[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 970
36 038
113
As you wish :)
De már mondtam, birodalmunk határa az óceán legyen.
És őfelsége címei a következők:
Ő császári és apostoli királyi felsége Isten kedvező kegyelméből A Szent Korona Országainak valamint Ausztria császára, Magyarország, Csehország, Dalmácia, Horvátország, Szlavónia, Galícia, Ladoméria, Ráma, Szerbia, Kunország és Bulgária apostoli, valamint Illíria, Jeruzsálem stb. királya; Ausztria főhercege, Toscana és Krakkó nagyhercege, Lotaringia, Salzburg, Stájerország, Karintia, Krajna és Bukovina hercege; Erdély nagyfejedelme; Morvaország őrgrófja, Felső- és Alsó-Szilézia, Modena, Parma, Piacenza, Guastalla, Auschwitz és Zator, Teschen, Friaul, Ragusa és Zára stb. hercege; Habsburg, Tirol, Kyburg, Görz és Gradiska hercegesített grófja; Trient és Brixen fejedelme; Felső- és Alsó-Lausitz és Isztria őrgrófja; Hohenembs, Feldkirch, Bregenz, Sonnenberg stb. grófja; Trieszt, Cattaro és a Vend határvidék ura
Ujjujjujj akkor most az Izraelieket is ki kell picsáznunk Jeruzsálembül?
 
K

kamm

Guest
Budapest megvétózta az Ukrajna-NATO Csúcstalálkozót, mert Kijev új törvénye szerinte "hátba szúrás"
Ez egy 2017-es hír.
A nato nagyon is szerette volna Ukrajna csatlakozását csak Magyarország állandóan vétózott.
Es most hogy jon ide? MO amúgy pont szeretné, mert akkor ugyanúgy szabad lenne szinte az átjárás, mint Erdélybe... te sem értesz sokat az egészből, latom.
Még/1x, gatha sikerül megérteni: nem a NATO kérte őket, hanem fordítva.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 970
36 038
113
Es most hogy jon ide? MO amúgy pont szeretné, mert akkor ugyanúgy szabad lenne szinte az átjárás, mint Erdélybe... te sem értesz sokat az egészből, latom.
Még/1x, gatha sikerül megérteni: nem a NATO kérte őket, hanem fordítva.
Mit szeretne Magyarország?
Magyarország volt az egyetlen a NATO tagállamok közül aki megvétózta az Ukrán nato közeledést, ami Ukrajna csatlakozásához vezetett volna.
Mégis mit gondolsz miért pucssolták be a Janukovicsot 2014-ben, a cia vezetésével, amiben benne voltak még a lengyelek meg a németek, grúzok, meg még a rosseb tudja még kicsoda,
azér hogy a Nuland tudja osztogatni a kukikat?
 
T

Törölt tag 4082

Guest
MO amúgy pont szeretné, mert akkor ugyanúgy szabad lenne szinte az átjárás, mint Erdélybe...
Igen, és pont ugyanúgy nem lenne autonomia. Mo megmondta, az érdekei szerint politizál, ha nincsenek magyar jogok, nincs NATO, nincs EU. Már nem a Kárpátok Cicerója vezeti az országot, aki erdély elcsatolására koccint román kollégáival.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Mit szeretnél mondani? Az is egy masodkozlo oldal, baszki, ezt magyaráztam.
Kezdem éleszteni a türelmem, ezt te idézted (én meg bemásoltam, és még az általam berakott magyar cikk forrását is odaraktam) és tudom hogy tudsz angolul.

Megértem hogy van egy helyzeti álláspontod.
A nagykövetnek meg tudnia kell hogy mit nyilatkozik. Mindenki tudja, pláne egy diplomata, hogy ha még 20 percig is nyilatkozik "tölteléket", az az egy két üzenet kulcsmondat számít.

Az Ukán vezetők pedig már régen arra hivatkoznak Magyarországgal szemben, hogy Ukrajna már kvázi NATO tag, fontosabb a NATO-nak mint Magyarország. És amikor a magyar vezetés kiállás kért a NATO- tól ( is) a magyar kisebbség mellett, a NATO-tól azt a választ kapta akkor, hogy ez a két ország belügye, oldjátok meg ti magatok. Akkorra az Ukránok elkezdtek ég nagy és komoly kontingens telepíteni Kárpátaljára( ami azóta még nagyobb)

A Kárpátaljai újságírók már minimum az egzisztencájukat veszélyeztetik egy- egy cikk megírásakor, még akkor is, ha azt egy Ukrán másodközlő oldaltól eszik át és fordítsák magyarra. És nem hallottam/ olvastam azzal kapcsolatban, hogy a magyar cikkel szemben helyreigazítát kértek volna. Akár a nagykövetség...
Kérlek, ne rontsd a Kárpátaljai magyar újságírók hírnevét, szakmai becsületét. Számukra az, amit egy nagykövet, követség munkatárs, diplomata nyilatkozik nem csak egy hír, hanem egy fontos információ közvetítés.

Ha egy hír miatt feszültség támad a brit és az amerikai nagykövetség között, az biztos nem a harmadközlő Kárpátaljai újságírók hibája.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 143
25 363
113
Mar megbocsáss, de az ukránok akarnak már tegnap belépni, de a NATO egyelőre nem is állt szóba semmilyen dátumról beszélgetni, kicsit eltevesztetted a sztorit... nopersze tudom, a nepek önrendelkezési joga nem népszerű keletebbre. :p
Az élet engem igazol és nem téged. Az, hogy az elmebeteg ukrán vezetés mit karattyol, nem sok embert hat meg. De a közös gyakorlatok, átrepülések, csapatok állomásoztatása már a NATO sara, illetve az angol diplomata egyértelmű nyilatkozata. Ezen nincs mit félre beszélni.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 106
32 693
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and kamm
K

kamm

Guest
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 027
54 032
113
https://karpathir.com/2021/08/16/el...kerdezese-nelkul-nem-hoz-donteseket-a-nyugat/
"ELNÖKI SZÓVIVŐ: ZELENSZKIJ MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL NEM HOZ DÖNTÉSEKET A NYUGAT
Az ukrán elnök szóvivője elárulta, miről szeretne beszélni Volodomir Zelenszkij a német kancellárral, írja a dilo.net.ua.
Angela Merkel augusztus 22-én látogat Kijevbe azt követően, hogy Moszkvában találkozik Vlagyimir Putyinnal. Ezzel kapcsolatban Szerhij Nikiforov elnöki szóvivő elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij elsősorban az Északi áramlat-2 kérdésköréről, a biztonságról és a kétoldalú kapcsolatokról szeretne szót váltani a német kancellárral.
Az elnöki szóvivő szerint ez a találkozó folytatása Zelenszkij Washingtonhoz, Berlinhez és Brüsszelhez fonódó kapcsolatainak. És természetesen téma lesz Putyin Ukrajna elleni cselszövése.
HOZZÁTETTE TOVÁBBÁ, HOGY ANGELA MERKEL KIJEVI LÁTOGATÁSA ÚJRA AZT BIZONYÍTJA, HOGY UKRAJNÁT SEMMILYEN KÉRDÉSBEN NEM LEHET MELLŐZNI. EURÓPÁBAN A LEGFONTOSABB BIZTONSÁGI KÉRDÉSEKBEN CSAK ÚGY HOZNAK DÖNTÉST, HA ELŐZŐLEG EGYEZTETNEK VOLODIMIR ZELENSZKIJJEL."



Azért készítsenek oda egy koptert a rada tetejére, ahogy a dolgok mostanság alakulnak a nagytesónál.... :rolleyes::oops:
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://podiji.karpat.in.ua/?p=58029&lang=hu
"Tart a nyomozás a Krivij Rih-i polgármester halálát illetően: testén zúzódásokat fedeztek fel
Korábban beszámoltunk arról, miszerint öngyilkos lett Kosztyantin Pavlov, Krivij Rih polgármestere. A férfi lelőtte magát.
Az elhunyt családtagjai arról számoltak be az újságíróknak, hogy a nyomozás során gyanús ellentmondások merültek fel. Viktoria Tretyak városi képviselő szintén elmondta, hogy Pavlov testén zúzódásokat fedeztek fel, melyek nem hasonlítanak egy esés során szerzett sérülésre, inkább fizikai bántalmazásra.
„Tisztán láttuk rajta ütések nyomait: kézzel vagy ököllel verhették meg, jobb szeme teljesen feldagadt és alatta be is kékült. Állán vérnyomok voltak, a füle szintén bekékült. Ilyen nem történhet egy eséstől” – közölte.
Hozzátette, hogy a hatóságok még most sem adtak semmilyen magyarázatot a polgármester halálát illetően, a nyomozásba nem vonták be a helyi rendőrséget, egy kijevi rendőrcsapatra vártak.
Pavlov munkatársainak kétségeik vannak a térfigyelő kamerákat illetően is:
  • A felvételen nincs a férfin zokni, a holttestet viszont hosszú zokniban találták meg.
  • A felvétel nem abban az idősíkban történik.
  • A felvétel minősége jelentősen le van rontva, Pavlov kamerái jelentősen jobb videókat készítenek.
  • A videó első része nem kapcsolható össze a másodikkal. Feltételezhető, hogy a második felvételt felgyorsították, vagy teljesen átszerkesztették."
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: enzo and Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 754
113
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 202
66 985
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csalódottságát fejezte ki, mert a nyugati szövetségesek hezitálnak szabad utat adni az ország NATO-csatlakozásának – írja a Washington Post nyomán az Index. Joe Biden amerikai elnök korábban azt nyilatkozta, hogy az országnak fel kell számolnia a korrupciót, mielőtt számításba jöhetne tagsága a katonai szövetségben. Zelenszkij a hónap végén fog találkozni Bidennel. Zelenszkij szerdán azt nyilatkozta, hogy az ukrán tagság lebegtetése jelzés a többi országnak, hogy srácok, titeket nem látunk itt szívesen. Eközben Oroszország készülődik, és egyre erősödik.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232620/