Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Természetesen Vizsla!És mi a gyerek neve? Nomád, komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, lipicai?
Természetesen Vizsla!![]()
A megnyito, amire varod a Benkot...?Mi lett volna ma?
Ezért is kell az AV! Hazahozzunk repülőgyártást egy másik multicéggel közösen. Ahogy az RM és a Hirtenberger közös Várpalotai biznisze is létrejött!!![]()
Magyarországra jött a világ egyik legnagyobb repülÅgépgyártója
Irodát nyitott Budapesten a brazil Embraer repülési óriásvállalat. A cég elsÅsorban kutatás-fejlesztési projekteket folytat majd hazánkban, melynek része lesz várhatóan műholdakkal és kisgépekkel kapcsolatos tevékenység is, késÅbb pedig gyártókapacitás kiépÃtésére is sor...www.portfolio.hu
Maróth Gáspár két fontos területet is kiemelt a kormány és az Embraer együttműködési terveicel kapcsolatosan:
magyar befektetők létrehoztak egy műholdakkal foglalkozó vállalatot, amely építkezési szakaszban van, így a magyar műhold-fejlesztésbe is be tud majd kapcsolódni a brazil vállalat. Az Embraer elsősorban kommunikációs mikroműholdakkal foglalkozik.
Egy másik magyar befektetői csoport hamarosan többségi tulajdont szerez a cseh Aero Vodochody-ban, ennek a cégnek a húzóterméke az L-39-es kiképző kisgép-család. A vállalat már együttműködik jelenleg az Embraerrel alkatrész-beszállítás terén, a kormánybiztos reméli, hogy a jövőben bővül majd ez a tevékenység.
Maróth Gáspár a Portfolio-nak elmondta: folyamatban vannak jelenleg a tárgyalások arról is, hogy az Embraer gyártási tevékenységet hozzon Magyarországra, illetve elképzelhető, hogy az Aero Vodochody-val való együttműködés kapcsán újfajta repülőgépek fejlesztésére is sor kerül majd a jövőben.![]()
![]()
Apropó Benkő mindjárt ő lesz a vendég a 18 órás hírek után.Piackutatás , erről beszélt annyit Benkő
Ezennel megkövetek minden vizslát, rövid szőrűt és drótszőrűt egyaránt, amiért kihagytam a felsorolásból!Természetesen Vizsla!![]()
?????újfajta repülőgépek fejlesztésére is sor kerül majd a jövőben
Akkor mégis szeret a T-72 ellenére is.@Pogány is ott van meg még valaki
"Olvassa."
"Nem Ő olvassa, hanem a PR-osa a teamjéből"
De, olvassa és ezen röhög, hogy milyen PR-os![]()
Ez ahhoz tul buflak es mereteben a kuvasz jobban aranyul a gidranhoz...
A megnyito, amire varod a Benkot...?
Tippem sincs. Önálló 6.gen. vadaszgép sztem kizárt. De az AV-nek volt egy régi Izraeliekkel közös projektje. Én ezt porolnám le.?????
6. gen? Pilóta nélküli lopakodó, vagy mire gondol a költő?
![]()
Magyarországra jött a világ egyik legnagyobb repülÅgépgyártója
Irodát nyitott Budapesten a brazil Embraer repülési óriásvállalat. A cég elsÅsorban kutatás-fejlesztési projekteket folytat majd hazánkban, melynek része lesz várhatóan műholdakkal és kisgépekkel kapcsolatos tevékenység is, késÅbb pedig gyártókapacitás kiépÃtésére is sor...www.portfolio.hu
Maróth Gáspár két fontos területet is kiemelt a kormány és az Embraer együttműködési terveicel kapcsolatosan:
magyar befektetők létrehoztak egy műholdakkal foglalkozó vállalatot, amely építkezési szakaszban van, így a magyar műhold-fejlesztésbe is be tud majd kapcsolódni a brazil vállalat. Az Embraer elsősorban kommunikációs mikroműholdakkal foglalkozik.
Egy másik magyar befektetői csoport hamarosan többségi tulajdont szerez a cseh Aero Vodochody-ban, ennek a cégnek a húzóterméke az L-39-es kiképző kisgép-család. A vállalat már együttműködik jelenleg az Embraerrel alkatrész-beszállítás terén, a kormánybiztos reméli, hogy a jövőben bővül majd ez a tevékenység.
Maróth Gáspár a Portfolio-nak elmondta: folyamatban vannak jelenleg a tárgyalások arról is, hogy az Embraer gyártási tevékenységet hozzon Magyarországra, illetve elképzelhető, hogy az Aero Vodochody-val való együttműködés kapcsán újfajta repülőgépek fejlesztésére is sor kerül majd a jövőben.![]()
![]()
Én is csak most hallottam erről, nem voltam napközben gépnél.Én csak @Green Leader -ben bízom!![]()
Ló lesz.....hucul.És mi a gyerek neve? Nomád, komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, lipicai?
Azt nem pihenore raktak a Tempest miatt/befejezeseig?Én is csak most hallottam erről, nem voltam napközben gépnél.
Tipp: Flygsystem 2020 és beszállunk a K+F-be is.
Holnap többet fogunk tudni.
Ebben az a fasza, amikor így a puzzle darabok összeállnak. AV-Embraer kirakva, igen kövi lépés mellétenni a Saabot. De ez innen már rutingyakorlat Gazsinak!Mit mondtam, MIT MONDTAM?
Az en konteom a Saab-Embraer-AV szimbiozis, ugye... tekintve, hogy az Embraer a brazil GripenEk (szojatek!) helyi gyartoja, szerintem ezzel el is dolt a kerdes.![]()
Ebben az a fasza, amikor így a puzzle darabok összeállnak. AV-Embraer kirakva, igen kövi lépés mellétenni a Saabot. De ez innen már rutingyakorlat Gazsinak!
Várjuk hol lesz a cég, mit fog gyártani,, felújítani", karbantartani.
Jah és a műholdprogi!! Ugye ott az Izraeliekkel bizniszelünk. Most belép az Embraer. A fenti új AV gép kivel is készült volna?? Igen, Izraellel. Egyre jobban meggyőzöm magam, hogy az a projekt lesz leporolva. Plusz GripenE!
Kuvasz, Nomád, Harcos, Hun, SzittyaTermészetesen Vizsla!![]()
Egy felhízlalt két-hatóműves L-39 sárkányból simán lehetne egy CAS gépet építeni.elképzelhető, hogy az Aero Vodochody-val való együttműködés kapcsán újfajta repülőgépek fejlesztésére is sor kerül majd a jövőben.![]()
![]()
És ha kihagyod belőle a pilótát, csak egy hajtóművesre tervezed és elhagyod a gépágyút akkor máris van egy GlobalHawkod aminek még értelme is lenneEgy felhízlalt két-hatóműves L-39 sárkányból simán lehetne egy CAS gépet építeni.
Oda nem kell a lopakodás vagy nagyon magas-szintű elektronika. Össze lehetne "legózni", mint az ALCA-t csak nagyobb, strapapbíróbb szerkezettel, beépített 30-as vagy 27-es gépágyúval 9 felfüggesztővel. Elég lenne rá 4-5 fegyver félét integrálni: Brimstone, SDB-II, lézeres 70mm-es rakéta, önvédelmi IRIS-T...
"V4 országok A-10-ese" - piacilag nem tudom mennyire menne egy ilyen gép, de az AERO meg tudná ugrani simán műszakilag néhány nevesebb külső partner bevonásával akár csak az ALCA-t...
RC ALCA? Nem is rossz ötlet...És ha kihagyod belőle a pilótát, csak egy hajtóművesre tervezed és elhagyod a gépágyút akkor máris van egy GlobalHawkod aminek még értelme is lenne![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..