A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
445
1 469
93
En ugyanigy vagyok, nagyon ra kellett pihennem, hogy vegignezzem legalabb Marothot, annyira irrital ez a vegtelenul alpari prolitempo, ami ezt a szerencsetlen-tehetsegtelen szereplesi kenyszerben szenvedo antitalentumot jellemzi. En keptelen vagyok fel percnel tovabb toleralni a "hazigazda" ketbites stilusat (no meg ezt a debil felallast, hogy oldalrol harom ismeretlen balfasz "rakontraz" mindenre, pontosabban mindig egyetert es benyal neki. Szanalmas az egesz.) Ordit a fickorol, hogy borzasztoan elegtetelt akar venni, hogy ot melloztek Orbanek elott (meg jo, semmihez nem ertett sosem es nem is egy kellemes karakter) es most vegre megteheti (es frusztralja, hogy nem ismerik el, sot, nem is beszelnek rola tovabbra sem.)
Nem ismerem a műsorvezető-t/ket (a három bajszos-szakállas háttérénekes is annak számít?), de az feltűnő, mennyire képtelenek voltak disztingválni. Elvárták volna Maróthtól, hogy vihogva együtt németezzen (vö. "zsidózás") velük. Mintha nem az lenne M. munkája, hogy a magyar állam képviseletében német védelmi ipari óriásokkal tárgyal nap mint nap.
Ahhoz szerencsére túl primitívek, hogy szándékos provokációra kelljen gyanakodni.
Maróth viszont profi módon úgy tudott még a személyes véleményének is hangot adni, hogy közben nem lépte át a vörös vonalat.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Egy valamit ne keverjetek!

A licence gyártás jog eladása nem jelenti a szellemi tulajdon átköltözését. Románia nem csak a puskánkat gyárthatja licencebe, hanem a Piranha kerekest is hamarosan. Ettől még egy új rendelés kasszakulcsa nem náluk csörög, ahogy a brit tender győzelménél sem, hanem a gyártó/feltalálónál.

Maróth ugyan ügyes figura,de nem fog pótólni egy rendes PR munkát-amit a seregnek pártfüggetlenül kell(ene) végeznie,és profin.

OFF

Értem, hogy miért mondod. De bizonyos pozíciókat nem fogsz tudni pótolni alacsonyabb szintű emberek mennyiségével. Ha Orbán mond valamit, azt legalább a társadalom 70-80%-a meghallja. (Egyetért vagy nem vele, lényegtelen, az üzenetet ilyen szinten tudja eljuttatni.) Ha Maróth Gáspár vagy miniszter a saját szakterületén nyilatkozik, akkor mondjuk a társadalom 40%-a fog róla hallani. Ha egy ezredes kiáll és lenyilatkozza nemzetközi sajtótájékoztatón, hogy épp ma szállítottak le a Honvédség raktárába 5000 db DM73-as hk lövedéket, aminek a fejlesztését a gyártó még be sem fejezte... Hát Defence24.pl olvasói nagyobb valószínűséggel fognak értesülni a dologról, mint az átlag magyar ember.
Lehetne professzionalistába a haderőnél dolgozó PR csapat, már az sokat segítene, hogy a saját honlap médiájuk nem napokkal később se íze-se bűze cikkekben hozná le a történéseket... De amit egy miniszterelnök mond, arra felé megy az ország. Minden országban minden kormány esetén, így kezeli a nép.

Ahogy Pogány is mondta, ez a műsor nem a fentebb stílt akarta kiszolgálni. És Maróth sem azért ment el oda, hogy egy visszafogott interjút adjon. Ha visszalapoztok azokra az oldalakra, ahol először be lett linkelve és mik voltak itt az első reakciók... Hogy soha ennyire kötetlenül nem beszélt még több témában. Van üzenete annak, hogy ő ebben a műsorban időszerűnek látta ezekről beszélni... és annak is, hogy ezekről nem Orbán Viktor egy nemzetközi sajtótájékoztatón beszél. Másként kell hozzáállni és remekül megtalálta a helyszínt és a nyelvezetet arra, hogy egy sor kérdésről "kicsit bővebben" beszéljen, amiről komolyabb helyszíneken JÓVAL VISSZAFOGOTTABBAN tenné. (Afganisztáni evakuálás, tengeralattjáró háború.)

ON
 
  • Tetszik
Reactions: polyfag and Pogány

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 211
2 693
113
Na, nem voltam egy darabig. Megneztem vegre az interjut, olvastam a polos hozzaszolasokat :) En nem akarok unnepronto lenni, de kicsit felek, hogy nem azert kaptunk ilyen cool polos megjelenest mert egy darabig most nem lesz bejelentes ??? :eek::(:eek: Mar o is tudja, ha nincs tema akkor itt a PT-76-osokat is reaktivaljuk lassan, igy meg tudunk mirol temazgatni ;):p

Mondjatok kerlek, hogy ez nem igy van es "jon valami" :rolleyes:
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 998
113
Nem tudom, hogy kábelcsatorna egy az a szutyok, de hogy egy valag pénzből milyen nevetséges elérési mutatóik vannak, azért az vicces...
nem lokális kábel csatorna.
Mindig TV alapadók között is ott van... (ott nézetséget mérni nehezebb) de színte minden háztartásba ott van emiatt
réteg tv. mint az izaura vagy a dik tv vagy a travel (ezek is ingyenesek) ugyan úgy mint a pesti tv
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 998
113
(nekem 5 évig nem vólt kábeltv előfizetésem bár elötte se most se nagyon tv zek. de amikor néha tv ztem a kevés csatorna miatt mindig belenéztem én is a pesti tv músorába.) tudom a kábeltv alap a legutolcó putriba is van... De tapasztalataim szerint sokaknak nincs (és nem feltétlen anyagi okok miatt) és ez akkor lett számomra feltünő amikor nem vólt sok csatornám...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 391
31 715
113
nem lokális kábel csatorna.
Mindig TV alapadók között is ott van... (ott nézetséget mérni nehezebb) de színte minden háztartásba ott van emiatt
réteg tv. mint az izaura vagy a dik tv vagy a travel (ezek is ingyenesek) ugyan úgy mint a pesti tv
Hát,az az igazság,hogy a Nacional Geografic Wildon (és hasonlókon) kivűl SEMMILYEN tv adót nem nézek.....
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 998
113
Hát,az az igazság,hogy a Nacional Geografic Wildon (és hasonlókon) kivűl SEMMILYEN tv adót nem nézek.....
én úgy vettem észre hogy az emberek 90% a hasonló hozzád (bár nem ilyen mértékben) a többségnek legalábbis az én ismeretségi kötömből van 5 bevát tv csatornája/fő a többin csak átkapcsol. (mondjuk ahol van gyerk ugye ott eltérnek a csatorna igények mert mást néznek.) házastársaknál meg 2 véglet a jellemző vagy eggytt néznek 2-3 csatornát és külön külön van 1-2 amit néznek (vagy 2 tv n 2 külön csatornát néznek nagyritkán néznek eggyütt valamit... de nálluk ahogy nállad is általába mind2 fél 1-1 csatornát néz csak szinte max hírek miatt kapcsol el vagy sport.)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 391
31 715
113
én úgy vettem észre hogy az emberek 90% a hasonló hozzád (bár nem ilyen mértékben) a többségnek legalábbis az én ismeretségi kötömből van 5 bevát tv csatornája/fő a többin csak átkapcsol. (mondjuk ahol van gyerk ugye ott eltérnek a csatorna igények mert mást néznek.) házastársaknál meg 2 véglet a jellemző vagy eggytt néznek 2-3 csatornát és külön külön van 1-2 amit néznek (vagy 2 tv n 2 külön csatornát néznek nagyritkán néznek eggyütt valamit... de nálluk ahogy nállad is általába mind2 fél 1-1 csatornát néz csak szinte max hírek miatt kapcsol el vagy sport.)
Egy kamionos tv-zési szokásait ne vedd az átlaghoz.Mire tv/mozi(!)-ba kerül egy film,mi már meguntuk.(fogalmam sincs honnan,de valaki mindig van,kitől áttöltheted azt a filmet,minek még csak a reklámjánál tart a média)
Én meg kifejezetten ódivatú vagyok,jobb szeretek olvasni.
 
W

Wilson

Guest
Álljatok már le kicsit. Pár évvel ezelőtt a fidesz jelentős problémája volt, hogy az értelmesen megfogalmazott, a kádárian leegyszerűsített, de még a szakmai politikájukkal sem képesek a jelenkor más nyelvét beszélő fiatalságát megszólítani, ezzel pedig az ifjú szavazóbázis kiesik a részükről, ergó marad a bolsi közeg nekik, mint a politika és a szavazójog használatába történő belekóstolási lehetőség. Erre értelemszerűen reagálva indult ez a műsor(nem bejelentetten, csak nyomon követtem a folyamatokat), hogy eljussanak a fiatalokhoz. Ehhez kellett valaki aki ráér és vállalja ezt a stílusirányzatot amihez képes igazodni a korszellem fiatalsága. Nem önmagában kell tehát keresni az indokát a stílusnak és hangvételnek, hanem konkrétan mindenki másban, aki ma fiatal. Ehhez lett illesztve. Kezdetben erőltetett volt, kimondottan irritáló és béna, de végső soron a rutint megszerezve ez a Jeszi és a társasága felnőtt a feladatához, mindemellett elég jó minőségű beszélgetőpartnerek a meghívottaik, akik legalább itt megtehetik, hogy kötetlenebb, lazább stílusban elengedve magukat beszélnek folyamatokról, problémákról, megoldásokról. Nem kell utálni ezt a műsort, van értelme, nem öncélú.
Hidd el nekem ezzel a Jeszenszki gyerekkel meg a slepjével még 6-os buszt sem tudják elérni nemhogy a fiatalokat, még a Fidesz oldalon is lennének nála ennél sokkal jobb jelöltek...ez az egész műsor nagyon gáz, hozzáteszem most is csak Maróth miatt néztem bele, de így is kínszenvedés volt számomra..
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 961
18 495
113
Hidd el nekem ezzel a Jeszenszki gyerekkel meg a slepjével még 6-os buszt sem tudják elérni nemhogy a fiatalokat, még a Fidesz oldalon is lennének nála ennél sokkal jobb jelöltek...ez az egész műsor nagyon gáz, hozzáteszem most is csak Maróth miatt néztem bele, de így is kínszenvedés volt számomra..

Nem érdemes ebbe mélyen belemenni. Megvan minden csatornánál hogy kinek szól. Erre is vannak vevők, nem rosszabb mint amikor Fekete Győr a bal oldalon, megnyilatkozik bármiben is. Az se magasabb szint, ráadásul ő még politikus is, vagy miféle szerzet.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and arcas
W

Wilson

Guest
Nem érdemes ebbe mélyen belemenni. Megvan minden csatornánál hogy kinek szól. Erre is vannak vevők, nem rosszabb mint amikor Fekete Győr a bal oldalon, megnyilatkozik bármiben is. Az se magasabb szint, ráadásul ő még politikus is, vagy miféle szerzet.
Ezt most teljesen függetlenül írtam az ellenzéktől, szerintem ezzel a műsorral nem tudják megszólítani a fiatalokat, mivel sem a műsorvezető személye sem a műsor formátuma így ebben a formában nem alkalmas erre, szerintem sokkal alkalmasabb személyek is lennének erre a feladatra a kormányoldalon..
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 416
74 287
113
"Udvariassági látogatáson fogadta Szabó István honvédelmi államtitkár Johan Lagerlöf svéd védelempolitikai igazgatót."

243318782_4400664659988233_4922313280360829468_n.jpg
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 656
5 422
113
Na, nem voltam egy darabig. Megneztem vegre az interjut, olvastam a polos hozzaszolasokat :) En nem akarok unnepronto lenni, de kicsit felek, hogy nem azert kaptunk ilyen cool polos megjelenest mert egy darabig most nem lesz bejelentes ??? :eek::(:eek: Mar o is tudja, ha nincs tema akkor itt a PT-76-osokat is reaktivaljuk lassan, igy meg tudunk mirol temazgatni ;):p

Mondjatok kerlek, hogy ez nem igy van es "jon valami" :rolleyes:

Már év elején mondták, hogy idén túl sok, nagy bejelentésre ne számítsunk, ehhez képest azért lett pár. Plusz ugye választás is jön.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány