Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
én úgy tudtam, hogy a kvantumszámítógép jobbára még csak elméleti dolog!
Kínának is van asszem kvantumszámítógépe. Csak a feladatok szűkösek egyelőre számára.Kvantumszámítógép már létezik. A "fotonikus radar" ami állítólag elavulttá teszi a stealth gépeket, viszont inkább elméleti, vagy még az sem.
a fotonikus radar az amikor pistát kiküldöd egy mezőre zseblámpával és ha lát valamit repüllni kiáltsa az irányát és a jellegét sürü pity pity felkiáltás közben?Kvantumszámítógép már létezik. A "fotonikus radar" ami állítólag elavulttá teszi a stealth gépeket, viszont inkább elméleti, vagy még az sem.
Szia,Kvantumszámítógép már létezik.
While operating with US Navy in the Gulf of Aden on July 12, British Royal Navy aircraft carrier HMS Queen Elizabeth shows off 13 F-35B on its flight deck.
![]()
Micsoda, a nem látható tartományban dolgozó kamerak meg optoerzekelok? Ne vicceljunk mar... hogy mire hasznalhatok vagy sem, az mas kerdes, de a letezesuk nem az.Kvantumszámítógép már létezik. A "fotonikus radar" ami állítólag elavulttá teszi a stealth gépeket, viszont inkább elméleti, vagy még az sem.
Micsoda, a nem látható tartományban dolgozó kamerak meg optoerzekelok? Ne vicceljunk mar... hogy mire hasznalhatok vagy sem, az mas kerdes, de a letezesuk nem az.
Azt néztétek, hogy egy 2013-as hsz-ből indult ez a szál? ;]Szia,
Pl. az IBM-tol 2016-tol lehet kvantum szamitogepen gepidot berelni, sot iden mar az EUba is telepitett kvantum szamitogepet.
Es? Ez nem mond mast, mint amit irtam.
Szerintem nem "kamerák és optoérzékelők" alkotják.
Konkretan oda van irva:
"A laser diode is used to generate an optical signal"...
Te erted egyaltalan, mit takar a photonics?
Segitek, a foton szo gorogul fenyt jelent...
Konkretan oda van irva:
"A laser diode is used to generate an optical signal"...
Te erted egyaltalan, mit takar a photonics?
Segitek, a foton szo gorogul fenyt jelent...
Valamin amit ők annak marketingelnek. Egyelőre még nagyobb a füstje mint a lángja, és főleg PR fogás, a kisérleti gépek még sokára lesznek hasznosak, ugyanis az adatmennyiség növelésével a rendszer zajérzékenysége rohamosan nő, és még valóban hasznos feladatokhoz szükséges adatmennyiségekkel nem tudnak ezek dolgozni. Az is vita tárgya, hogy az IBM, Microsoft, Google ilyen gépei egyáltalán valódi kvantum-szmítógépek-e, vagy sem. Egymástól folyton próbálják elvitatni ezt a címet, hogy mennyire joggal, azt nem tudom megítélni, egyelőre nem értek a témához (szerencsére még nem kell).Szia,
Pl. az IBM-tol 2016-tol lehet kvantum szamitogepen gepidot berelni, sot iden mar az EUba is telepitett kvantum szamitogepet.
En ertem...Egy lézerdiódát
...am az eredetit...használnak egy optikai jel
...is, nem veletlenul ideztem.előállítására, amelyet egy lineárisan cirpelt alacsony frekvenciájú jel modulál. Ezt a modulált optikai jelet ezután felosztják, és egyik részét azonnal elektronikus jellé alakítják át az eredeti moduláló jel frekvenciájának négyszeresével. Ezt a hullámformát ezután felerősítik, egy szabványos antennán keresztül kisugározzák, majd egy másik szabványos antennán keresztül ismét fogadják. A modulált optikai jel második felét a visszavert jel tovább modulálja, majd elektronikus jellé alakítja. Ezt az elektronikus jelet egy aluláteresztő szűrőn keresztül küldik, és végül egy analóg-digitális átalakítóval digitalizálják. Az így kapott digitális hullámforma feldolgozható az átvitt és a visszavert jel közötti késleltetés, és így a célponttól való távolság visszanyerésére. Az egész rendszer valós időben működtethető, hogy lehetővé tegye a nagy sebességű célmeghatározást.
Na szóval itt kameráról nincs szó, bár az egész kissé ezoterikusnak tűnik nekem, de itt végül is egy hagyományos radarról van szó a leírás alapján, csak a jelfeldolgozás módja más. Nem arról van szó, hogy optikai úton észleli a célt. Állítólag ezzel az alacsony észlelhetőségű gépeket is észlelni lehet.
Te amúgy tudod mi az a foton?photonic
<sohajtas>Te amúgy tudod mi az a foton?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..