[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Szerintem a Toro és az Előd személye a garancia, hogy nem lesz ismét jobbikosodás. A pártfegyelem valóban fontos, és hoztak hibás döntéseket amelyet a parlamenti frakció fegyelmezetten megszavazott. Azonban ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a Roy elnöksége előtt egyértelműen a Jobbik önálló arculata és önálló szereplése volt a meghatározó. Amikor 2017 novemberében Vona felvetette a XXI.századi pártok szövetségének(jobbik, lmp, momentum) lehetőségét, alelnökként Torockai tiltakozott a liberálisokkal való összefogás bármilyen formája ellen. Illetve minden alkalommal tiltakozott és különvéleményének adott hangot amikor a néppártosodó fősodor túltolta a biciklit. Az Elődöt meg ugyebár az elnökségből és a frakcióból is eltávolították elvhűsége és hajthatatlansága miatt.

Volner egy jó politikus, akinek a nemzeti tábor politikai szervezetében lett volna a helye. Ő azonban nem tudott azonosulni az irányvonallal és továbblépett. Én személy szerint nem látok semmi esélyt a Volner párt bármilyen szintű eredményére a választásokon, mert ahhoz komoly infrastruktúra szükséges, az meg hiányzik. Innentől kezdve mindegy hogy kinek a szövetségese.
Azért ez a Laci nagyon ügyesen tud a víz felett maradni és el tudja magát adni. Még mindig úgy tárgyal, hogy kirakja a telefont az asztal közepére? :D
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Indul az új "tülekedés Afrikáért"? Kína féle játékosok mellett túl sok keresnivaló nincs, bár leeső morzsákért lehet nyomulni.
Már rég elkezdődött. Mindig lehet mondani ezer okot a miért ne csináljunk valamit megindoklására, de ez a sikertelen ország ismérve. Saját tapasztalatból azt látom ezzel kapcsolatban is mint mikor az emberek azt látják hogy van egy sikeres vállalkozásod, és megkapod azt hogy neked könnyű mert..., jókor kezdtél bele, jó partnert találtál hozzá, kedvezett neked hozzá a szabályozás, ezek az emberek sose látják azt ami mögötte van, a 2x5x10x újrapróbálkozást és tervezést, a sok bukást, csak annak az eredményét hogy az ember felállt és újra próbálta és elért valamit. Nincs ez másként az országokkal se, az a lényeg hogy sose tegyél fel mindent egy lapra, az előző gyarmatosítás időszaka jó példa. Angolok franciák, kis csapatokkal, az európai viszonyokhoz képest kis költségen hatalmas gyarmatbirodalmat hoztak létre, a németek meg a monarchia meg jól elaludt, ezért mikor nem volt hová terjeszkedni, úgy gondolták egyszerre lenyomják az egészet és újraosztást követelnek. Ennek az ára felfoghatatlanul magas volt ahhoz képest mint ami a gyarmatbirodalmak kiépítésének ára volt, persze néha lemészároltak pár száz nyugati katonát, de mégsem milliókat.
Most pont úgy eshetnek le nekünk morzsák mint a kisebb gyarmatosító hatalmaknak estek le az előző körben. Viszont manapság már nem kell teljes gyarmati apparátus, és gyarmati hadsereg, finomodtak a módszerek, az állam számára nem kerül olyan sokban a pénzszivattyú mint régen sokkal nagyobb a profit.

Rengeteg olyan terület van Afrikában ami fehér folt most még a versenyben, de egy ilyen kis országnak tökéletes terület arra hogy erőforrásokat szerezzen amit a szomszédaival való versenyben felhasználhat. Ráadásul sokszor lehet együttműködni másokkal, nézzük csak meg a közép afrikai köztársaságot, a totális bukott állam, felfoghatatlan mennyiségű erőforrással a területén. Franciák bementek reguláris erőkkel, saját gyarmatuk, 0 eredmény, sokba kerül, megpróbálnak másokat hívni, nincs nagy tülekedés, na akkor kivonulnak. Mi történik? Még nagyobb káosz, a helyi hatalmasok pedig másik támogatót keresnek, akiknek a módszerei kissé mások mint a franciáké. Megjelenik Oroszország és Ruanda és főszereplőkké válnak, Oroszország mindössze pár száz zsoldossal van jelen, a fő erőket helyi és más afrikai erők adják, együtt működnek. A költség minimális viszont azt az ütőerőt adják az oroszok ami a helyi kormánynak nem áll rendelkezésére, és ez sem hivatalos orosz erő, persze tudjuk hogy valóban a Kreml irányítása alatt áll, és az erőforrások Oroszországba fognak áramolni, ezáltal gazdagítva és erősítve azt. Ehhez strómanok kellenek, hivatalosan a honvédség nem tehet ilyet óriási ellenállás nélkül, de egy valahova, valakik által bejezett cég részt vehet, és elmehet addig amíg a nagyoknak nem lép rá a lábujjára.
Ha van egy üzleti kör, aki ebbe belefektet, és élvezi a magyar szolgálatok segítségét, és csinálnak 1 milliárd forintból, 100 at amiből újabb pozíciókat szereznek, ezzel erősítve a szolgálatokat, és a magyar gazdaságot, akkor miért ne próbálkozzunk? Miért ne akarjunk több erőforrást, több forrásból? Fel lehet építeni a 20. autógyárat és 1000. beszállítót, de a hatalom és gazdasági erő valódi forrása a magyarok által máshonnan kiszivattyúzott pénz lesz. Minél több forrás annál kisebb a kitettségünk.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 809
113
@jurgenbauer szerintem ott vagy tévedésben, hogy a népesség 10%-a nemzeti radikális gondolkodású, akiknek egy része soha nem szavazna az álnemzeti fideszre. A meglátásunk szerint a fidesz leginkább csak szavakban harcol a globalista erőkkel, közben meg a nemzetközi tőke gátlástalan kiszolgálója. Mi úgy gondoljuk, hogy a nemzeti tábor nem maradhat politikai képviselet nélkül, éppen ezért nem lehetséges, hogy ne induljunk 2022-ben a választásokon. Sőt mi leszünk a harmadik út. "Se gyurcsány, se Orbán".
Minden tisztelettel, és kívánva a legjobbakat, az alábbi nem túl hosszú megjegyzésem.

Azt kell megérteni a Mi Hazánkos szimpatizánsoknak, hogy az ország szekerének van egy rúdja ami mindig mutat egy bizonyos irányba.
A rúd lényege, hogy lassan mozdítható.
Aki még emlékszik rá, ezt a rudat először komolyan Pozsgay Imre mozdította meg amikor kijelentette, hogy népfelkelés volt. No csak azért írom, mert akkor is recsegett ropogott, majd el tört, de nagy nehezen, hangsúly a nehezen, de megmozdult a balszélről.
Közben eltelt kicsit több mint harminc év.
És ha nem vagyunk önbecsapásban, és ha nem kergetünk álmokat és maradunk a realitás talaján és most itt egy hosszú zárójeles rész következik (mondom ezt úgy, hogy Badiny Jós Ferenc könyveit mindet elolvastam, bírnék egy királyságot, de nem Habsburgot, hiszem a táltosokat és a hitüket, örülnék ha lenne még Attila kaliberű uralkodónk, egy időben minden hagyományörző íjászversenyen ott voltam egy 40 fontos Kassi íjjal) szóval ha maradunk a realitás talaján, akkor és megismételve még egyszer, ha nem hazudunk magunknak, akkor pontosan tudjuk, hogy jelenleg ettől jobban jobbra fordítani azt a rudat NEM LEHET.
Már így is az egész nyugati világ ellenünk van.
Szóval ha bukna a Fidesz és azért bukna mert a Mi Hazánkosok nem voltak képesek ezt felfogni és inkább tolták (egész pontosan rosszkor tolták) a büszkeséget meg az egót, akkor a bekövetkező szituáció az nem Dávid Góliát elleni lenne, hanem Dávid a Klingonok, a Romulánok és Birodalom ellen EGYSZERRE, ahol az égvilágon semmi eszközünk nem maradna a bőgatyás beképzeltségen kívül, mert a világ összes pénze, a világ összes fegyvere, a világ összes médiája ellenük dolgozna, de akkor már a hatalomból is.
És az eredmény a totális megsemmisülés lenne.
Végleg és visszavonhatatlanul.
Így is egy paraszthajszál, egész pontosan a Fidesznek nevezett párt választja el ettől ezt az országot.

Mert igaz, hogy vannak multik az országban, vannak zsidók az országban és legalább a felük internaionalista, de a hatalom nincs a kezükben, azt OV és köre birtokolja és gyakorolja, és mondhat bárki bármit a pénzről, OV egyik fő erőssége pont az, hogy tudja a hatalom fontosabb a pénznél, kb mint Kevin Spacey a Kártyavár c. sorozatban.
Aki nem hajlandó ezt, ezek belátni vagy csak normálisan végiggondolva felfogni, aki azt hiszi, hogy az a kormányrúd most ennél jobban jobbra fordítható, az qrva nagyot téved.
Lehet, hogy majd lehet, de nem most, se nem jövőre.

Most ami van ezt kell megőrizni!
És ha van 60-70-80 vagy akár 100 ezer mihazánkos, annak legyen esze és fogja fel ezeket, és azt is amit jurgenbauer nagyon éleslátóan megfogalmazott, majd 22 után a maradékból simán ki lehet hozni egy fasza jobboldali radikális pártot.
De ennek NEM MOST VAN ITT AZ IDEJE!
Nem akkor amikor pengeélen táncol a jövőnk.
Van két sereg.
Az erősebb fog győzni.
A libernyákok össze tudtak állni egy büdös nagy szivárványos takonytengerré.
Ha a mihazánk skót urakat játszik mint a Braveheart ban, akkor a jobboldal elbukja.
Mit nem lehet ezen megérteni???
Részemről még kérésként is elhangzik: tessék szépen észnél lenni!

MEG KELL ŐRIZNI A JOBBOLDALI KORMÁNYZÁST!
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Nem vagyok tévedésben. Szerintem, te vagy, de szólj, ha nem volt csalódás a Jobbik! És a MH A Jobbik, csak most más a neve, de ua politikusok alkotják. Ugyanazon ok miatt létezhettek, mert a hálózatnak ez az érdeke. Ha nem lenne érdeke, hogy létezzetek, Sneider vezeti a Lyobbikot is vagy a Toroczkai. De mindkettőt - ugyanazon tagszervezetes megszüntetéssel és beléptetéssel - intézték el. De majd térjünk erre vissza 2034ben, 12 év moslékos kormányzás után, egy forradalom előtt, hogy megérte-e!

Tippem: nem juttok be, a Fidesz-KDNP meg veszít! Pont az MH miatt elment egyénik okán.

Most árulja a szomszéd a házát. Hallva az árát, nem vettük meg, felmérte mennyi, sokat kért érte, nem fogja tudni eladni, de legalább tudom mennyiért menne el hirtelen egy hónap alatt az enyém, ha jönne a moslék. Mi itt tartunk. Látva mit csinál a két bohóc a ringen, látva mit nyomul a sok multi, itt nem lesz elég, hogy jól megy az országnak, meg enyhébb lesz a 4. hullám, mint nyugaton. Én nem bohóckodom végig ismét az elkövetkezendő 12+ évet, bízva benne, hogy legalább ne hányjam el magam naponta, ha ballib kormányzás van, az tuti! Végig csináltam 8+4et, tudnék mesélni ..., de szerintem mindenki, alattuk két gyereket vállaltam, de a buzikultiban, bolsevizmusban ami jön(ne), kopogtat, nem vagyok hajlandó egy percig se maradni.

Én itt tartok. Hely kinézve. 8 év múlva úgyis odaköltöznék, max. előrehozom.
Már ne haragudj, de a fidesz a hálózat része, egy álnemzeti liberális párt. A Soros ösztöndíjasok gyüjtője. Még 2013-ban, a Gyöngyösi zsidólistázós ötleténél is együtt tüntettetek a liberálbolsevistákkal a nemzeti tábor akkori politikai szervezete ellen. A helyzet csak 2015-ben a migránshullám kezelése következtében változott meg valamelyest. Természetesen a Mi Hazánk, a MIÉP és a Jobbik által eredetileg képviselt nemzeti gondolat jegyében fogant. Mi éppen hogy nem a hálózat érdekei miatt létezünk, hanem ellenére. Mi nem forgattuk a köpönyegünket, mint az a párt amely vérliberálisból vált polgári konzervatívvá, majd keresztény-nemzetivé. Egyszóval nem a mi hitelességünk kérdőjelezhető meg.

Az meg teljesen halva született gondolat, hogy ne induljunk 2022-ben, mert a ballibsik egy blokkot alkotnak. És mi van ha az elkövetkező évtizedekben mindig szivárványkoalícióban indulnak, akkor mi ne képviselhetnénk a harmadik, nemzeti utat? Ne viccelj már, igy is rengeteget kell hallgassuk, hogy mi a fidesz bérencei vagyunk. Még mindig nem érted, hogy a Mi Hazánkra szavazókat nem irhatod automatikusan a fidesz mellé.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Mi a helyzet Karpataljan a 28 - as dandar kornyeken? Azok mar szagoltak puskaport tenylegesen, valosagosan (amit masrol a kornyeken nem mondhatunk el) , es kaptak erte havonta vagy 100 dollart...
Jogos. De azoknak meg kellene egy tisztességes nyugati szintű harcászati képzés, mert hiába veteránok, mégiscsak az ukrán seregből!
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 918
11 567
113
H a
Minden tisztelettel, és kívánva a legjobbakat, az alábbi nem túl hosszú megjegyzésem.

Azt kell megérteni a Mi Hazánkos szimpatizánsoknak, hogy az ország szekerének van egy rúdja ami mindig mutat egy bizonyos irányba.
A rúd lényege, hogy lassan mozdítható.
Aki még emlékszik rá, ezt a rudat először komolyan Pozsgay Imre mozdította meg amikor kijelentette, hogy népfelkelés volt. No csak azért írom, mert akkor is recsegett ropogott, majd el tört, de nagy nehezen, hangsúly a nehezen, de megmozdult a balszélről.
Közben eltelt kicsit több mint harminc év.
És ha nem vagyunk önbecsapásban, és ha nem kergetünk álmokat és maradunk a realitás talaján és most itt egy hosszú zárójeles rész következik (mondom ezt úgy, hogy Badiny Jós Ferenc könyveit mindet elolvastam, bírnék egy királyságot, de nem Habsburgot, hiszem a táltosokat és a hitüket, örülnék ha lenne még Attila kaliberű uralkodónk, egy időben minden hagyományörző íjászversenyen ott voltam egy 40 fontos Kassi íjjal) szóval ha maradunk a realitás talaján, akkor és megismételve még egyszer, ha nem hazudunk magunknak, akkor pontosan tudjuk, hogy jelenleg ettől jobban jobbra fordítani azt a rudat NEM LEHET.
Már így is az egész nyugati világ ellenünk van.
Szóval ha bukna a Fidesz és azért bukna mert a Mi Hazánkosok nem voltak képesek ezt felfogni és inkább tolták (egész pontosan rosszkor tolták) a büszkeséget meg az egót, akkor a bekövetkező szituáció az nem Dávid Góliát elleni lenne, hanem Dávid a Klingonok, a Romulánok és Birodalom ellen EGYSZERRE, ahol az égvilágon semmi eszközünk nem maradna a bőgatyás beképzeltségen kívül, mert a világ összes pénze, a világ összes fegyvere, a világ összes médiája ellenük dolgozna, de akkor már a hatalomból is.
És az eredmény a totális megsemmisülés lenne.
Végleg és visszavonhatatlanul.
Így is egy paraszthajszál, egész pontosan a Fidesznek nevezett párt választja el ettől ezt az országot.

Mert igaz, hogy vannak multik az országban, vannak zsidók az országban és legalább a felük internaionalista, de a hatalom nincs a kezükben, azt OV és köre birtokolja és gyakorolja, és mondhat bárki bármit a pénzről, OV egyik fő erőssége pont az, hogy tudja a hatalom fontosabb a pénznél, kb mint Kevin Spacey a Kártyavár c. sorozatban.
Aki nem hajlandó ezt, ezek belátni vagy csak normálisan végiggondolva felfogni, aki azt hiszi, hogy az a kormányrúd most ennél jobban jobbra fordítható, az qrva nagyot téved.
Lehet, hogy majd lehet, de nem most, se nem jövőre.

Most ami van ezt kell megőrizni!
És ha van 60-70-80 vagy akár 100 ezer mihazánkos, annak legyen esze és fogja fel ezeket, és azt is amit jurgenbauer nagyon éleslátóan megfogalmazott, majd 22 után a maradékból simán ki lehet hozni egy fasza jobboldali radikális pártot.
De ennek NEM MOST VAN ITT AZ IDEJE!
Nem akkor amikor pengeélen táncol a jövőnk.
Van két sereg.
Az erősebb fog győzni.
A libernyákok össze tudtak állni egy büdös nagy szivárványos takonytengerré.
Ha a mihazánk skót urakat játszik mint a Braveheart ban, akkor a jobboldal elbukja.
Mit nem lehet ezen megérteni???
Részemről még kérésként is elhangzik: tessék szépen észnél lenni!

MEG KELL ŐRIZNI A JOBBOLDALI KORMÁNYZÁST!
Ha a fidesz bukik, annak 2 oka lesz:
1) a korrupció
2) a pártpolitikai önzés. Nem küld át 100000 listás szavazót aMHra, amit a maszop megcsinált 2002ben az szdszszel.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 809
113

korrupció (főnév)​

1. Megvesztegetés ténye a gazdasági, politikai, hivatali életben, amikor egy (magas rangú) állami hivatalnokot, hatósági személyt vagy gazdasági, politikai döntéshozót ígéretekkel, ajándékokkal, pénzzel, szívességgel megvesztegetnek, lefizetnek jogtalan előnyök érdekében.

A vállalkozás korrupcióval jut állami megrendeléshez. A vállalat korrupcióval próbálja elkerülni a bírságot.
...
Látom te ilyen kreatívban adod elő. :oops:
Akkor sorold őket Tréfi!;)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 914
113
Látom te ilyen kreatívban adod elő. :oops:
Akkor sorold őket Tréfi!;)
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 915
113
Úgy tűnik néhányan nagyon ideológiai alapon ítélik meg a választás várható eredményét.
Szerintem nem így van.

Az urnához járulók többsége nem politizál napi szinten. A jövőképük alapján fognak dönteni, kitől mit remélnek - a zsebükbe.
Nem tájékozottak annyira, hogy ezt REÁLISAN is meg tudják ítélni, marad tehát a hit, amit színezget az egyéni ideológia.
Ettől kezdve ez a néphülyítés kategóriája, és dolgozik is rajta mindenki rendesen.
A kormány osztogatási lépésekkel, a többiek színes demagóg szövegekkel.

A Fidesznek vannak pozitívumai, de negatívumai is. Ezt mindenki egyénileg éli és ítéli meg.
Nem a néhány tízezer "körúton belüliként" jellemzett az ország hangja, de nem is az okt. 23-án tartandó Békemenet.
Van még néhány millió, aki ilyeneken sosem vesz részt, szavazni viszont fog.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Senkinek ne legyenek kétségei, egyik pártot se kell az ablakba kirakni, részemről a mi hazánk is ugyanez. Azt kell nézni, mi szolgálja az ország érdekét.
Abban se legyen senkinek kétsége, míg ezek adják-veszik a kilincset, mindenki fekszik a pénzembereknek és feküdni is fog ebben a világrendben. Lehet tagadni, bagatellizálni, de minek? Az eredménye most söpör végig a világon.
Hogy mi folyik a színfalak mögött, mindenkinek egyéni felfogása, hogy mit hisz el. Lesz e/van e nagytőkés réteg idehaza, magyarázva a mértéktelennek tűnő vagyonosodást vagy szimplán csak az megy, mint máshol. Van e külföldi presszió az ország gazdasági/társadalmi életére vonatkozóan vagy csak duma az egész.
Én úgy gondolom, az ország jövőjét illetően sokkal hamarabb kell aggódni, mint a távoli jövőben.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 809
113
Úgy tűnik néhányan nagyon ideológiai alapon ítélik meg a választás várható eredményét.
Szerintem nem így van.

Az urnához járulók többsége nem politizál napi szinten. A jövőképük alapján fognak dönteni, kitől mit remélnek - a zsebükbe.
Nem tájékozottak annyira, hogy ezt REÁLISAN is meg tudják ítélni, marad tehát a hit, amit színezget az egyéni ideológia.
Ettől kezdve ez a néphülyítés kategóriája, és dolgozik is rajta mindenki rendesen.
A kormány osztogatási lépésekkel, a többiek színes demagóg szövegekkel.

A Fidesznek vannak pozitívumai, de negatívumai is. Ezt mindenki egyénileg éli és ítéli meg.
Nem a néhány tízezer "körúton belüliként" jellemzett az ország hangja, de nem is az okt. 23-án tartandó Békemenet.
Van még néhány millió, aki ilyeneken sosem vesz részt, szavazni viszont fog.
A válsztás várható végeredménye, vagyis majd a jövőbeni kormányzás milyensége az nagyon is ideológiai kérdés.
Amiről te írsz az a választók pl kördiagramban ábrázolható összetétele.

A politika csinálása pedig az ami. Minél több ember megnyerése különféle eszközökkel (ide minden belefér, pl az általad írt néphülyítés is, az osztogatás is, stb), hogy a nyertes dolgozhasson az elképzelése megvalósításán.
Ez a politika csinálása.
Teljesen igaza van G Fodor Gábornak, hogy az értelmiségiből nem lesz jó politikus. Mert eltartott kisujjal, vagy éppen szarvból faragott ivókupával a kézben, ahogy a vélt vagy valós szellemi magasságából szemléli, elbeszéli és megéli a világot, nem tud demagóg lenni ahoz túl finnyás, pedig a kördiagram legnagyobb szelete vagy cikkeje, a tömeg, a demagógiát kajálja. Innen erednek a törpe pártok korlátai, legyenek bárhol a palettán.

De visszatérve a végkimenetelhez.
Mára már világosan látszik ki mit akar, ezt nyugodtan nevezhetjük az ideológiák harcának is, nevesíteni is lehet, néven nevezni amit a vezetők képviselnek, vagyis Nemzeti vs Internacionalizmus.
Ez a kettő a legnagyobb halmaz.
Minden más ezeken belül van.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Már ne haragudj, de a fidesz a hálózat része, egy álnemzeti liberális párt. A Soros ösztöndíjasok gyüjtője. Még 2013-ban, a Gyöngyösi zsidólistázós ötleténél is együtt tüntettetek a liberálbolsevistákkal a nemzeti tábor akkori politikai szervezete ellen. A helyzet csak 2015-ben a migránshullám kezelése következtében változott meg valamelyest. Természetesen a Mi Hazánk, a MIÉP és a Jobbik által eredetileg képviselt nemzeti gondolat jegyében fogant. Mi éppen hogy nem a hálózat érdekei miatt létezünk, hanem ellenére. Mi nem forgattuk a köpönyegünket, mint az a párt amely vérliberálisból vált polgári konzervatívvá, majd keresztény-nemzetivé. Egyszóval nem a mi hitelességünk kérdőjelezhető meg.
Aza helyzet, hogy egy országot vezetni nem vákumban kell és lehet. Mindig kell alkalmazkodni -tetszik, vagy sem. Ez nem egyik említett párnak sem. Hiába volt Csurka is kimagasló teoretikus, de mint reálpolitikus a saját pártján belül sem tudott önmagán átlépni. A jobbik mindig is egy katyvasz szavazatgyűjtő párt volt, jelentős mértékben olyan ötletekkel, amivel szavazatokat lehet szerezni, de országot vezetni nem. És ugyan ez igaz a Jobbik lemorzsolódásából született pártokra is. Mindegyiknek voltak, vannak jó elméleti témái; de ezek arányait tekintve mégis azt mutatják, hogy nem reálpolitikát folytatnak. És tetszik vagy sem, ez kell. A kizárólagos idealizmussal eddig se sokra mentünk.
Azt is látni kell, hogy mindenki a hálózat része; vagy legalábbis egy-egy hálózat része. Ha nem lenne, vagy nem akarna az lenni akkor nem is indulnának a "versenyen"; ahogy Hamvas Béla írja az Aranynapokban: "Kár a sok szóért. Kiléptem az agónról és outsider lettem. Illetve outsidernek néztek. Mert még mindig azt hitték, részt veszek a versenyben. Nem is tudták elképzelni, hogy legyen valaki, aki a többitől annyira különbözik, hogy még csak nem is versenyez. Outsidernek hívják a legszélen futó lovat. Sejtelmük sem volt arról, hogy már nem vagyok agonális versenyző a sikerért a nyilvánosság előtt, aki szerepéről nem tud lemondani. A pályáról leléptem, és néző lettem."
Azt se értem, hogy miért gondolják, akik "nem a hálózat részei", hogy csakis a parlamentből lehet a nemzetért tenni. Nekem ez megfoghatatlan.
De azt is látni kell, hogy a Fidesz sosem volt egy monolit tömb. Ugyan úgy megtalálhatóak a köreikben a polgári, a liberális, a nemzeti (szélsőnemzeti) és egyéb irányvonalak is és mint ilyen nem mindenképp pálfordulásokról kell illetve lehet beszélni, hanem a különböző korszakok, különböző vonalak erősödéséről illetve gyengüléséről lehet beszélni. Azért ne feledjük el, hogy több mint 30 éves a párt. Ez már olyan nagy időintervallum, ami alatt nem lehet mindig homogén reakciókat adni az aktuális kérdésekre. Mindazonáltal senki nem mondta, hogy mindig jó döntéseket hoz minden kérdésben; de ha az összképet nézzük még mindig a legreálisabban képviseli az ország érdekeit és mégiscsak meglépett olyan kérdéseket, amik terhelték az országot és voltak olyan évtizedek, amikor sokan a két kezüket összetették volna azokért a döntésekért, amiket meglépett. (családpolitika, CSOK, leszázalékoltak átrostálás, haderő újra szintre hozása, határontúliak támogatása, stb.)
 
G

Galthran

Guest
Már rég elkezdődött. Mindig lehet mondani ezer okot a miért ne csináljunk valamit megindoklására, de ez a sikertelen ország ismérve. Saját tapasztalatból azt látom ezzel kapcsolatban is mint mikor az emberek azt látják hogy van egy sikeres vállalkozásod, és megkapod azt hogy neked könnyű mert..., jókor kezdtél bele, jó partnert találtál hozzá, kedvezett neked hozzá a szabályozás, ezek az emberek sose látják azt ami mögötte van, a 2x5x10x újrapróbálkozást és tervezést, a sok bukást, csak annak az eredményét hogy az ember felállt és újra próbálta és elért valamit. Nincs ez másként az országokkal se, az a lényeg hogy sose tegyél fel mindent egy lapra, az előző gyarmatosítás időszaka jó példa. Angolok franciák, kis csapatokkal, az európai viszonyokhoz képest kis költségen hatalmas gyarmatbirodalmat hoztak létre, a németek meg a monarchia meg jól elaludt, ezért mikor nem volt hová terjeszkedni, úgy gondolták egyszerre lenyomják az egészet és újraosztást követelnek. Ennek az ára felfoghatatlanul magas volt ahhoz képest mint ami a gyarmatbirodalmak kiépítésének ára volt, persze néha lemészároltak pár száz nyugati katonát, de mégsem milliókat.
Most pont úgy eshetnek le nekünk morzsák mint a kisebb gyarmatosító hatalmaknak estek le az előző körben. Viszont manapság már nem kell teljes gyarmati apparátus, és gyarmati hadsereg, finomodtak a módszerek, az állam számára nem kerül olyan sokban a pénzszivattyú mint régen sokkal nagyobb a profit.

Rengeteg olyan terület van Afrikában ami fehér folt most még a versenyben, de egy ilyen kis országnak tökéletes terület arra hogy erőforrásokat szerezzen amit a szomszédaival való versenyben felhasználhat. Ráadásul sokszor lehet együttműködni másokkal, nézzük csak meg a közép afrikai köztársaságot, a totális bukott állam, felfoghatatlan mennyiségű erőforrással a területén. Franciák bementek reguláris erőkkel, saját gyarmatuk, 0 eredmény, sokba kerül, megpróbálnak másokat hívni, nincs nagy tülekedés, na akkor kivonulnak. Mi történik? Még nagyobb káosz, a helyi hatalmasok pedig másik támogatót keresnek, akiknek a módszerei kissé mások mint a franciáké. Megjelenik Oroszország és Ruanda és főszereplőkké válnak, Oroszország mindössze pár száz zsoldossal van jelen, a fő erőket helyi és más afrikai erők adják, együtt működnek. A költség minimális viszont azt az ütőerőt adják az oroszok ami a helyi kormánynak nem áll rendelkezésére, és ez sem hivatalos orosz erő, persze tudjuk hogy valóban a Kreml irányítása alatt áll, és az erőforrások Oroszországba fognak áramolni, ezáltal gazdagítva és erősítve azt. Ehhez strómanok kellenek, hivatalosan a honvédség nem tehet ilyet óriási ellenállás nélkül, de egy valahova, valakik által bejezett cég részt vehet, és elmehet addig amíg a nagyoknak nem lép rá a lábujjára.
Ha van egy üzleti kör, aki ebbe belefektet, és élvezi a magyar szolgálatok segítségét, és csinálnak 1 milliárd forintból, 100 at amiből újabb pozíciókat szereznek, ezzel erősítve a szolgálatokat, és a magyar gazdaságot, akkor miért ne próbálkozzunk? Miért ne akarjunk több erőforrást, több forrásból? Fel lehet építeni a 20. autógyárat és 1000. beszállítót, de a hatalom és gazdasági erő valódi forrása a magyarok által máshonnan kiszivattyúzott pénz lesz. Minél több forrás annál kisebb a kitettségünk.
ígyvan, birodalmakhoz nem tartozni kell(lásd unokatesóbaszó habsburgok) hanem csinálni egyet és vezetni. a mi szintünk ez, a céljainknak is világosnak kell lenni; visszaszerezni a befolyásunkat a környező, magyar területekre
MEG KELL ŐRIZNI A JOBBOLDALI KORMÁNYZÁST!
ez kurvaszép meg minden amit leírtál de ezért tenni is kéne. mert fideszék belesülllyednek az arrogancia és tévedhetetlenség mocsarába.

a humánpolitikájuk borzasztó, a szájer és borkai ügyet is benézték mint egy elsőáldozó pedig minimális erőfeszítéssel kilehetett vna védeni, a vírusjárvány(és egyben gazdasági válság) kellős közepén hergelikaz embereket faszságokkal(közjószágozás, asszonyságozás), pénzszórás(lásd aranyszarvas a metróalagúzban, stadionok...kérlek ne vezesd le hogy mennyire töjkjó meg hasznos ötlet mert már nevettem eleget ezen), stbstb

egy idő után nem lesz elég az hogy "mindegy csak ne gyúrcsányék", mert ezt egyelrőe az átlagember is látja de ha elkezd felgyűlni a szar és már a nyakunknál lesz akkor borulni fog minden és az még rosszabb lesz mint ami 2002től volt
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 914
113
ígyvan, birodalmakhoz nem tartozni kell(lásd unokatesóbaszó habsburgok) hanem csinálni egyet és vezetni. a mi szintünk ez, a céljainknak is világosnak kell lenni; visszaszerezni a befolyásunkat a környező, magyar területekre

ez kurvaszép meg minden amit leírtál de ezért tenni is kéne. mert fideszék belesülllyednek az arrogancia és tévedhetetlenség mocsarába.

a humánpolitikájuk borzasztó, a szájer és borkai ügyet is benézték mint egy elsőáldozó pedig minimális erőfeszítéssel kilehetett vna védeni, a vírusjárvány(és egyben gazdasági válság) kellős közepén hergelikaz embereket faszságokkal(közjószágozás, asszonyságozás), pénzszórás(lásd aranyszarvas a metróalagúzban, stadionok...kérlek ne vezesd le hogy mennyire töjkjó meg hasznos ötlet mert már nevettem eleget ezen), stbstb

egy idő után nem lesz elég az hogy "mindegy csak ne gyúrcsányék", mert ezt egyelrőe az átlagember is látja de ha elkezd felgyűlni a szar és már a nyakunknál lesz akkor borulni fog minden és az még rosszabb lesz mint ami 2002től volt
Sok mindenben igazad van, sőt, ..., de marhára nem arról szól 2022, hogy szép-e a Fidesz vagy jó, esetleg a MH jobb párt-e, mint a Jobbik, vagy sem, hanem, hogy összefogtak, és ha aprózódik az X, akkor még a Kétfarkú is bekavarhat.

Ha nem lett volna covid, lényegtelen lett volna, hogy a moslék összefos-e vagy sem. De van covid, veszteségekkel. Bár jól egyensúlyozott a kormány, azért sokaknak ez nem feltétlenül volt elégséges. Ebből kell kiindulni és abból, hogy ha jön a moslék, kuka minden, és tök mindegy lesz, hogy bejut-e a MH vagy sem.