A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Anno megmondta nem lát jövőt a Rábának a magyar hadiiparban! Kerek perec kijelentette egy interjúban! És vannak akik ezt ugyan így látják! Ez lehetne akár Leo A4 RM modernizáció is! De tényleg ott van X db Rába teherautó amit anno gyártottak a honvédségnek kisebb-nagyobb sikert aratott tán!
Már az első pillanatban felmerült @pöcshuszár részéről a Fuchs erre, de mi @SilvioD -vel azóta is hipnotizáljuk a rendszert a norvég leo 2 állomány megszerzésére és modernizációjára. :D

Spec ezt így nem jelentette ki, azt mondta, hogy a Rába jelenlegi formájában alkalmatlan hadiipari beszállításra

A Rábának púp a hátán, az egész honvédségi projekt. Már bocsánat, de egy gyártónak teherautóban , évi néhány tucat jármű nem tétel. Mert eddig ennyit vettek tőlük évente. Persze hogy megpróbálják letudni a dolgot és megszabadulni tőle.

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Bálint
A Rábának púp a hátán, az egész honvédségi projekt. Már bocsánat, de egy gyártónak teherautóban , évi néhány tucat jármű nem tétel. Mert eddig ennyit vettek tőlük évente. Persze hogy megpróbálják letudni a dolgot és megszabadulni tőle.
A honvédségnek nem volt pénze, hogy le rendelje azt a mennyiséget amivel megérte volna a Rábának "gyártani" és ebből lett egy drága teherautó ami műszakilag se volt jó

Személy szerint a másik nagy szívfájdalmam a létszám kérdése. Ezzel az új szittya koncepcióval, új alegységek létrehozásával úgy tűnik ennek a megoldására van szándék
Ennek semmi köze a létszámokhoz.
Ez egy modern koncepció,struktúra.
Az ötlet még a Csecsen Orosz háborúban alakult ki,ahol a Csecsen erőket teljesen szokatlan formában vetették be,nem klasszikusnak számító felosztásban.
3 - 4 fős rohamcsapatokat
10 -15 db együttműködő 20 - 25 fős csoportot,PKM géppuskákkal,mesterlövészekkel, illetve RPG gránátvetőkkel.
Ezek a csoportok a BTR és BMP harcjárműveket és a gyalogságot,majd a harcjárműveket támadták.
Az orosz 131 dandár a páncélozott eszközállományának nagy részét napok alatt
elvesztette. A 120 db páncélozott harcjárműből (BTR és BMP típusok) 102 db,illetve a
20 db saját és 6db megerősítésként érkező T-72 harckocsi is veszteséggé vált. A harckocsik szinte használhatatlannak bizonyultak a 30 - 50 m távolságból támadó ellenség ellen.
Ez az őstörténet,erre a harceljárásra figyeltek fel sokan.
Ezt csiszolgatjuk most....
Nagyon fontos,hogy az ellenség nagyságához és összetételéhez mérten hozták létre ezeket a harccsoportokat,a fentebb részletezett osztásban.

A Spanyol Leok ha jól tudom elég lerohadt állapotúak, a svájci esetleg abban még volna reáció!
Nem tudom ismered e a világháborúnkat Pogány és köztem , ne menjünk bele újra :D letisztáztuk már hogy a spanyol leokat max átépíteni lenne jó elhozni másra nagyon nem (és ezt is fogcsikorgatva fogadtam el... :D de elástuk már a csatabárdot)
más
igen azért írtam hogy nem kell a norvégok vasa mert én pl pont svájcra gondoltam , ott még van 170 vagy 190db raktáron, elég jó állapotban is vannak az áruk a kérdés meghogy utána mit kéne velük kezdeni

Lesz ugyebar szupermodern 8x8-as fejlesztve akkor gondolom abbol se 50-et rendeluk hanem mondjuk 200-at.

• 200 Lynx
  • 200 8x8 Boxer
  • ~200 6x6(hasznalt?) Fuchs?
  • Gidranok
  • X db NMS

• Tetszik
Reactions: Pogány and Venom85
Ennek semmi köze a létszámokhoz.
Ez egy modern koncepció,struktúra.
Az ötlet még a Csecsen Orosz háborúban alakult ki,ahol a Csecsen erőket teljesen szokatlan formában vetették be,nem klasszikusnak számító felosztásban.
3 - 4 fős rohamcsapatokat
10 -15 db együttműködő 20 - 25 fős csoportot,PKM géppuskákkal,mesterlövészekkel, illetve RPG gránátvetőkkel.
Ezek a csoportok a BTR és BMP harcjárműveket és a gyalogságot,majd a harcjárműveket támadták.
Az orosz 131 dandár a páncélozott eszközállományának nagy részét napok alatt
elvesztette. A 120 db páncélozott harcjárműből (BTR és BMP típusok) 102 db,illetve a
20 db saját és 6db megerősítésként érkező T-72 harckocsi is veszteséggé vált. A harckocsik szinte használhatatlannak bizonyultak a 30 - 50 m távolságból támadó ellenség ellen.
Ez az őstörténet,erre a harceljárásra figyeltek fel sokan.
Ezt csiszolgatjuk most....
Nagyon fontos,hogy az ellenség nagyságához és összetételéhez mérten hozták létre ezeket a harccsoportokat,a fentebb részletezett osztásban.
hááát nem tudom mennyire volt innen a merítés de nem szerintem nem jó helyen keresel.