 100 évig még folytatódna. De nem ül.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A Nap forgása és a belső konvekció egymásra hatásaként a mágneses erővonalak 'feltekerednek' és amikor elérnek egy kritikus sűrűséget, 11 évente, a Nap pólusváltáson (!) megy keresztül. Nyilván nem ment még oda senki megnézni mi van ott, de a matematikai modelleink elég jól leírják a jelenséget. Nem csak a Föld tud pólust váltani. Egyébként mivel a napfoltok száma követi a mágneses intenzitást, de a polaritástól függetlenül, ezért azoknak csak 5 éves ciklusa van.


Nem nagyon, a Nap rendkívül stabil. A napfoltok hatása <0,1%. A hozzászólás eleje.


Annál sajnos sokkal rosszabb a helyzet, mert nagy része metán, aminek 20x az üvegházhatása a CO2-hoz képest. A óceánok fenekén elterülő végeláthatatlan, jégszerű metánhidrát mezőket csak a magas nyomás és az alacsony hőmérséklet kettőse tartja éppen csak stabilan, ebből az alacsony hőmérsékletet lassan kihúzhatjuk. Ha kiszabadulnak, az emberi jelenlétnek a földön vége. Már most is regisztrálnak hatalmas zubogó metán kitöréseket az oceánok felszínén, és óriási krátereket Szibériában, amiket eleinte különös meteor krátereknek véltek, de mára már kiderült, hogy földalatti metán kirobbanások nyomai. Mivel igen gyéren lakott vidék, ezért csak most kezdjük megérteni milyen hatalmas kiterjedésű jelenségről van szó.
mc.jpg



Így van. Ezt sokan nem látják. A rendszer tehetetlensége óriási, ha holnap mindenki biciklire ülne, akkor is 100 évig még folytatódna. De nem ül.
Nyilván a metánnal igazad van. Ki is akartam egyênként írni, hogy a nyomás 1000 méteren megközelítően 100 bar, ami alacsony hőmérsêkleten képes folyékonyan tartani a metánt de a szêndioxidot is. Ha ez nem keveredik fel és leülepszik, akkor jöhet létre egy raktár belőle a tenger mélyén. Persze ez fajsúly függő is, a víznél nehezebbnek kell lennie a folyékony gáznak vagy vegyületének. Ezért nem lesz pld. a hidrogénből ilyen lerakódás soha. Az oldott fémek egy része is kiválik kiválhat a fenéken, ismerünk már ilyen helyeket, csak még bányászat nem folyik.

Mindegy is a részletek, a lényeget mindketten ismerjük. A helyzet rossz és egyre romlani fog. Csökkenteni kell a fosszilis energiahordozók felhasználását, de nem olyan eszetlenül ahogy ezek akarják. A politikusok mindig ostobák voltak, tisztelet a kevés kivételnek. De amikor korábban évtizedekig a szemetet és káros anyagokat exportálták a harmadik világba, akkor azt hazudták minden tökéletes.. a legnagyobb részük érintve van benne. Ezek után mit lehet ezeknek elhinni ??? SEMMIT !!!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Tessék, lehet szemezgetni! :mad:
Milliók életét fogják tönkretenni, megdrágítani.
---
"Ma tette közzé az Európai Bizottság az úgynevezett "Fit for 55" uniós klímacsomagot, amely a 2030-ra elérendő 55 százalékos kibocsátáscsökkentéssel kapcsolatos részletesebb szabályokat tartalmazza. Az EU ugyanis 2050-re szeretné elérni a klímasemlegességet, amihez szükséges az ambíciós szintek emelése. A mostani bejelentés többek között előírná, hogy magasabb legyen a megújuló energiaforrások részaránya, átalakítaná az EU ETS rendszerét, illetve szigorítaná a gépjárművekre vonatkozó emissziós követelményeket is. Ezek egyelőre még azonban csak javaslatok, tehát még rengeteg vita és egyezkedés várható a következő hónapokban."
"Magyarország után Franciaország sem támogatja a múlt héten bemutatott uniós klímavédelmi javaslatcsomagot, az úgynevezett „Fitfor55”-ot, jelenlegi formájában. A franciák elsősorban azt kifogásolják, hogy a csomag keretében kiterjesztenék a kibocsátás-kereskedelem rendszerét (EU ETS) az épületek fűtésére és a közúti közlekedésre is, de a benzines és gázolajos autók értékesítésének 2035-ös kivezetésén is módosítanának."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...gatja-az-europai-klimavedelmi-csomagot-493430