[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 970
91 804
113
Hát akkor itt valami nagyon nem stimmel. Teljesen kizárt, hogy egy jövő júniusi megrendelést, év vége előtt elkezdjenek szállítani.
Hát vagy előre megvan ki nyer és csak lepapírozzák, de itt nagyon kilógna a lóláb, vagy mutatóba kapnak 1-2 darabot, aztán 24-25-ben jön a valós darabszám. De a legvalószínűbb, ami minden ilyen beszerzésnél történik, csúszni fog a szállítási határidő.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 970
91 804
113
Mit rendeltek ennyiért? Nem értem!
Lehozta az MTI is.


A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint az 1,7 milliárd euró (mintegy 608 milliárd forint) összértékű beszerzési projektet e hónap végén indítják, s a védelmi tárcának jövő év június végéig kell a kormány elé terjesztenie az addig beérkezett ajánlatok kiértékelését. A szerdán jóváhagyott dokumentum szerint a beszerzés összértékéből mintegy másfél milliárd eurót tehet majd ki a lánctalpasok vételára.

A szlovák védelmi tárca beszerzési projektje 146 darab lánctalpas páncélozott harci jármű, illetve 6 lánctalpas páncélozott jármű megvásárlásával számol 2022 és 2026 között. A tervezet szerint a beszerzésre közvetlen formában, kormányközti megegyezés alapján kerítenek majd sort. A beszerzést azzal indokolta védelmi tárca, hogy arra részint a NATO-n belüli felkészültség céljainak elérésére, részben pedig azért van szükség, mivel a szlovák hadsereg lánctalpasparkjának élettartama lejáróban van.

A szerdán jóváhagyott projekt a beszerzés folytatásával, egy második beszerzési szakasz megvalósításával is számol. Ez utóbbi, még a kabinet későbbi jóváhagyására váró projekt 2030-ig valósulna meg, s annak során további 71 páncélos beszerzésére kerülne sor.
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 583
46 657
113
Mit rendeltek ennyiért? Nem értem!
Tehát, nagyon friss hírekben az szerepel, hogy milyen verziók, PONTOSAN mennyiért, ráadásul 2022-es szállítással. Viszont most itt a srácok beidézték, hogy állítólag a döntés csak jövő júniusra várható. Szerintem az lehetetlen, hogy bármit leszállítsanak éven belül. A '22-es szállításhoz szerintem legkésőbb még idén le kellene adni a rendelést.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 579
18 740
113
Tehát, nagyon friss hírekben az szerepel, hogy milyen verziók, PONTOSAN mennyiért, ráadásul 2022-es szállítással. Viszont most itt a srácok beidézték, hogy állítólag a döntés csak jövő júniusra várható. Szerintem az lehetetlen, hogy bármit leszállítsanak éven belül. A '22-es szállításhoz szerintem legkésőbb még idén le kellene adni a rendelést.
Most akkor Lynx-et akarnak venni nagyon úgy néz ki? Ez a beszállítói hálózat építése az RM-el! És kizárt, hogy 2022-re szállítsanak nekik a mi 46 Lynx-k első darabjai is jövőre fognak érkezni csak! Nem rakom össze!
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Attól függ mit vesznek a csehek...

Igen, ennek lenne a legnagyobb valószínűsége.
Viszont Prága esetében arról sem vagyok meggyőződve, hogy mindenki ugyan azt akarja. A jövő nyári dátum jelentheti azt is, hogy ők megvárják a választásokat odaát. És itt olyan kombinációk is játszanak, hogy ha marad Babis, de más lesz a védelmi miniszter, már az is jelzés értékű lehet. Én addig a két favorit közül nem merek tippelgetni egyik V4-es országban sem.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

TéDé

Active Member
2020. december 16.
28
209
28
19c2690948a2b2f3d083b08379a91089.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 431
113
Okok, de ezt a jövő nyárt honnan veszed?
Csak mert már most tudják az árat, valamint a szállítás megkezdését - láncos esetén - 2022-re tervezik.
Csak szólok, hogy ha a döntést 2022-ben akarnák meghozni, akkor azért szerintem nincs az a szállító, ami fél éven belül (nyarat írtál) felépít egy ellátási láncot, és beindít egy sorozatgyártást úgy, hogy tesztelve is lesznek a végén a szállítandó gépek.
Ráadásul jobb házaknál nem egyetlen darabbal szoktak egy szállítást elkezdeni, hanem minimum pár pőrekocsit teleraknak - csak az esztétika kedvéért.

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint az 1,7 milliárd euró (mintegy 608 milliárd forint) összértékű beszerzési projektet e hónap végén indítják, s a védelmi tárcának jövő év június végéig kell a kormány elé terjesztenie az addig beérkezett ajánlatok kiértékelésé.
Szerintem az zavart meg mindenkit, hogy "indítják a beszerzést".
Valójában ajánlatokat kérnek, hogy ennyi pénzért, ennyi ilyen és ilyen feladatú járgányt ki tud szállítani.
Lehet, hogy típusra van kiírva, magyarul minden ki van riblizve előre egy gyártóval, csak formalitás az ajánlatok elbírálása.
Az is lehet, hogy így alkudoznak még alkatrész ellátáson, hazai beszállítási arányon, hisz nincs típus kiválasztva, szerződés aláírva.
Csak politikai szándék 1,7 Mrd EUR elköltésére.
Ha tényleg ki van riblizve, akkor viszont a gyártó felkészülhet, előkészítheti a sorozatgyártást.
De ez nagyon kockázatos, ráadásul a szlovák alváltozat (KF 41SK Hiuzová :D ), mindenképpen különbözni fog a korábban sorozatgyártott példanyoktól.
Az most még nehéz, nincs mitől különbözni, így nincs mihez képest kicsit módosítani a terméket. Ha így akar előkészülni a sorozatgyártásra, akkor nagyon becsapódhat a szerződés aláírásakor, amikor a tót tesók konkrét követelményekkel állnak elő.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Az is lehet, hogy így alkudoznak még alkatrész ellátáson, hazai beszállítási arányon, hisz nincs típus kiválasztva, szerződés aláírva.

Az amúgy nekünk csak jó. Jelenleg ez néhány dolgot jelent a számunkra.

1, Mivel egy cseh és egy szlovák tender győzelem esetén gondban lennénk, ezért mi sokkal jobban tudunk alkatrészgyártást ígérni.
2, Ha a cseheknél a választások után nem lesz nyertes, hanem új tendert hirdetnek, akkor egy szlovák győzelem felerősíti a Prágában a Lynx esélyét, hogy ők is kiharapjanak valamit a hatalmas tortából. Ha a csehek választás után azonnal nyertest hirdetnek, akkor várhatóan ahhoz fog igazodni Pozsony.
3, Még mindig felettébb zavaró, hogy centre pontosan megmondják, hogy mennyi lehet a felső határ. Értem mire mondod, hogy előre eldőlt. Meglátjuk, hogy mit tud ígérni a kedvenc németünk.