ebben a fomrában pestnek nem is lesz alakulata , habár szerintem is szégyen igen de van egy olyan veszélye hogy ha (mégegyszer mondom) ebben a formában hirtelen pestre raknak egy alakulatot akkor az teljesen "elszívja" a tatai állományt amit most nagyon nem engedhetünk meg
pestre én max lérak ezredet raknék , vicces mert egy része ha jól tudom, a régi 11-eseknek még mindig honvédelmi kézen van
persze ha hirtelen mondjuk dobnak a fizun és ránkszakad évi 3/4000 több jelentkező és már feltöltöttük a jelenlegi dandárokat továbbá megnyílt a háromból legalább 2 új helyőrség akkor mondanám hogy oké, pestre is mehetne mondjuk egy lvszzlj a lérak ezred/dd mellé
Ahogy korábban is írtam már, nem feltétlenül Pestre gondolok, hanem inkább Szentendrére. Az AA-t pedig közös rendszerbe vonnám a tisztképzéssel, és valahova közelebb telepíteném a Bakonyhoz. Mondjuk ha nem Hajmáskérre kerül egy tradícionális tüzér ezred, akkor erre a patinás épületekből és a rendelkezésre álló térből ki lehetne hozni valami igazán nagyszerűt.
A szakképzésekhez meg annyi gyakorlópálya van, amennyit csak akarnak.
Szerintem Tatán a speciális lánctalpas technikai háttér másfajta embereket vonz. Szerintem 1-2 könnyű lövész zl. simán megélne saját erőből is Szentendrén, úgy, hogy nem zavarná Tata feltöltését.
ha minden kötél szakad azt mondom természetesen hogy igen meglehet oldani , de mint már páran írták, nem jó dolog a két társaságot egybe rakni, láttam ugyan én is láttam a sok beépítetlen területet, sőt, ötletelés is ment hogy mit hogyan lehetne belőle kihozni (csak nem honvédelmi részről), tény hogy remek kis komplexumot lehetne kialakítani de akkor én már inkább 3 részre osztanám az egész területet (honvédelmi-közös használatú objektumok- rendőrségi rész) csak azt meg már nehéz lenne kivitelezni én szerintem, de ez most csak az én véleményem volt
amúgy hamár mindenképp Miskolc és zöldmezős beruházás én biztos hogy a reptér felöli oldalra tervezném (ha az általad linkelt térképet nézed a 26-os út jobb oldalára) a honvédségi részt , rendőrök meg maradnak ott ahol vannak
Jah, persze, hogy úgy van értelme a dolognak, hogy mindenkinek megvan a saját része, de az átfedések közös használatúak lehetnének.
Pl. ha ennyire nem bírja a 2 társaság egymás szagát (ami valljuk be röhejes!) akkor természetesen erre is lehetnek megoldások. Pl.: Egy épület, 1 konyha, de két külön étterem rész.
Egy uszodában, vagy egy konditeremben pl. nehogy már ne tudjanak akár egy időben is sportolni! Ha kiképzés van, az meg előre leegyeztetett fix időpontban.
A surlódások elkerülésére az a legjobb, ha mondjuk egy külsős szervezet intézi az üzemeltetést előre lefektetett szabályok szerint.
Nekem nincsen bajom a katonákkal, de a közös használatú épületek miatt hihetetlen gyorsan kurvaanyázások lennének. És az még csak az egyik fele a dolgoknak. A csajprobléma dolgot inkább ki sem fejteném, de már a civil parkolóhelyeken is összevesznének, meg hogy ki, mikor ebédelhet. Vagy hogy milyen rendszer szerint használhatja a lőteret. Pl. Szolnokon ott a Killián laktanyában a lőtér, kb 1 alkalommal, 1 évben tudtunk ott lőni. Aztán soha. Gondolom tele lett a faszuk a katonáknak, hogy hónapokon át jártunk mindennap be a laktanyába, ők meg nem tudtak lőni amikor akartak.
Ha elég nagy komplexumot építesz (pl.: lőtér) akkor csökkented a surlódások lehetőségét. De nehogy már ne lehessen megoldani ezeket a dolgokat a mai világban, amikor a moziba a jegyedet a telefonodon előre, székre rábökve, oda foglalod, ahol éppen jobban hozzáférsz a csaj cicijéhez....
Ha eleve az egész komplexum közös használatúra van tervezve, akkor nincsenek érdeksérelmek, mert mindenki csak jobban jár. Mert azért valljuk be ott azért jelenleg nem arról van szó, hogy a katonák éppen kitúrnák a rendőröket a hipermodern komplexumukból.
De lehetne beszélni az étkeztetésről is. Pl. ahogy hallom katonáéknál elég olcsó az ebéd, meg elég jó is. Nálunk ez nem annyira jellemző.
Ez pont az egyik előnye lenne a dolognak, hogy minimum azt a minőséget kapnák a rendőrök is, mint a katonák, amennyiben közös konyha gondoskodna róluk.
Az uszoda közös használata, már ha lenne uszoda, is csak feszkót szülne, hogy ki mikor és hogyan mehetne be.
Figyelj, én a gyerekeim miatt több városi uszodában megfordultam. Ezeken a helyeken együtt folyt a közhasználat, gyerek oktatás, de még gyakran az igazolt sportolók úszása is. Ha egy uszoda reggel 6-tól este mondjuk 22-óráig nyitva van, akkor nem hinném, hogy ne lehetne elegendő idősávot kiosztani a kiképzésekre, azon kívül meg mindenki úgy használja mintha közuszoda lenne. Egy uszoda akkor jó, ha minél tovább van nyitva, mert a medencéket így is úgy is tisztítani kell, mint ahogy fűteni is. Akkor már használják is minél többen. Valószínűleg a rendőröknek soha nem lennének ilyen lehetőségei ott Miskolcon, ha csak be nem társul valamilyen másik fegyveres szerv.
Arról már nem is beszélek, hogy ott van mellettük a BV is a fiatalkorúak intézményével, de a belvárosban is van még BV böri.